Dr. Nagy Elek: A Nemzetek Szövetsége, mint a zsidó világuralom egyik eszköze

200 Ft

Szerző: Dr. Nagy Elek
Cím: A Nemzetek Szövetsége, mint a zsidó világuralom egyik eszköze
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1921.
Oldalszám: 16
Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Leírás

„Nagy és hosszú háborút eszmék nélkül folytatni lehetetlen, jóllehet a nagy háborúknak rendszerint gazdasági okaik vannak.
A perzsa-görög háborúk az alatt a jelszó alatt zajlottak le, hogy a szabadság harcol a szolgaság ellen, holott a valóság az, hogy Athén fejlődése és gazdagsága a perzsák féltékenységét vonta maga után.
A pún háborúk oka Róma gazdasági fejlődése és Szicília birtoka. Jelszava: a civilizáció harca a barbárság ellen.
A keresztes hadjáratok a XI. század végétől a XIII. század végéig a Szentföld visszafoglalása címén vivattak, holott mélyreható gazdasági és politikai okaik, céljaik voltak. Maga a konzuli intézmény is ekkor keletkezett.
A harmincéves háború a katholikusok és protestánsok közötti kölcsönös gyűlölködésen és türelmetlenségen, vallásszabadságon alapult, holott valóban a francia és a svéd hegemónia okozta. A cél Németország letörése, úgy, hogy századokig ne tudjon talpraállani, ne tudjon kiemelkedni a gazdasági válságból. Akárcsak ma.
A napóleoni hadjáratok a szabadság, egyenlőség, testvériség jegyében zajlottak le, pedig a valódi cél a francia világuralom. Az a világuralom, amely Nagy Sándort, Nagy Károlyt és II. Vilmos császárt is lelkesítette. (Küriosz tu koszmu.)
Az 1914—1918. évi világháborúhoz az vezetett, hogy Németország nemzeti vagyona egy év alatt egy milliárddal és lakossága egy millióval szaporodott, újabb virágzó gyarmatokat, piacokat hódított Angolországtól, Franciaországtól és Amerikától.
Angolország, Franciaország és Amerika célja ebben a világháborúban a német hajóraj megsemmisítése, a német piac elhódítása és a német kereskedelem, ipar tönkretétele vagy legalábbis évtizedekre kiható megbénítása.
Emellett a valódi cél mellett az ántánthatalmak jelszavakkal dolgoztak. Ilyen jelszavak: az ántánthatalmak az igazságért, a jogért, a szabadságért, a kis nemzetek jogaiért, a nemzetiségi elvért, a tengerek szabadságáért, a humanitásért harcolnak.
Ezeknek a jelszavaknak a leleplezésével nem kívánok egyenként és tüzetesen foglalkozni. Még azt se nézem, hogy a nemzetiségi elv és a humanitás és a nemzetek ligája együtt, egyszerre meg sem férhet és mindeniket megvalósítani akarni annyi, mint a kört négyszögesíteni, hanem csupán annak a kifejtésére szorítkozom, hogy miképpen keletkezett, fejlődött ki a nemzetek szövetsége, mily eszközökkel dolgozik és mik a céljai.”

(Visited 391 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Nagy Elek: A Nemzetek Szövetsége, mint a zsidó világuralom egyik eszköze” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .