Dr. Goebbels: A bolsevizmus elméletben és gyakorlatban

300 Ft

Szerző: Dr. Goebbels
Cím: A bolsevizmus elméletben és gyakorlatban
Alcím: Dr. Goebbels minister birodalmi vezető, az 1936-évi nürnbergi pártgyűlésen tartott beszéde
Kiadás helye: Berlin
Kiadás éve: 1936.
Oldalszám: 20
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Leírás

„Ha Nyugat-Európa politikailag érdekelt köreiben a bolsevizmus úgy a mint az a marxismusban mint elmélet és Szovjetoroszországban mint gyakorlat mutatkozik, még mindig, mint olyan szellemi megnyilatkozás és politikai realitás tekintődik, mellyel a kultúremberiségnek szellemileg és politikailag meg kell birkóznia, úgy ez a tény a bolsevizmus lényegének végzetes félreértésén alapszik. Amit mi idea és világnézet alatt általában értünk, annak, ahhoz amit bolsevizmusnak neveznek, semmi köze. A bolsevizmus egy bebizonyítottan zsidók által elgondolt és keresztülvitt pathologikus gaztett, amelynek célja Európa kultúrnépeinek megsemmisítése és egy internacionális zsidó világuralom megteremtése. A bolsevizmus csak zsidó agyban születhetett meg, és csak a világvárosok aszfaltjának meddő talaja nyújthatott neki terjeszkedési lehetőséget. Csakis egy, a háború és a gazdasági krízis által teljesen felőrölt és felbomlott emberiség volt képes ezt az őrületet magába szívni.

Kifejezetten hangsúlyozom, hogy, ha mi nemzeti szocialisták, politikai gondolkozásunk első órájától kezdve egészen a mai napig, ez ellen a világveszedelem ellen kímélet nélkül harcoltunk is, soha semmilyen módon nem védelmeztünk szocialista ellenes, vagy akár kapitalista érdekeket. A mi bolsevizmus elleni harcunk nem szocializmus elleni, hanem éppen érte való, mely abból a mély megértésből született, hogy igazi szocializmust csak akkor lehet megvalósítani, ha legaljasabb és legkompromittálóbb torzszülöttét, a zsidó bolsevizmust a föld színéről törüljük. Csak egy olyan nép tud a bolsevizmus ellen tartós eredménnyel harcolni, amely népe életének új struktúráját egy nemzeti formájú szocialista tagozódásban találta meg, amely a XX. század dinamikus értékeinek is megfelel.”

(Visited 338 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Goebbels: A bolsevizmus elméletben és gyakorlatban” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .