Bosnyák Zoltán: Hogyan szállta meg a zsidóság városainkat?

4 300 Ft

Megérkezett a „Szellemi Önvédelem” könyvek első része, ami nem mással debütál, mint Bosnyák Zoltánnak egy tanulmánykötetével, mely a Hogyan szállta meg a zsidóság városainkat? címet viseli.
A mű eredetileg egy hosszabb cikksorozat, mely könyv alakban eddig soha nem jelent meg.
Bosnyák Zoltán a lehető legalaposabb levéltári kutatások alapján vizsgálta főbb városaink szociológiai változásait, kezdve a fennmaradt középkori írásos emlékekkel, majd merítve az újkor adataiból és eljutva egészen a ’40-es évek bőséges információ-halmazaihoz. Nem kis munkára vállalkozott Bosnyák, de könyvét teljes elégedettséggel tehetjük le, mert alaposan és szemléletesen mutatta be városaink elzsidósodását.
A mű 89 oldalon, igényes műnyomópapíron látott napvilágot. Minimális példányszámára való tekintettel a postázás teljesítése a megrendelések sorrendjében történik. Átutalás előtt érdeklődj a készletről!
A könyvre felajánlható támogatás összege 4 300 ft. A befolyt összeget újabb kiadványok megjelentetésére fordítjuk. Postaköltség: Foxpost automatába 1 499 ft, MPL automatába 1 211 ft, vagy GLS automatába 2 030 ft. Házhozszállítással: 2 150 ft.
Megrendelése, bővebb információ e-mailben a szellemionvedelem@gmail.com címen, vagy Telegramon (t.me/szellemionvedelem). – írják a kiadók, akik kérésére közöljük ezt a hirdetést.

Elfogyott

Leírás

A városok minden korszakban a történelem kezdetétől egészen napjainkig a kulturális, a szellemi és a gazdasági haladás központjai voltak. Az ókori kultúrnépek nagy teljesítményei is egy-egy város nevéhez fűződnek. Elég, ha itt Athént, Rómát, a mezopotámiai nagyvárosokat, Karthágót említjük. A középkor kultúralevezető és szétsugárzó központjai a német-olasz kereskedővárosok. Az újkorban a technika minden képzeletet felülmúló fejlődésével hatalmas arányúra fejlődő világforgalom, világkereskedelem és a gyáripar minden eddigit felülmúló lendületet ad a városképződésnek. A városok ellenállhatatlan vonzóerőt gyakorolnak a népességre. A városba özönlés sok helyen egész vidékek, országrészek elnéptelenedéséhez vezet.
A földtől, a falutól való elszakadás társadalmi betegséggé fajul (Franciaország). Mi csábíthatja vajon ilyen leküzdhetetlen, ilyen ellenállhatatlan erővel az emberek százezreit és millióit a városokba? Az okok kétségtelenül igen különbözőek. A kényelmesebb és könnyebb élet, a szórakozás változatossága, a boldogulás, az érvényesülés, meggazdagodás csalóka reményei bizonyára a városba özönlés legfontosabb indokai közé tartoznak. A nagyarányú városfejlődésnek megvoltak a kedvező és előnyös, de hátrányos oldalai is. A városokba húzódott tömegek életszínvonala, civilizációja általában emelkedett ugyan, de gyökértelenné vált, kiszakadt a régi életkeretekből, amelyeket a faji lelkület alakított ki s belekerült egy színtelen, romlott, silány, idegen világba, amely lassan elsorvasztotta benne a faji érzéseket és sejtéseket.

(Visited 28 times, 1 visits today)

További információk

Tömeg 0,255 kg
Méretek 22 × 15 × 1 cm
Terjedelem

91 számozott oldal

Kiadás

Magánkiadás, Budapest, 2024

Formátum

A5, ragasztott papírkötés, műnyomópapíron

ISBN

978-615-02-0876-3

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bosnyák Zoltán: Hogyan szállta meg a zsidóság városainkat?” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .