Dr. T. L.: Nemzetiszocialista káté

300 Ft

Szerző: Dr. T. L.
Cím: Nemzetiszocialista káté
Sorozatcím: Nyilaskeresztes Füzetek
Előszó: Fiala Ferenc
Kiadás éve: 1939.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 20

Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

 

Előszó
Bevezetés
2. Ki lehet politikus?
3. Mi az érdekpolitika?
4. Mi a belpolitika?
5. Mi a gazdaság?
6. Mi a magángazdaság?
7. Mi a nemzetgazdaság?
8. Mi az állami gazdaság?
9. Mi a világgazdaság?
10. Mi a közgazdaság?
11. Mi a szükséglet?
12. Mik a javak?
13. Mik a szabad javak?
14. Mik a gazdasági javak?
15. Mi a termelés?
16. Mi a fogyasztás?
17. Mi a gazdasági főelv?
18. Mik a gazdasági alapfogalmak?
19. Mik a közgazdasági elméletek?
20. Mi a liberalizmus?
21. Mi a kapitalizmus?
22. Mi a szocializmus?
23. Mi a kommunizmus?
24. Mi a demokrácia?
25. Mi a nemzetiszocializmus?
Záró szó

Leírás

„Előszó

Az 1939. évi választások a nyilaskeresztes mozgalom óriási előretörését jelentették. Ellenfeleink — a gyávák, a liberálisok, a sunyi nyárspolgárok és az eresz alatt álló örök óvatosak — a történelmi látókör hiányában még mindig nem fogták fel a választások eredményének jelentőségét, s mindössze egy, úgynevezett politikai divat kiteljesedését látták abban. Mi, nemzetiszocialisták —, akik idestova egy évtized óta figyeljük az események folyását — azonban tudtuk, hogy ennek az eredménynek be kellett következnie. Elindulásunk óta valljuk és mély hittel hisszük, hogy csakis a nemzetiszocialista mozgalom az, amely a múlt tiszteletben tartása mellett egyedül lesz képes végrehajtani azokat a törvényeket és szociális alkotásokat, amelyek valóban a szentistváni gondolat továbbfolytatását jelentik. Ezeknek a feladatoknak megoldásától függ az új magyar étet. A nemzetiszocialista célkitűzések irthatják ki a magyar parasztságból a ma ismét veszedelmesen lobogó kivándorlási vágyat, a magyar fiatalság indokolt pesszimizmusát, s a magyar ipari munkásság marxista beállítottságát.

Mi, nyilaskeresztesek, igenis számítottunk az előbb említett eredményre, örülünk annak, bár tudjuk, hogy még nem értek véget a megpróbáltatások, s még mindig erős küzdelmek előtt állunk. De nemzetiszocialistának lenni örök haladást, örök munkát és örök harcot jelent. Mussolinival együtt mondjuk: „Nem akarunk réveteg szellemmel az elmúlt szép idők eseményein emészteni, mert a mi feladatunk egy új, hősi történelmi kor kialakítása és annak bátor keresztülvitele.” Tudjuk, hogy az idők csak akkor írják be nevüket a történelembe, ha vannak olyan férfiak, akik elég bátrak ahhoz, hogy egy ezeréves nagy történelmi gondolat továbbvitele végett feláldozzák a percek és a múló pillanatok talán kényelmes, de puha életét.

A nemzetiszocializmus egyik legfontosabb, leghatékonyabb fegyvere a betű és a sajtó, melynek minden ólomkatonája a történelmi mozgalmakat életre hívó eszme szolgálatában kell, hogy álljon.

Ennek az eszmének a hadseregébe állítottuk ezt a most meginduló kis füzetsorozatot is, amelynek első kiadványa azokkal az általános irányelvekkel foglalkozik, amelyeket minden nemzetiszocialistának tudnia és ismernie kell akkor, ha valóban nemzetiszocialistának vallja magát.

GYŐZÜNK!

FIALA FERENC,

a magyar Nyilaskeresztes Párt sajtófőnöke,

a betiltott Összetartás v. főszerkesztője.”

 

(Visited 229 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. T. L.: Nemzetiszocialista káté” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…