Douglas Reed: Kiválasztott nép-e a zsidó?

300 Ft

Szerző: Douglas Reed
Cím: Kiválasztott nép-e a zsidó?
Sorozatcím: A Zsidókérdéskutató Magyar Intézet könyvei – 5.
Kiadás éve: 1944.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 27
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

 

Leírás

„Tizenhat éve az európai politikával foglalkozó hírlapíró lévén, Douglas Reed-nek nincs szüksége ajánlásra, ha, mint nemzetközi ügyeket tárgyaló író mutatkozik be. Douglas Reed látta és tanulmányozta a Nemzeti Szocializmus keletkezését, s figyelte, hogyan fejlődik halalommá e mozga­lom Németországban. Mint minden parancsuralmi rendszer elvi ellenzője, igyekszik megelőzni Angliában hasonló rend­szer életbeléptetését. Azt mondja, hogy a megelőzéshez azonban szükséges, hogy Anglia megszabaduljon a Nemzeti Szocializmus fő okozóitól, azaz meg kell oldania azt a két főproblémát, melyek e mozgalmat létrehozták. Nevezetesen, javítani kell a munkásság életszínvonalán és munkalehetőségein és meg kell szüntetni a zsidó bevándorlottak gazda­sági és politikai befolyását, mely létszámukhoz képest aránytalanul nagy s melyet a bennszülött, árja lakosság hátrányára használnak ki Angliában is, éppúgy, mint azok­ban az országokban, ahonnan kiűzték őket.

Azoknak a zsidó háborús uszítóknak, akik évekkel a tényleges hadüzenet előtt is sürgették már az angol nép had­ba lépését a németek ellen, Douglas Reed azt mondja: ha a zsidók Németország ellen akarnak harcolni, soroztassák be magukat katonának, ne pedig másokat buzdítsanak háborúra.”

(Visited 240 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Douglas Reed: Kiválasztott nép-e a zsidó?” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .