Posted on Hozzászólás most!

Marschalkó Lajos: Kennedy és a világhódítók

Megjelent: Nincs adat.
Megjelent: Nincs adat.

Az Egyesült államok új elnökének Kennedynek, mindenesetre vannak az európai és a kultúrember számára szimpatikus tulajdonságai. Hős katona volt, kiművelt emberfő, 43 éves fiatalember, akinek volt bátorsága megmondani, hogy Eisenhower és az amerikai öreg csáklyások politikája csaknem a csődbe vitte Amerikát.

Ha más előnye nem is lesz a demokrata győzelemnek, de annyi bizonyosan lesz, hogy Kennedy elmozdítja a holtpontról a világpolitikát, amely beleragadt John Forster Dulles és egy tehetetlen katonapolitikus, Eisenhower pepecseléseinek, határozatlanságának mocsarába.

Csupán az a kérdés, hogy a fiatal Kennedy dinamizmusa, intelligenciája milyen irányba fog hatni: ko-egzisztencia és neo-roseveltizmus, vagy új eszmék, új ideálok, amelyek segítségével világháború nélkül is meg lehet semmisíteni a bolsevizmust?!

Egyik előkelő világlap a választások kiértékelése során megállapítja, Hogy Kennedy választói kik is voltak tulajdonképpen: az Egyesült Államok északi részének szegényebb ipari munkásai, a mindig is demokrata Dél, ezenfelül pedig az USA vallási és faji kisebbségei: négerek, zsidók, katolikusok. Az Egyesült Államok új elnökét tehát azok segítették többséghez — folytatja a lap — akikről a Szabadságszobor talpazatának felirata beszél: „Küldjétek Hozzám a szegényeket, a megfáradtakat, akik sóhajtoznak a szabadság után”. Tehát — a bevándorlottak.

Most már csak az a kérdés, hogy John F. Kennedynek lesz-e önálló akarata, szilárd elhatározása — esetleg választói ellenére is — az USA és a világ népeinek érdekeit képviselni? Vagy ő is járszalagjára kerül azoknak a titokzatos erőknek, amelyeknek áldozatául esett Roosevelt és az egész világ?!

Az bizonyos, hogy New-York, Los-Angeles világhódítói, az új rooseveltizmus reményében készségesen rohantak John Kennedy választási táborába. De mi lesz akkor, ha ez a tetterőtől, intelligenciától sugárzó fiatalember nem hajlandó követni az eddigi amerikai báb-elnökök példáját? Mi lesz ha nem New-York 2,200.000 jiddisül beszélő „amerikai” polgárának, hanem saját hazafias, amerikai érzelmeinek és a józan észnek engedelmeskedik? Mi lesz, ha nem választja külügyminiszterének a félig „fajilag üldözött” Adlai Stevensont?

A beteg és bénult Roosevelt szánalmas bábja lett a világhódítóknak, a vörösöknek, az amerikai destruktív erőknek. Kennedy képességeitől és erős akaratától függ, hogy ezeknek az erőknek ellenére is vissza tudja szerezni Amerika; Eisenhower alatt végleg lejáratott tekintélyét, a népek becsülősét. Ha egy világos fejű, dinamikus fiatalembernek hiányozni fog az elhatározó készség, ha új módszerek helyett a bolsevizmus előtti lefekvéssel akarja megtartani a nagyon szűk szavazattöbbséggel megszerzett hatalmat, akkor nem John F. Kennedy győzött, hanem a világhódítók sötét szándéka: a ko-egzisztencia, a rab népek rabságban tartása, a megalkuvás és a bizonyosan elkövetkező világ-rabszolgaság.

A magyar emigráció semmiképpen sem örülhet Nixon bukásának, hiszen ő a magyarság jó barátja, nagyrabecsülője volt. Azonban egyelőre — legalább is — nem szabad elkeseredni és rezignálni a demokraták győzelme fölött sem. Ha Amerika új elnöke nem hajlandó hátrálni a bolsevizmus elöl, ha elég önálló személyiségnek bizonyul, hogy új módszerekkel, új Ideákkal és főként egyéni jellemszilárdsággal újítsa meg amerikai hazáját, akkor a világ sötét, eisenhoweri álmosságának, tehetetlenségének éjszakájából még mindig felénk csilloghat egy halovány remény.

(Visited 131 times, 1 visits today)
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .