Capistrano: A Vatikán bombázása és az angol közvélemény

200 Ft

Szerző: Capistrano
Cím: A Vatikán bombázása és az angol közvélemény
Kiadás éve: 1943.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 15
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

 

Leírás

Miért küzdenek a zsidó-bolsevista-plutokrata hatalmak?

I.

Festung Európa — európai vár!

Egyetlen hatalmas erődítmény ma az európai kontinens, melynek bástyáit oly önfeláldozó hősiességgel védi a német és a vele szövetkezett nemzetek hadereje. Az eszközeiben kíméletlen, barbár ellenség minden fáradozása arra irányul, hogy valahol gyenge pontot találjon, s azon keresztül betörhessen a hatalmas erődbe. Tudjuk, hogy halál, zsarnokság, szabadságaink elvesztése és rabszolgaság kísérné győzelme útját. Gyenge pontot azonban eddig nem sikerült találnia, betörési rést sem sikerült ütnie.

A balsiker keserű, vak dühe azokon vétetett velő bosszút, akiknek a háborúban semmi részük: a polgári lakosságon! Füstölgő romok, kiégett otthonok, asszonyok és gyermekek véres hullái, mérhetetlen emberi szenvedés jelzi ennek a bosszúhadjáratnak az útját.

„Terrortámadás” — halljak nap, mint nap a rádióban, olvassuk szüntelenül az újságokban s csaknem joggal hisszük azt, hogy ezúttal az Úristen szabadkezet adott az emberiségnek abban, hogy a sötétség legféktelenebb hatalmait szabadítsa a világra. Még szerencse, hogy a hadijelentések metaforái nem érzékeltetik az olvadóval a meztelen valóságot, csak annak „égi mását”,

— mert ha a „terrortámadás” szóba sűrített, nap, mint nap sújtott szerencsétlenek hulláinak, megrokkantjainak sorai, sebesültjeinek szörnyű panaszai, kiégett otthonaik szomorú romjai is elvonulnának lelki szemeink előtt, többet kapnunk a valóságból, mint amennyit elviselhetünk.

Kezdetben úgy látszik, hogy az angolszász kövéleménynek van még valamelyes lelkiismerete, mert az angol hadvezetőség lelkiismeretlen légiterrorját a hadijelentések a „hadifontosságú célok bombázása” hamis szöveg mögé bújtatta. Ma már azonban a közönség gyöngéd altatására sincs szükség. Ma már az angol és amerikai újságolvasó elégedetten veszi tudomásul, hogy bombázói egy-egy várost, vagy városrészt bombaszőnyeggel árasztottak el s azt is tudja, hogy a gyakorlatban ez nem a pompásan megvédett, gyárak és hadiüzemek pusztulását jelenti, hanem csakis polgári házak összedöntését és a polgári lakosság tömeggyilkolását. A német hadigépezet megbénítása helyett ártatlan százezrek pusztulása és földönfutóvá tétele, ez az angolszász légiterror mérlege!”

(Visited 140 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Capistrano: A Vatikán bombázása és az angol közvélemény” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .