Korábbi híreink

2019.05.14.

A Bevezetés a misztikába és A misztika története c. tematikus sorozat után következzen a harmadik, szintén egy nagyobb lélegzetvételő könyve Röck Gyulának: A mágia története címmel.
Az alapvetően ritkán felbukkanó eredeti kötet ezúttal veszélyes vizekre evez, melyre a szerző az előszóban igen nyomatékosan fel is hívja a figyelmet.
Ezt a kötetet mi sem ajánljuk mindenkinek.


2019.05.13.

Kérjük azon vásárlóinkat, akik Freemail-es vagy esetenként Yahoo-s email címről küldtek nekünk levelet, hogy küldjék újra egy másik email-szolgáltatás alól, mert ezekhez a szolgáltatókhoz tartozó email címekre nem, vagy csak ritkán érkeznek meg válaszaink. (Hozzánk megérkeznek olvasóink levelei, csak a válaszaink nem jutnak el a címzettig.)
Amellett, hogy ez félreértésre ad okot, sok bosszúságot és időveszteséget generál mind vásárlóinknak, mind nekünk.

Mindenkinek a levelére válaszolunk és minden megrendelést teljesítünk!

Kérjük, tehát, hogy aki a fent említett email szolgáltatóknál regisztrált email címről küldött nekünk üzenetet és nem kapott választ, vagy esetleg nem kapott visszaigazolást, számlát, az  írjon egy stabilabb email szolgáltató (pl. Protonmail vagy Yandex) alól.

Köszönjük a megértést!


2019.04.15.

Húsvét vigíliájának közeledtével kevés autentikusabb szerzőt tudnánk elképzelni Krisztus című nagyszerű munkáját.

Schütz neve önmagában is garancia a minőségre, melyet bizonyítanak korábban publikált művei is.

Schütznek ezzel a könyvével és a feltámadásba való hittel kívánunk kegyelemteljes várakozást!


2019.04.08.

Philipp Bouhler már szerepel a repertoárunkban egy életrajzi művel és most itt a második is!

A monumentális munka Napóleon életét veszi szemügyre mesteri aprólékossággal, de olvasmányos stílusa és izgalmas írásmodora szinte letehetetlenné teszi ezt a vaskos munkát.

A szerzőről érdemes tudni, hogy Hitler kabinetfőnöke volt, és jelen művében is számos helyen von párhuzamot Napoleon  életművével. E tekintetben mindenképpen egyedi műről beszélhetünk, hiszen a megannyi Napoleon-életrajzból hiányzik e párhuzam észlelése.

Ph. Bouhler: Napoleon. – Német alaposság, német minőség.


2019.03.29.

CSAK MA:

25% kedvezmény mindnen kiadványra a kínálatunkból!
Vásárláskor add meg a HJ68GH4JG6 kuponkódot, és máris ugrott az ár negyede!

Apróbetűs rész: az eleve akciós termékekre nem érvényes a kuponkód.


2019.03.28.

Következzen egy újabb ritkaság, melynek témája a zsidóság világvándorlása.
Dr. Matolcsy Mátyás sajátos látásmóddal megírt rövid, de tömör munkájáról van szó, melyet számos szemléltető ábra színesít és tesz érthetőbbé a statisztika száraz számadatai mellett.

Külön érdekessége, hogy a Nyilaskeresztes Párt gondozásában jelent meg 1941-ben.


2019.03.19.

Akik szeretik a kémregényeket, azoknak nagyon ajánljuk a mai opuszt!
Paolo Zappa izgalmas munkája, a Kémek háborúja meglehetősen konkrétan mutatja be a háború előtti kémvilágot, amit olvasmányos, regényszerű írásmodora tesz letehetetlenné!


2019.03.18.

Indítsuk a hetet a mostanában sajnos nagyon elhanyagolt Bangha Bélával és életműsorozatának 18. részével, mely az Örök élet igéi I. címet kapta.
Külön kiemelnénk a mű magyar vonatkozásait, melynek részletei elolvashatók a tartalomjegyzékben!


2019.03.01.

Máriássy Béla (1824-1897), országgyűlési képviselő, újságíró.
Bár néhány forrás szélsőbaloldalinak titulálja, jelen írásából másra következtetnénk.
Művei közül Zsidókérdés és uzsora című korai antiszemita munkája a legritkábban előforduló, árveréseken is szinte teljességgel ismeretlen opusz.

Jelen írás a maga korában igazi keményvonalas munka volt, részletesen taglalja a gazdasági bűnözés lélektanát és nem egyszer említi meg a tiszaeszlári gyilkosságot is.

A kor kutatóinak igazi csemege!


2019.02.20.

25%-os kedvezményt biztosítunk minden olyan termékre, mely az antiszemitizmus kategóriába tartozik. Az akció csak néhány napig él, utána csak teljes áron lehet megvásárolni minden kiadványt.

A kedvezmény a CKUV7R63NF kuponkód megadásával válik elérhetővé.


2019.01.15.

Jobb oldalon, a Termékkategóriák menü kibővült egy új kategóriával, mely az Árengedményes termék névre hallgat. Érdemes szemügyre venni a tartalmát, mert az állandó és az ideiglenes kedvezményekkel rendelkező kiadványok is ezen a gyűjtőoldalon lesznek megtekinthetők ezentúl.

A továbbiakban igyekszünk heti rendszerességgel kedvezményt biztosítani egy-egy műre, melyek rövid ideig jelentős kedvezménnyel lesznek árazva.

A nagyszerű írónak, Dövényi Nagy Lajosnak a munkáival indítjuk el az új kategóriát, mely a kínálatunkban szereplő három remekművét fogja egy csokorba – közel féláron!


2019.01.14.

Jelentőségét tekintve talán a legkiemelkedőbb kiadványt mutatjuk ma be! Nem sokszor, talán csak Walter János könyve esetében jelentettünk ki ilyet.

Amíg Walter munkája a hitetleneknek és az anti-teistáknak szólt, addig a ma megjelent Tóth Kálmán mesterműve a kétkedőknek és kritikusoknak lett írva – és bizony nem kis hatásfokkal bír!

Külön érdem ez nekünk, magyaroknak, hogy nem fordításról van szó. Minőségileg is jelzésértékű, hogy csak nagyon ritkán bukkan fel az antikváriumokban is. Következzék tehát az a munka, melynek mindenkinek a polcán – esetünkben a számítógépén – ott kell lennie: Dr. Tóth Kálmán: Az Evangéliumok látszólagos ellenmondásai.

Vessünk csak egy pillantást a tartalmára! Apológia a javából!


2018.12.31.

És eljött a 2018-as év utolsó publikációja is!
Az Utolsó Idők Lapja megjelenése kapcsán jeleztük, idén még bővítjük a végidőkről szóló irodalmat. Nos, a téma szakavatott ismerőjétől, Röck Gyulától adunk közre ismét egy anyagot, melynek érdekessége, hogy a szerzőnek az első műve volt, és közel 100 éve, 1920-ban jelent meg.

A téma kutatóinak feltétlenül ismerni kell ezt a munkáját is!

Egyúttal megragadjuk az alkalmat, hogy eredményekben gazdag új esztendőt kívánjunk minden kedves látogatónknak! Jövőre ugyanitt!


2018.12.24.

Bangha Béla egy korábbi írásával kívánunk minden kedves vásárlónknak áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt!

Bangha Béla: Karácsony


2018.12.20.

Az ekonyv.org olvasói számára bizonyára nem hangzik ismeretlenül Röck Gyula neve.
Műveit olvasva sok mindent el lehet róla mondani: filozófus, teológus, ideológus, politikus, író, költő, stb. Műveltségére jellemző, hogy ha bármely kérdéskörhöz „hozzányúlt”, azt roppant módon körüljárta, kivesézte, pro- és kontra tájékozódott, minden fellelhető információt begyűjtött, rendszerezett és általában egy vagy több könyvben kiértékelt.

Egyik kedvenc témaköre volt az utolsó idők, vagy más néven a világ vége és ezáltal bőséges irodalmat hagyott maga után e témakörben. (Promo: Lásd itt, itt és itt, de idén még bővítjük a repertoárt e területen!)

Ehhez kapcsolódik egy igen érdekes próbálkozása, melyet újságpapír formában, mint időszakos kiadvány volt megjelentetve, cikkei pedig kizárólag az utolsó ítéletről és rokon témakörökről értekeztek és az Utolsó Idők Lapja címet viselték.

Sajnos csak két számot ért meg, mindkettő 1938-ban jelent meg. szinte teljesen ismeretlenek a nagy nyilvánosság előtt, így ha valami unikumnak számít, akkor ezek biztosan! 1. szám2. szám.


2018.12.19.

A híres indiai szabadságharcosnak, Subhas Chandra Bose-nak könyvét adjuk ma közre, melyet Dr. Balogh Barna fordított magyarra. Az angolok gyarmati elnyomása ellen küzdő India ikonikus alakja volt Bose, könyve izgalmakkal teli emlékezés a küzdelmes évekre. Címe: Égő India.


2018.12.05.

Érdemes Facebook-oldalunkat követni, mert olyan akciókról és kedvezményekről értesülhetnek ott olvasóink, melyek itt az oldalon nincsenek közzétéve!

https://www.facebook.com/ekonyvorg/


2018.11.15.

AKCIÓ!

Minden kereszténység témakörbe tartozó kiadvány 1 héten keresztül 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg webshopunkban!
Emlékeztetőül: olyan nevek tartoznak e témakörbe mint Schütz Antal, Tudós-Takács János, Müller Lajos, Bangha Béla, Röck Gyula, Tower Vilmos, Martinovich Sándor, Lantos-Kiss Antal, Mihályfi Ákos, Koszterszitz József és még sorolhatnánk!

Nézd meg a kínálatot!

Hogyan juthatsz a kedvezményhez? Nincs más dolgod, mint a vásárlás során megadni a TEOLOGIA kuponkódot és máris érvényesíted a féláras kedvezményt! Az akció csak november 21-ig tart!


2018.11.13.

Korábban, Árpádházi Szent Margit kapcsán már említettük, hogy sorozatot kívánunk indítani a magyar szentek és boldogok életrajzából. Nos, ennek következő állomása Árpádházi Boldog Erzsébetnek, III. András leányának életrajza Dr. Kühár Flóris tollából.

82 oldalas, gyönyörűen megírt könyvével gazdagítja ezt a roppant szegényesnek mondható életrajzi irodalmat.


2018.11.10.

A nemzetiszocialista Németországgal kapcsolatban rengeteg a tévhit és a félinformáció. Ez különösen igaz a „fajnemesítés” néven emlegetett programjára, mely a köztudatban úgy él, hogy a származásilag és politikailag megbízhatatlanokat, homoszexuálisokat, valamint betegeket kényszerű kasztrálásnak vetették alá.

Nos, ezt a bizonytalan nézetet váltja fel Malán Mihály hivatalos, első kézből tapasztalt írása, mely a vonatkozó német törvényeket és ennek kivitelezését mutatja be szárazon, tényszerűen A német sterilizációs törvény és végrehajtása című füzetében.


2018.10.29.

Nagy adósságot törlesztünk Huber Lipót minden egyes művének bemutatásával, mivel témaválasztásai és alapossága manapság fehér hollónak számít.

Fő műve, a kétkötetes Zsidóság és kereszténység a múltban és jelenben, melynek első kötetéből emelünk most ki egy nagyon fontos fejezetet.
Fontos, mert a mai napig vesszőparipája a katolikusellenes köröknek a spanyol inkvizíció folyamatos és elnagyolt, túlzásoktól és hazugságoktól hemzsegő mantrázása a köztudatba.

Világítótoronyként áll Huber fejezete a hazugságok tengerében. Kérjük a megosztását ennek az írásnak a kapcsolódó vitákban!


2018.10.26.

Folytassuk a sort a nagyszerű Bangha Bélával és életmű-sorozatának 17. kötetével!
Ez a kötet a jezsuita-rendre és rögös életútjára fókuszál. Roppant olvasmányos és izgalmas stílusban megírt dokumentum-kötet, melyet olvasva szinte ott vagyunk a rend születésénél, első lépéseinél, gyermek- és serdülőkoránál, hogy a sok buktatón és akadályon átvágva elérjünk egészen a férfivá éréséig és felnőtté válásáig.


2018.10.22.

https://tiltottkonyvek.org


2018.10.21.

Egy kisebb technikai szünet után újra a fedélzeten!
Remélhetőleg olvasóink is tapasztalni fogják a gyorsabb és stabilabb új szervert és mostantól problémamentes lesz az elérése az oldalnak. Reményeink szerint sikerült teljesen kiüszöbölnünk az eddig oly sokszor tapasztalható akadozásokat. Köszönjük a türelmét mindenkinek, újra itt vagyunk és kezdjük is a feltöltéseket!

Elsőként egy roppantul ritka és szinte teljesen ismeretlen művel indítunk, mely egy kicsit áthallásos a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvével. Blümchen Izsák írása eredetileg 1914-ben jelent meg jiddis nyelven és Franciaország sorsáról, valamint a zsidósággal való viszonyáról értekezik. A nagyon érdekes füzet francia fordításából született meg végül 1921-ben(!) a magyar is, melyet itt adunk most közre.
Sajnos témájából adódóan nem sok példány maradt fenn belőle, 1990 után kalózmásolatban járt kézről-kézre és mi is csak egy rossz minőségű példányt tudtunk felkutatni ebből a kiadványból. Ez néhol az olvashatóság rovására is ment a szövegben, ezért árengedményes termékként publikáljuk.

Aki esetleg rendelkezik ebből a műből egy jó minőségű kópiával, kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken. Köszönjük!


2018.09.07.

A Nostradamus-kultusznak bőséges irodalma van a mai napig is. Örökzöld téma, mivel a jövőt, az ismeretlent, a misztikumot feszegeti, ami minden kor emberét beszippantotta kicsit.

A mai könyvünk is ebbe a témakörbe tartozik, mégis unikumnak mondható a sok másik hasonló jellegű munka mellett. Egy általános kezdés mellett, mely az életét mutatja be, lineárisan halad a következő fejezeten át, mely a már igazolt történelmi eseményeket köti össze Nostradamus jóslataival – egy izgalmas végső fejezetbe torkollik, ami – és itt a lényeg – a nemzetiszocializmus szemüvegén keresztül igyekszik vizsgálni a jövő reményeit.

Bőségesen foglalkozik Adolf Hitlerrel, Németország történelmi szerepével, a kibontakozó világháború kimenetelével és a Nagynémet reményekkel…

Az önmagában is érdekes témát sajátos szemlélete teszi igazán izgalmassá! Karl E. Krafft: Nostradamus Európa jövendőjét látja


2018.09.05.

Lantos-Kiss Antal már három örökzöld remekművel is szerepel a repertoárunkban, és Koszterszitz Józsefhez hasonlóan fiúknak szóló könyveivel lett méltán híres és megbecsült nevelő.
Most itt a negyedik műve is: A diákok lelkiatyja, majd hamarosan követni fogja az ötödik is, a Mi inasok.

Kifejezetten ajánljuk kivétel nélkül minden művét elolvasásra, mert a serdülőkortól a férfikorig mindenkit megszólít bennük. Garantáljuk, hogy olvasásuk után napokig könyvei körül fognak forogni gondolataink!


2018.08.27.

Makkai János korábban már bekerült repertoárunkba egy nagyszerű munkájával, a Válság Amerikában c. riportkötetével, és most egy másik emlékezetes könyve következik, az Urambátyám országa.

Ez több, mint egy illemkönyv. Ez maga a magyar lélektan. Elénk tárul minden hibánk és minden erényünk, ami csak kifejezésre juthat viselkedésünkben, gesztusainkban. Makkai pedig ezt kitűnően látja, és lehengerlőn megfogalmazza.

Külön felhívjuk a figyelmet „A bennünk lakó zsidó” című fejezetre! A szociológus ebben a részben mutatkozik meg leginkább Makkaiban.


2018.08.21.

Általános műveltségünk fejlesztéséhez kétségtelenül hozzájárul a ma publikált, Stádium kiadó által ellenjegyzett mű, melynek szerzője Papp Viktor és Zenekönyv rádióhallgatók számára (Operaismertetések) címet viseli.

Külön kiemelnénk a műből a magyar vonatkozású tételeket, illetve Wagner méltán híres mestermunkáit!


2018.08.15.

Tematikusan és a tegnapi nap folytatásaként ma ismét egy Mária-könyv, de ez minden kétséget kizáróan elég izgalmasan hangzik, ugyanis apokrif evangéliumokat használ fel a Mária-tisztelet hagyományainak igazolására és bemutatására. A szerzője nem más, mint az igen népszerű Röck Gyula. Érdemes Röck egyéb munkáira is rákeresni a webshopunkban, mert garantáljuk, hogy néhány könyvén mindenkinek meg fog akadni a szeme!


2018.08.14.

Rövid nyári szünet után folytassuk az önképzést!
Nagyboldogasszony vigíliája van ma, elmélkedjünk Dr. Halász Pál: Boldogasszony Anyánk! című ájtatosságának segítségével.


2018.07.14.

Folytassuk a cikkek rovatot is Banghával. Egy igen lényegre törő írása következik Antiszemitizmus és ószövetség címmel, amellyel tiszta vizet kíván önteni a pohárba. Azaz a fejekbe.

Szerkesztőségünk kiemelten ajánlja!


2018.06.27.

Bangha soron következő könyvében egy manapság eléggé viharos témát érint: a jezsuitákat.

Feltétlenül el kell olvasnunk ezeket az írásokat az objektív véleményalkotás érdekében, különben maga a jezsuita-rend csak egy homályos és misztikus társaság marad az egyoldalúan tájékozódók képzeletében. Ki lehetne kompetensebb személy a Jézustársaság bemutatásában, mint Bangha?

Az Úr katonái c. kötete már elérhető!


2018.06.20.

Huber Lipót eddig még nem szerepelt a repertoárunkban, holott egész vaskos életművet hagyott maga után, nem is akármilyen szakmai színvonalon!

Ezt a hiányosságot van hivatva pótolni a mai publikációnk, ami talán a legritkábban emlegetett és legkevésbé ismert értekezését takarja, ami nem más, mint A drámai költészet és a színház a zsidóknál.


2018.06.15.

Ismét egy népszerű, de szegényes irodalmú téma: Fatima.

Jelen esetben Magni-Castelbranco: Válaszunk a fatimai üzenetre c. művéről van szó, mely mától elérhető az ekonyv.org-on.


2018.06.13.

Egy hazai viszonylatban eléggé foghíjas téma következik.
Szladek Béla: Az orosz forradalmak és ellenforradalmak története című munkáját mutatjuk be, ami nem csak a történészek figyelmére tarthat igényt, hanem mindenkiére, aki egy kicsivel többet szeretne tudni a bolsevizmus térhódításáról, Oroszországról és a forradalmak, valamint az ellenforradalmak gyakorlati és elvi megvalósulásáról, ideológiai elhelyezkedéséről.

Szerkesztőségünk által kiemelten ajánlott munka!


2018.06.11.

Sipos István füzeténél jeleztük, hogy aki rendelkezik a Szebb Jövő sorozat további részeivel, jelezze felénk, hogy publikálni tudjuk! Nos, nem kellett sokat várni, máris közreadunk egy további részt, nevezetesen Dr. Piliván Mihály írását A pap, a tanító és a nép című szociális színezetű füzetét.
A mű a vészterhes 1919-es évben jelent meg, amikor a kommunista osztálypropaganda a legnagyobb gőzerővel működött.

Merész apostolkodás volt ez akkor, amikor a papságot és az értelmiséget Szamuellyék éppen akasztották…


2018.06.06.

Mai könyvünk szomorú apropóját a 98 évvel ezelőtti események adják…
A Nemzeti Könyvtár sorozatban, Kovrig Béla szerkesztésében jelent meg A mi Erdélyünk című remek munka. Hiánypótló tanulmányokat tartalmaz olyan szerzők jóvoltából, mint Makkai Sándor, Rónai András, Asztalos Miklós és Gergely Pál.

Tartalmán kívül külön említést igényel a gyönyörűen kivitelezett borítója is!


2018.06.04.

A Távol-Kelet, azon belül is Japán rajongóinak szolgálhatunk ma egy nagyon jó hírrel:

A Stádium kiadó 1942-ben jelentette meg Mécs Alajos művének második kiadását Az ismeretlen Japán címmel.

A könyv aprólékosan taglalja a japán élet minden rezdülését, társadalmi szokásaitól kezdve, az ipar szívverésén át egészen a hadászat rohamos fejlődőséig.
Roppant izgalmas munka, mely elhoz nekünk egy kicsi szeletet ebből a roppant módon szerethető országból.


2018.05.24.

Kis szünet után újból egy Bangha! Ráadásul az Utak és élmények II. kötete következik, melynek legfőbb érdekessége, hogy sok szót ejt az amerikai magyar kolóniákról, melyet testközelből szemlélt a szerző.

A stílus lehengerlő, az érvek kikezdhetetlenek! Bangha még mindig szenzációs!


2018.05.19.

Figyelem!

Aktuális, májusi kuponkódunk a következő: ker39az

Váltsd be még ma, ugyanis csak néhány napig biztosít 20%-os kedvezményt a végösszegből! Különlegessége, hogy az akciós könyvek árából is levonja a kedvezmény összegét, ezért ez adott esetben akár 30-40%-os árengedményt jelenthet az eredeti árból!


2018.05.17.

Az oktatás, a képzés mindig is kardinális kérdés volt és stratégiai helyet foglalt el minden nép életében, főleg az utóbbi 150 évben, mert nem csak szakembereket biztosított a tárgyi tudás átadása által, hanem utánpótlást is a nemzetek számára az ideológiai képzésből adódóan.

Fontos felismerni ennek rövid- és hosszútávú hatásait a vezetőképzésben is. Erről nyújt kiváló okfejtést Martinovich Sándor jelen művében.


2018.05.07.

Egy erős bolsevizmus-kritika Rézler Gyula tollából: A paraszt Szovjetoroszországban.


2018.04.28.

Egy eléggé háttérbe szorult téma következik ma, a szentek – azon belül is a magyar szentek életének ismertetése. Kezdésnek Árpádházi Szent Margit életrajzával ismerkedhetünk meg ebben a füzetben. Reményeink szerint sok másik életrajz is követni fogja.


2018.04.20.

Nagyon erősen kezdjük a pénteket. Nem más következik, mint Bosnyák Zoltánnak az utolsó nyomtatásban megjelent munkája, a Harc a zsidó veszély ellen! – Az antijudaizmus kézikönyve c. 255 oldalas munkája.

A háború Magyarországra érkeztével és annak végéhez közeledtével egyre erősödtek a közéleti antiszemita hangok is, ez Bosnyák könyvében érezhető is…

Könyvészeti szempontból egyébként ez a könyv egy valódi kuriózum, soha nem fordult még elő aukciókon sem, szóval nem egy gyakori mű.


2018.04.14.

Mi az a katolikus autonómia, mit kell tudnunk róla és aktuális-e még?
Mindezekre – és sok más kérdésre is alapos választ ad Sipos István ebben a füzetében, mely a roppant ritkán felbukkanó Szebb Jövő sorozatnak volt az egyik része.

(Szolgálati közlemény: A sorozat többi részével sajnos még mi sem találkoztunk, ezért ha valakinek esetleg megvan, írjon nekünk a hello@ekonyv.org címre, hogy publikálhassuk. Köszönjük!)

– – – – – – – – – –

Valamint egy cikk is helyet kapott a mai napi kínálatunkban, ami nem más, mint Vízöntő: Technológia c. zseniális okfejtése.


2018.04.12.

Aki Prohászka Ottokár egyéniségét és személyiségét szeretné megismerni, de nem akarja a teljes életművet elolvasni, annak itt egy ütős válogatás Prohászka írásaiból Brisits Frigyes tollából.


 

2018.04.02.

1 évesek lettünk!

Eljött hát a várva-várt első évfordulónk.
Tavaly ilyenkor kíváncsian latolgattuk, hogy mekkora az esélye egy újabb e-könyves oldalnak az amúgy is telített piacon? Van-e vajon létjogosultsága a régi, háború előtti irodalomnak a globalizált XXI. században? Lesz-e ennek piaca a mai ember számára, és egyáltalán, van-e még olvasási kedv, művelődési ösztön a Wikipedia korában?

Büszkén jelentjük, hogy Olvasóink megtisztelő bizalmából és speciális, máshol nem található kínálatunknak köszönhetően olvasótáborunk folyamatosan gyarapodása mellett megértük az első évfordulót és reméljük, hogy még jó sok évet eltölthetünk együtt!

E nagyszerű alkalomból egy 25%-os kedvezménykódot biztosítunk Olvasóinknak, melyet április 10-ig lehet felhasználni. A kód: evfordulo

A kedvezmény mellett egy másik meglepetéssel is szolgálunk: a korábban megjelent összes akciós könyvcsomagunk újból megvásárolható néhány napig. Fontos, hogy a kedvezmény az akciós könyvekre és könyvcsomagokra is vonatkozik, tehát ezeknél dupla kedvezmény érvényesíthető!

Önképzésre fel!


2018.03.29.

A nagyszerű Padányi Viktornak egy 1936-os regényét mutatjuk ma be, melyet 1975-ben egy hasonmás kötetben újra kiadtak az USA-ban. Ezen példány szolgált a digitalizálás alapjául.

Padányi Májusi fagy című regényében szépírói voltát mutatja be nem is akármilyen minőségben. Az 1919-es eseményeket örökíti meg saját emlékei alapján, de fiktív nevekkel. Ahogyan az előszavában is írja vitéz Erdélyi István: korrajz ez a javából!

Melegen ajánljuk az elolvasását!

(Promó: hamarosan érkezik Padányi fő műve!)


2018.03.23.

Néhány évtizeddel ezelőtt Schütz Antal neve azok számára is ismerősen csengett, akik nem voltak vallásosak, de még csak meg sem voltak keresztelve. Ismerték, mert neve fogalom volt.

Remélhetőleg Szent Tamással ugyanígy vagyunk még manapság is. Neve összefügg a bölcselettel, nélküle nincs teológia és természetesen tomizmus sem.
Nos, azok a szerencsések, akiknek nem hangzik ismeretlenül sem Schütz Antal, sem Aquinói Szent Tamás neve, azoknak egy nagyon jó hírrel szolgálhatunk!

A mai naptól ugyanis elérhető az ekönyv.org-on Schütz Antal: Aquniói Szent Tamás szemelvényekben című opusza!

Szent Tamás Summa Theologica című mesterművét Schütz fordította le elsőként ilyen hatalmas terjedelemben – ami ugyan csak kivonatos mű, de a semminél így is sokkal, de sokkal több!
Aquinói Szent Tamás Summa Theologicá-ja adja mind a mai napig az Egyház teológiai gerincét, évszázadok óta éltető bölcseleti táplálékát.

Nem akármilyen műről van szó és nem akármilyen szerzőkről.

Ahogyan Schütz is írja bevezetőjében, szellemi embereknek szeretné kezébe adni ezt a lámpást, hogy világítsanak vele az élet sötét labirintusában tévelygőknek.

Különlegessége a magyar fordítás melletti latin eredetije is, azaz egy bilingvis kiadásról van szó. Kötelező olvasmány!

És ne feledjük a 20%-os kedvezménykupont sem: husvet2018


2018.03.20.

               Húsvéti akció!               

Ismét itt egy vásárlói kupon, ami ezúttal 20%-os kedvezményt biztosít az ekonyv.org oldal minden termékére! Nincsenek kizárva az amúgy is akciós termékek, így azokat majdnem harmadával olcsóbban lehet most megvásárolni webáruházunkban!

Nincs más teendő, mint a vásárlás során megadni a husvet2018 kódot és érvényesíteni a kedvezményt a kosárban lévő tételekre. Ezután örülni, és olvasni! :)

Az akció csak korlátozott ideig, március 28-ig érvényes, igyekezzen mindenki kihasználni a lehetőséget!


2018.03.14.

Ismét egy – bizonyára sokaknak – fontos mű: Röck Gyula: Arc- és alaktan.
Megjelenésekor a szerző így foglalta össze röviden a lényegét:

Miként lehet az arc idomairól leolvasni az illető jellemét, erkölcsi és értelmi fokát. Ez a könyv azoknak, akik emberekkel érintkeznek, pótolhatatlan anyagot nyújt a lélekbelátáshoz. Az egész ember beszél, úgy a kéz vonásai, mint annak alakulása, továbbá az ember írása, de legnyíltabban az emberi arc: homlok, orr, szem, tekintet, száj, áll fül, hang, mozdulat. Meglepő, hogy mennyire összhangzatos a test formája a lélekkel… A természet eme titkos „jeleinek” a leolvasására tanít meg e könyv.

Véleményünk szerint Röck eléggé visszafogottan nyilatkozott, hiszen sokkal többről van itt szó: a lélek kivetüléséről, tehát a lelkialkat kiolvasásáról a testi jegyekből, vagyis a vizsgált személy kiismeréséről, még mielőtt egy szót is szólna.

Lényeges munka, olvassuk el minél többen és tanuljunk meg olvasni az emberi testből.


2018.03.12.

Audiatur et altera pars – azaz hallgattassék meg a másik fél is – mondta Lucius Annaeus Seneca.
Ennek jegyében olvasható a mai napra aktuális írás a Cikkek rovatban.


2018.03.09.

Mai cikkünkben a Vezér kérdésével foglalkozik Dr. Lotz Antal.


2018.03.06.

Az emigrációban, Fabó László gondozásában jelent meg Pálfi Károly: Őstörténetünk és a zsidóság, valamint Szatmári I.: Adalékok Pálfi művéhez című, több kisebb tanulmányból álló kolligátuma.

Alapos szakmunka az őstörténetünkkel foglalkozóknak, valamint a judaizmus iránt érdeklődőknek.
Ritka kötet, de nagyon ajánljuk!


2018.03.03.

A Magyar Nemzeti Szocialista Könyvtár sorozat 5. kötetét adjuk ma közre, melynek címe A nemzeti szociálizmus országútján. Igencsak ritkán felbukkanó művek ezek, még a magyarországi nemzetiszocializmus kezdeti, gyerekcipőben járó időszakából, ezzel szemben igencsak fejlett eszmerendszerrel.

Kuriózumnak számít a sorozat mindegyik kötete, ezért a kor kutatóinak kötelező darabok!


2018.03.01.

A mai napon az ifjúsági kiadványokat gazdagítjuk Koszterszitz Józsefnek egy kis színművével, mely a Spiritizmus a diákszobában címet viseli.

– – – – – – – – – –

Valamint egy 6 darabból álló könyvcsomaggal is jelentkezünk a filozófia témaköréből, mely a legszélesebb spektrumot öleli át kínálatunkból. A könyvcsomag tartalmazza Tudós-Takács János válogatott írásai; Dr. Somogyi József: Eugenika és etika; Dr. Ferenczi Zoltán: Az okság elve és a végtelen; Bácskay B. Béla: Rend vagy Káosz?; Trikál József: Új élet a régi romjain; és Somogyi József: A nemzeteszme című műveit. A kedvezmény óriási, 50%-os, mely csak korlátozott ideig érhető el honlapunkon! Siessen, mert ha lemarad, csak teljes áron juthat hozzá ezekhez a munkákhoz!


2018.02.22.

Mivel is emlékezhetnénk meg a közelgő Kommunizmus áldozatainak emléknapjáról, mint Fiala Ferencnek egy idehaza kevésbé ismert könyvével, mely nemcsak a kommunizmus áldozatainak állít emléket, hanem történelmi visszatekintést is nyújt abból az időszakból, melynek feldolgozása még valószínűleg évtizedeket fog felemészteni – az ismert okok miatt…

Bemutatjuk Fialának az Egy hajó elsüllyed a Dunán című munkáját. Olvassuk el minél többen, hogy mementóként szolgáljon az utókornak.


2018.02.18.

A Bangha-életműsorozat XIV. kötetében a szerző az úti-élményeiről számol be, nagyon misztikus és irodalmias formában. Magával ragadó írás ez is, nem hiába szeretjük annyira Banghát!


2018.02.17.

Hubay Kálmánnak egy propaganda-hatásában nagyon nagy sikerű írása következik Nemzeti szocialisták vagyunk címmel.


2018.02.14.

Tower Vilmos nagyszerű munkája után következzen még egy eszkatelógikus mű a repertoárunkba. A purgatórium tárgykörét járja körbe M. Louvet nagyon alaposan, mellyel egyedül csak Tower fent említett könyve vetekszik. Érdemes ezt is letölteni, mert tárgyában nagyon részletesen foglalkozik minden apró körülménnyel, és magyar nyelvű megjelenését (1904) meghazudtolva, roppant modern nyelvezetet használ, köszönhetően a fordítónak, Görgényi Jenőnek.


2018.02.11.

Nem kell különösképpen járatosnak lenni a nyelvészetben vagy nyelvtörténeti kiadványokban ahhoz, hogy ismerjük Bárczi Géza nevét. A legkiválóbb magyar nyelvészek egyike, gazdag életművel, ami valószínűleg még évszázadok múlva is tananyag lesz szakmai képzéseken.

Bárczinak sok munkája megjelent, sokat újra ki is adtak. De egy műve valahogy mégis kimaradt a szórásból, és említésre is csak elvétve kerül. Gyakorlatilag feledésre van ítélve. Tartalmilag nem idézik – még kivonatosan sem. Ma úgy mondanák, hogy politikailag inkorrekt dolgokat állít benne. Alapos tanulmányozás után nem kevesebbet, minthogy a (főként) budapesti argó, a magyarországi tolvajnyelv (értsd: nyelvrontás) óriási mértékben a cigányságnak és a zsidóságnak köszönhető.

Titkos, féltitkos és érthetetlen nyelvezetet hoztak magukkal ezek az etnikumok és így a magyarul megfogalmazott, de nem magyarul kigondolt mondatoknak az eredményeképpen jöttek létre a magyar füleknek bántó, idegen szófordulatok, barbarizmusok.

Bárczi példák és hivatkozások százait hozza ebben az agyonhallgatott munkájában, melynek a sokatmondó címe: A „pesti nyelv„.

Mától az ekönyv.org-on!


2018.02.07.

Röck Gyula saját pártjának, a Krisztianista Pártnak színeiben politikai írásokat is megjelentetett. E sorozatnak az egyik legmarkánsabb hangvételű írása az Irodalom és művészet, mely mától elérhető honlapunkon!


2018.02.01.

Kevesen hallottak róla és még kevesebbeknek volt szerencséje olvasni is valamit a történelmi hullámelméletekről. Lényege, hogy a történelmi események ismétlik, mitöbb periodikusan ismétlik egymást – természetesen az adott korok megjelenési formáinak megfelelően.

Ezen elméletnek több hazai képviselője is van, aminek az egyik prominens képviselője Dr. Péchy Henrik, aki megírta A történelmi hullámelmélet és a történelmi jövő kiszámítása című igazán unikumnak számító munkáját, melyben viszonylag röviden és tömören bemutatta, levezette, sőt meg is jósolta a hazai és világbéli eseményeket. Úgy is nevezik ezt az elméletet, hogy történelmi matematika.

Mert valóban az.


2018.01.31.

A Bangha Béla-életmű gyűjteményes díszkiadásának soron következő XIII. kötete az Oltáriszentség, az eucharisztia és a Budapesti Eucharisztikus Világkongresszus körül forog. Bangha roppant mód készült egykoron erre a rendezvényre, mind szervezési, mind lelki síkon.

Olvassuk!


2018.01.30.

Egy ideológiai cikk következik az emigrációból. Címe: Találkozás a Hungarizmussal.


2018.01.24.

Hamvas Endre esszéjét bocsátjuk ma közre a Szovjet-Paradicsomról.


2018.01.23.

Egy részben filozófiai, részben pedig ideológiai bemutatása következik az utópisztikus nemzetiszocialista államnak. Igen erős kommunizmus-kritikával kezdi a szerző, cáfolja a marxi materialista elméletet.

A kötet második felében pedig bemutatja a nemzetiszocializmust, az új, idealista eszmét, a vele együtt megszülető embert, és gyakorlati megvalósulását a közigazgatásban. Nem másról van szó, mint Reventlow E. gróf: Nemzeti szociálizmus az Új Németországban című munkájáról, Pálffy Fidél fordításában!

Komoly tanulmány, a kor kutatóinak feltétlenül ajánljuk!


2018.01.19.

A mai napon az apologetika kerül terítékre.

Három nagy hitvédő még nagyobb művét foglaljuk egy csokorba, mely jelentős kedvezménnyel tölthető le, de csak korlátozott ideig! Minőségi munkák, minőségi érvekkel. Szerkesztőségünk kiemelt ajánlata a következő könyvcsomag: Schütz Antal: Katholikus hitvédelem; Walter János dr.: Isten képe a természetben; Cathrein Viktor S. J.: Katholikus világnézet – közel 4.000 ft helyett most csak 1.200-ért!

Nem megéri?


2018.01.18.

Röck Gyulának, a misztika témakörébe tartozó tanulmányának következő állomásához érkeztünk itt, az ekonyv.org-on! Most a Bevezetés a misztikába c. könyve kerül terítékre, ami ugyan előbb jelent meg, mint a korábban közölt „A misztika története„, de mivel önmagában is önálló műnek számít a sorozat minden kötete, ezért nem lényeges a sorrendben való közlés.

Hamarosan követi őket a témakör harmadik nagy lélegzetvételű opusza is: A mágia története, amellyel szintén nagyon izgalmas de egyben veszélyes témakört mutat majd be a szerző.

Addig is érdemes a két misztika kötettel előkészíteni magunkban a mágiát, hogy megfelelő beavatottsággal tudjuk fogadni ezen ágát is a metafizikai tudományoknak.


2018.01.15.

Aki olvasta Szivós Donát: Magyar vagyok c. nagyszerű munkáját, az sejtheti, hogy körülbelül milyen színvonalas és magával ragadó munkára számíthat, ha kezébe veszi a szerző egyéb műveit. Jelen esetben az Emberek a mérlegen című mestermunka van terítéken, olvassátok olyan örömmel, mit amilyennel mi adjuk közre!


2018.01.08.

Hogyan kezdődött? – Félszázados francia valláspusztítás.


2018.01.06.

Egy érdekes füzet következik 1940-ből. Egy tanulmány (és mondhatni élménygyűjtemény) a hitleri Németországból tematikusan női szemszögből.
Köztudottan erősen támogatott volt államilag a leány- és nőnevelés a III. Birodalomban, és ezeknek a leány- és nőmozgalmaknak empirikus bemutatása a mű kitűzött célja – amit meglehetősen jól teljesítettek is a szerzők.


2018.01.04.

Mai publikációnkban Dövényi Nagy Lajos számol be egy magávalragadó cikkben a felvidéki bevonulásról.


2018.01.01.

Kezdjük akkor az új esztendőt egy kis történelmi áttekintéssel dr. Biró Bertalan segítségével: A százesztendős zsidóvita címmel.


2017.12.31.

Egy kis misztikával, és az egyik legnépszerűbb szerzőnkkel zárjuk 2017-et: Röck Gyula: A misztika története került a repertoárunk 243. könyveként az adatbázisba.

Tartsanak velünk Olvasóink 2018-ban is és ígérjük, hogy még izgalmasabb, még színesebb kínálattal gyarapítjuk a háború előtti e-könyv kínálatot!

Eredményes és boldog új esztendőt kívánunk!

– – – – –

Az utolsó cikk, amivel búcsúzunk az óévtől, egy világnézeti írás, melynek a szerzője már-már egy szent legenda: Bangha Béla. Címe stílszerűen: Boldog újévet.

Mi is ezt kívánjuk olvasóinknak!


2017.12.29.

A szenzációs Bangha Bélának egy újabb szenzációs kötete: Örök kőszál. Ma is aktuális témákat boncolgat, úgy mint a keresztényüldözéseket, a pápaságot, az Egyház történelmét és helyzetét.

Meggyőző a tartalomjegyzéke is!


2017.12.28.

Kádár Lajos szerepel már az adatbázisunkban két művel, de ezúttal nem ideológiai, hanem szépirodalmi művet hozunk tőle.
Egy regényt, melyet 1945-ben az első listán tiltottak be – nem véletlenül…
Mától elérhető nálunk Kujtorgó lelkek című műve is.


2017.12.26.

Luzsénszky Alfonznak egy ritka munkáját kínáljuk Asszonyok könyve címmel. Nem csak nőknek!


2017.12.24.

Bangha Béla Karácsony című elmélyedésével kívánunk minden kedves olvasónknak Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt!

Az ekonyv.org szerkesztősége


2017.12.23.

Jelentőségét szemlélve bizonyos tekintetben az egyik legkomolyabb munka érkezett az ekonyv.org repertoárjába.
Walter János dr.: Isten képe a természetben című mesterművében természettudományos példákon keresztül igazolja Isten létezését – közérthető és szabatos megfogalmazásban. Alapja a biológia, azon belül is sorra veszi a növény-, rovar-, állat- és embertant, de rátér fizikai, kémiai és csillagászati igazolásokra is.

A célszerűségi istenérv gyakorlati megnyilvánulásainak bemutatására vállalkozott Walter, amit maximálisan teljesített is. Rengeteg szemlélteő ábrával segíti az egyébként is olvasmányos szöveget.
Egyetlen hibát tudunk csak felhozni: a mű hosszát, mely sajnos csak 163 oldalas lett…


2017.12.19.

Ha csak egy könyvet szeretne elolvasni valaki a magyarországi proletárdiktatúráról, akkor ez legyen az. Monumentális összefoglalója annak a dicstelen 133 napnak, mely közel egy évszázada kénytelen volt elszenvedni Magyarország.

Igen, monumentális, akár az antikommunista munkák között elfoglalt helyét, akár a mű jelentőségét, akár a szerzők prominenseit tekintjük. Összeszedett, higgadt, gyűlöletmentes és tényszerű opusz. Garancia erre többek között Huszár Károly, Pekár Gyula, Korányi Frigyes, és Prohászka Ottokár neve.

Kötelező olvasmány!

És ne feledjük, karácsonyi, 25%-os kedvezményt biztosító kuponkódunk alább olvasható:

2017december

Lepd meg karácsonyra szeretteidet e-könyvekkel! Olcsó, kis helyen is elfér, multiplatformos! És még becsomagolni sem kell! ;)


2017.12.18.

Advent kiteljesedéséhez közelítve nem is készülhetnénk mással a karácsonyra, mint Röck Gyulának A Karácsony című remekbe szabott munkájával. Kevés olyan mű van, ami ennyire megérintené az ember lelkét, mint ez a könyv. Irodalmi remekmű.


2017.12.17.

Philipp Bouhler, kancellária-vezetőnek adjuk közre életrajzát Hitlerről és a nemzetiszocializmus megteremtéséről.


2017.12.15.

Ratkóczi Tibor könyvében Mussolini Olaszországának egyik gyarmatbirodalmát, Abesszíniát mutatja be első kézből, gazdag képanyaggal.


2017.12.14.

Machay Károly  – ahogy mondja – egy teljes magyar államreform koncepcióját kívánta vázolni törvénytervezeteivel. A ’30-as években aktuális témákat boncolgat, egyebek között a zsidóság törvényi szabályozására is kitér, melyet a 6. füzetben foglalt össze kivonatosan. Ki tudja miért, a törvénytervezeteinek nyomtatását ezzel a 6. füzettel kezdte meg.

Történészeknek és a kor kutatóinak igencsak zsíros zsákmány! :)


2017.12.11.

Karácsonyi akciónk keretében három könyvcsomagot is kínálunk egyszerre: jelentős árkedvezménnyel lehet megvásárolni a 3-3 könyvet tartalmazó tematikus e-könyv gyűjteményt, mely az irodalom, az irredentizmus és az antiszemitizmus tárgykörét ölelik fel.

A könyvek csak korlátozott ideig érhetők el a kedvezményes csomagban, az akció lejárta után már csak az eredeti áron lesznek elérhetők.

Olvasásra fel!


2017.12.08.

Bangha egyik legjobb és legkedveltebb munkája a Világnézeti válaszok címet viseli. Ezt a címet kapta életműkiadásának soron következő, 11. kötete is, mely a címadó művön felül tartalmaz számos nagylélegzetű tanulmányát is.

Bangha értékét írásainak örökérvényűsége adja. Üdítő olvasni minden mondatát, most, 2017-ben is, 80-90 évvel megjelenésük óta. Jelentőségükből semmit nem veszítettek, sőt, súlyát csak emelték köteteinek.


2017.12.07.

Ritter Gaston magyar vonatkozásoktól hemzsegő, keményvonalas munkája több szempontból is unikumnak számít. Egyrészt a plébános szerző a biblikusok szemüvegén át, tehát a misztikus jövendölések tükrében vizsgálja a zsidóság szerepét és tevékenységét a világban, mely meg is kapta a Nihil obstat jóváhagyást az Egyháztól. Másrészt történelmi munkának is felér e könyvecske és ha párhuzamot kellene vonnunk más szerzők műveivel, leginkább Marschalkó Lajosra és Röck Gyulára emlékeztet minket az írásmodora.

A zsidóság történelmi szerepét ily váteszi módon szemlélő szerző csak nagyon kevés akad, közéjük tartozik Ritter Gaston is.


2017.12.04.

Kezdjük a decembert egy kis misztikával! Ahogy korábban ígértük Müller Lajos Aszkétika című műve publikálása során, hamarosan követni fogja másik főműve, az Aszkétika testvérkötete, a Misztika.

Íme, a két kötet megjelenésével ezennel teljessé vált a remekmű. A nemzetközi viszonylatban is helytálló kötetek tárgyi méltatásától eltekintünk – hiszen e monumentális kötetek recenzióját is egy újabb kötetben kellene ismertetni – helyette inkább kiemeljük a Misztika kötetének különlegesebb paramétereit:

  • az Aszkétika megjelenését követően 3 évet kellett várni a Misztikára
  • nagyalakú
  • 415 oldal
  • bibliográfiája 32 oldal
  • névmutatója 16 oldal
  • tartalomjegyzéke 5 oldal
  • hibajegyzéke 1 sor

Szerzője felkészültségéről árulkodó a tartalomjegyzék, melyet mindenkinek ajánlunk figyelmébe!


2017.11.30.

Dr. Fehérgyarmati Csongor írása közvetlenül az „őszirózsás forradalomnak” nevezett zendülés után íródott, és sok hasonló írással ellentétben tiszta és gyűlölet nélküli gondolatai üdítő hatással vannak az olvasóra, mely arra ösztönzi, hogy újra és újra elolvassa ezt a kis művet.

Mindennemű gyűlölet nélkül teszi fel a kérdést Szamuellyék terror-uralma után: Mi lesz a zsidókkal?


2017.11.29.

A mai napon jöjjön egy cikk, amivel a középkor szerelmeseinek kedvezünk. Dr. Boroviczény Nándor tartalmas írását adjuk közre az emberek együvétartozásáról, a szolidarizmusról.


2017.11.28.

Két igen csak szeretett és kedvelt személyiség egy kötetben: Zadravecz István és Kapisztrán Szent János. Feltételezzük, egyiküket sem kell különösebben bemutatnunk olvasóink előtt. De ha mégis, cikkeink között megtalálható Zadravecz István kapcsán az utolsó szó jogán elmondott beszéde; Kapisztrán Szent Jánosról pedig jelen munkát ajánljuk!


2017.11.27.

Darré Walther nevével fémjelzett európai gazdasági összekapcsolódás is bizonyítja, hogy Németország nem kívánta leigázni a többi nemzetet, partnerként tekintettek rájuk. A mű címe: A Német Birodalom és a délkeleteurópai államok együttműködése a mezőgazdaság terén.


2017.11.24.

A terrorizmus nem a 21. század védjegye! Már sokkal hamarabb alkalmazták a kommunisták!
További információk Stocker Antal: A nagy per című könyvében.

– – – – –

%%% November végi áresés! %%%

Minden kiadvány már a csökkentett árral szerepel a kínálatunkban!

2017.11.23.

Jablonkay Gábor néhány cikkel már helyet foglalt az ekonyv.org repertoárjában és most egy könyve is követi a tendenciát. A katholikus öntudat alapkövei mélyenszántó munka, és mint a fülszöveg is említi, a kételkedők, önmagukkal s egyházukkal meghasonlottak is találnak benne maguknak hasznosítható gondolatokat. Úgy legyen!


2017.11.22.

Johann von Leers korábban, magyar nyelven is közölt német eredetijét adjuk most közre Juden hinter Stalin címmel. Egy elég termékeny nemzetiszocialista szerző vékony, de annál radikálisabb hangvételű és gazdag képanyagú munkája. Történelmi kordokumentum.


2017.11.21.

Évfordulója közeledtével ma olvassuk el azt, hogy mit mondott Ciano gróf olasz külügyminiszter 1939. december 16-án, a Fasciók és testületek házában.


2017.11.20.

Nemcsak alapos, de humoros is Dr. Kacziány Géza írása: Zsidók az 1848/9-iki szabadságharcban.


2017.11.17.

Mára egy újabb tomista munkával jelentkezünk, Ibrányi Ferenc: Aquinói Szent Tamás Summa Theologicája a tomizmus történetében címmel.


2017.11.16.

Aki kedveli a háborús regényeket, annak Jolly Joker a mai nap, ugyanis nemcsak egy kiváló regényt mutatunk be, de tematikáját tekintve egy igazán ritka munka került a kínálatunkba. A magyar nyelvű irodalom egyébként sem büszkélkedhetik túl sok, a távol-keleti hadszíntérről jelentkező beszámolókkal, háborús regényekkel pedig pláne nem. Ashihei Hino: Jelentenivalónk nincs című igen vaskos tötete két legyet üt így egy csapásra.

A hadászat iránt érdeklődőknek kötelező darab (…és egyébként is filmvászonra való a történet)!


2017.11.15.

Magyar nyelven a legcsodálatosabb, már-már irodalmi szépségű mű Koszterszitz József (ismertebb nevén Koszter Atya) Lépcsőima című könyve, mely a papi hivatás népszerűsítését célozta meg. De talán nem is jó kifejezés a népszerűsítés, mert árnyoldalait is bőségesen fejtegeti ennek a csöppet sem könnyű, nagyon is férfias hivatásnak.

Még a közömbösek lelkét sem hagyja érintetlenül, azt garantáljuk!

Egy dolgot még meg kell említenünk ezzel a vaskos művel kapcsolatban. 1944-ben íródott, 1946-ban jelent meg, ami ugye már egy merőben új korszakot hozott magával a szürke magyar hétköznapokba. Ennek ellenére az utolsó fejezete – Egy pillantás a jövőbe – egy látnokot feltételez Koszterben, mely végigveszi a háború utáni lehetséges politikai állapotokat. Nem bánik kesztyűs kézzel a zsidósággal sem (ismételjük: 1946-ban jelent meg!), mert ilyen mondatokat fogalmaz meg nagyon sokat:

Ha kommunizmus jönne?… Súlyossá tenné az átmenetet az a tény, hogy a kísérletet nem a jóindulatú, de tisztán földi látókörű és nem államvezetésre felkészült magyar kommunisták csinálnák meg, hanem kezdettől belekapcsolódnék az internáló táborokból hazatért zsidóság, amely a maga félelmetes ószövetségi bosszúállásával igyekeznék sokszorosan megtorolni a rajta esett sérelmeket.

El kell olvasni!


2017.11.12.

Annak ellenére, hogy Kerecseny János műve a Nemzeti Könyvtár sorozatban jelent meg, nemcsak irodalmi, hanem ideológiai értéke is van. Persze a sorozatban nemcsak szépirodalmi alkotások láttak napvilágot, de a krémjük az az volt.
Kerecseny könyvének irodalmi része is a valóságos történések kitűnő olvasmányos megfogalmazása, de mi mégis inkább a mű második felére, a már filozófiai szintű kommunizmus-kritikát tartalmazó részére koncentrálunk, mert a kommunizmus gyakorlati tevékenységéből vonja le Kerecseny a messzemenő következtetéseit.

Csak úgy véletlenszerűen belelapozva ilyeneket olvashatunk a műben:

„A szemünk előtt folyó, 1917 óta lejátszódó iszonyatos drámákból láthatjuk, hogy a gyakorlatilag megvalósított kommunizmus olyan borzalmakat zúdított az emberiségre, amelyhez foghatót nem ismer a világ történelme.

A Spanyolországban kitört kommunista lázadás testvérharcba sodorta Európa eme legkatolikusabb államát és két éven keresztül a testvérek és apák vérével öntözte Hispánia földjét. A spanyol építészetnek felbecsülhetetlen remekei, a művészetnek egyedülálló és mérhetetlen értéket jelentő alkotásai semmisültek meg örökre a Téboly papnőjének borzalmas oltárán. Vér és megint csak vér jelezte az útját mindenfelé, ahová vitustáncot járó ámokfutó őrületében eljutott.

A kommunizmus dühe elsősorban Európa ellen fordult és célul tűzte ki az európai keresztény kultúrák megsemmisítését. Végig robogott Magyarországon, Németországon, Itálián, Franciaországon, Spanyolországon, Bulgárián, úgyszintén Finnországon és gyilkosságok, meg borzalmak rémes sorozata jelölte pokoli útjait.

A Kínában fellángolt kommunista forradalom többmillió ember életét oltotta ki és csak a japán fegyverek vetettek gátat némileg útjának, bár még napjainkban is tombol az őrülete.

De minden idők zsarnokait és despotáit megszégyenítő vérszomjas brutalitással ugrott neki a kultúrának Oroszország földjén és delíriumának dühében milliószámra gyilkolta halomra a keresztény vallás híveit, és a haza sorsáért remegő egyszerű polgárokat. Egyesek szerint húszmillió halottra tehető az oroszországi kommunizmus vérengzése.”


2017.11.10.

Brandenstein Béla egy kiváló bölcseleti értekezését adjuk ma közre a hivatásrendi berendezkedésről. Több tanulmány is napvilágot látott már a rendiséggel kapcsolatban oldalunkon – Leginkább Varga László tollából, hogy csak őt említsük. A kérdéskör iránt érdeklődőknek feltétlenül jól jön ez az írás!


2017.11.07.

Parázs viták folynak a mai napig is bizonyos körökben, hogy mi is volt, ki is volt Jézus? Jellemzően minden csoport ki akarja sajátítani; az egyik mindenáron zsidót próbál belőle kreálni, egy másik csoport szkítát, a harmadik árját, a ki tudja hányadiknak pedig mindegy, hogy mi Ő, csak antiszemita legyen…

Bár mi igencsak sértőnek, méltatlannak és mélyen profanizálónak tartjuk a faji vitát Jézus személye kürül, ennek ellenére érdeklődésre számot tartónak ítéljük e könyvet, mert nem egy tömegvéleményt, hanem saját álláspontot képvisel. Szerzője nem más, mint Röck Gyula és a Zsidó volt-e Jézus? címet viseli.

 


2017.11.06.

Kommentár nélküli könyvünk: Bernardin Freimut: A zsidó vérgyilkosságok története napjainkig.


2017.11.04.

Hol vagy magyar Hitler?”  – ez a címe Dr. Némethy Béla könyvének. Enyhén szólva kicsit furcsán hangzik ez a mondat ma, 2017-ben. De vegyük figyelembe, hogy a mű 1932-ben született (tehát Hitler hatalomra jutása előtt!), és az akkor uralkodó korszellemben egy ilyen cím teljesen köznapinak számított.

Szóval a nemzetiszocializmus megjelenése Európa-szerte beindította az igényeket a rendszer helyi meghonosítására. Ennek sokszor akadályozó tényezője volt az olyan karizmatikus vezetők hiánya, mint Hitler. Némethy vázolja egy leendő, utópisztikus nemzetiszocialista állam megvalósítását és főbb irányvonalait.

A maga nemében egyedülálló műről van szó, hiszen előrevetíti a nemzetiszocializmus felemelkedését Németországban és ennek hasonlóságára Magyarországon is.


2017.11.03.

Szeretnél 15 ezer forintos kedvezménnyel vásárolni? Igen?

AKKOR ITT AZ IDŐ!

A Bangha-összes első 10 kötete most ekkora árréssel vásárolható meg! Igen, 18.500 ft helyett csak 3.500 ft-ért! Ez kerekítve 81%-os leárazást jelent. Bátran kijelenthetjük, hogy ilyen mértékű kedvezménnyel nem fogsz találkozni mostanság, ezért használd ki a kínálkozó alkalmat azonnal!

Az akció pár napig él, utána csak eredeti áron juthatsz a 10 kötethez: 18.500 ft-ért…


2017.11.01.

Schütz Antal neve bizonyára nem hangzik ismeretlenül a teológiában járatlanok számára sem. Nem véletlenül. Schütz neve a magyar katolicizmus képzeletbeli emlékkönyvében egy oldalon szerepel Pázmányéval, Prohászkáéval, Bangháéval.

Óriási életmű maradt hátra utána, nemcsak mennyiségileg, hanem – és elsősorban – minőségileg értve – melyek mára már szinte beszerezhetetlenek.

Egy nagy hiányosságunkat pótoljuk most azzal, hogy közreadunk egy nem is akármilyen Schütz opuszt: a Katholikus hitvédelmet.

Úgy gondoljuk, hogy épületes olvasmány lesz nemcsak a hívők számára!


2017.10.30.

AKCIÓ! AKCIÓ! AKCIÓ! AKCIÓ! AKCIÓ!

Most érdemes e-könyveket vásárolni! 20%-os árengedményre jogosító kuponkódot biztosítunk minden vásárlónknak! A kuponkód korlátozás nélkül, minden termékre vonatkozik (igen, még az akciósakra is!), alsó összeghatár nélkül!

A kuponkód, melyet a Pénztár oldalon kell megadni a következő:

2017oktober

A kuponkód csak rövid ideig él, tehát a lehetőség adott, már csak Te kellesz hozzá! ;)

– – – – –

Dövényi Nagy Lajosról Stern Samu bankár és a Magyar Izraeliták Országos Irodájának, majd a Zsidó Tanácsnak elnöke mondta, hogy „ez az alak több hívet szerzett a magyarországi antiszemitizmusnak, mint Hitler!”

És valóban! Piszkosul jól írt Dövényi. Írói zsenije nem csak abban nyilvánult meg, hogy könyvei magával ragadóak és letehetetlenek, hanem például abban is, hogy megírta Gárdonyi Géza Egri csillagok című könyvének folytatását is. Nem is akárhogyan!

És most nálunk el is lehet olvasni: Vérben és vasban a címe.


2017.10.26.

Mára egy nagyon fontos írás következik. Nemcsak az egyház- és vallásellenesek, hanem a szélsőséges filoszemitáknak is a nap mint nap visszatérő vesszőparipája az inkvizíció és annak szörnyűséges borzalmai…

Ezeket a tévtanokat zúzza porrá az egyik legjobb – ha nem a legjobb – magyar nyelvű mű Petrányi Ferenc tollából, mely nemes egyszerűséggel Az inkvizíció címet viseli. Alcíme beszédesebb: Mi a valóság a sok hazugság között?

Erősen ajánlott olvasmány minden igazságkutatónak!


2017.10.25.

Egy ritka jó írás következik N. Schultz József tollából (Hitler és Stalin között a liberalizmus romjain), még a korai nemzetiszocialista szervezkedések korából. Szintén mezőberényi kiadás, mint a sorozat első része, Dr. Oláh Ernő: A Magyar Nemzeti Szocialista Párt törekvéseinek erkölcsi alapjai.


2017.10.24.

Aki ismeri Szuszai Antalt, annak nem kell bemutatni munkásságát. Apologetikai munkái méltán tették őt híressé a századelőn, és manapság is azonnal elkapkodják a nagynéha felbukkanó könyveit az antikváriumokban. Szerkesztőségünk egyik kedvence, így különös izgatottsággal mutatjuk be A Nagy Mesterség című kitűnő írását.


2017.10.23.

1956. Egyszerű a cím, de nagyon komplex a mögöttes tartalom. Erre mutat rá Vízöntő is az emigrációban. 1956 metafizikája is lehetne a címe ennek az írásnak, mert valóban nem a felkelés kronológiáját írja meg. Attól különlegesebbet ad. Többször is érdemes elolvasni, hogy elménkbe ivódjanak a szavak.


2017.10.20.

A mai publikációnk nem más, mint a Bangha-összesnek a soron következő, 10. része, mely a Hit és Világnézet II. címet viseli (természetesen az előző, 9. kötet folytatásaként), mely az apologetika mellett már igen komoly társadalmi és politikai kérdéseket is tárgyal a szokásos, lehengerlő érvelésével és stílusával.


2017.10.18.

Az 1956-os anibolsevista felkelésünk 61. évfordulójának közeledtével mi mással is emlékezhetnénk az eseményekre, mint Csonka Emil grandiózus könyvével: A forradalom oknyomozó történetével. Grandiózus nem csak terjedelmét tekintve (437 oldal, 866 lábjegyzet), hanem hihetetlenül sok forrásmunkáját, tartalmi pontosságát és felépítettségét, szakmaiságát és nem utolsó sorban történelmi hitelességét tekintve is. Garancia minderre a kiadást megelőző 25 éves kutatómunka!

Kötelező olvasmány!

Október 23-ig féláron vásárolható meg a mű, csapjon le a lehetőségre!


2017.10.17.

Jagow von Dietrichnek, egykori német követnek olvashatjuk előadását az SA történetéről. A maga nemében igen ritka munka, mindenképpen megéri elolvasni a lendületes előadást!


2017.10.13.

Erre a könyvre ne legyen szüksége senkinek! De ha az élet mégis úgy hozta, hogy segítség kellene, akkor nagyon jó hasznát fogja venni mindenki. Legyen meg a családban.


2017.10.11.

Egy igen velős és alapos írás 1885-ből: Eperjessy Kálmán: A zsidó fanatismus és az anti-judaismus okai.


2017.10.10.

AKCIÓ!

50%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg Dr. Alexander Cannon: Kelet mágusai; Röck Gyula: A reinkarnáció; és Tordai Vilmos: Okkult elemek a magyarság életében című művei.
Ne hagyd elveszni az 50%-os kedvezményt, mert csupán három napig, 2017. október 12-ig élhetsz a lehetőséggel, utána ismét dupla áron juthatsz csak hozzá a művekhez!

Egy tematikus könyvcsomagot hoztunk létre, hogy a kutatókat egyszerre több forrásmunkával is el tudjuk látni az információéhségük kielégítéséhez! Ismételjük: csak csütörtökig tölthető le a három mű, utána nem lesz több lehetőséged rá, hogy féláron szerezd be a fent megjelölt munkákat!

Lázadj fel a középszerűség ellen! Olvass könyveket!


2017.10.09.

Bangha Béla rákapcsol. Összegyűjtött munkái 9. kötetében már társadalmi, közéleti, politikai elemzéseket is olvashatunk, innentől igazán érdemes lesz követni  – és olvasni! – munkáit, mert mint ahogyan a bevezetőben is olvashatjuk, itt tárulkozik ki igazán az apologetikus és a politikus Bangha Béla.

Ízelítőként a Cikkek közé is felkerült egy cikke ebből a kötetből, Szocialisták a papságról címmel.


2017.10.06.

Egy viszonylag korainak számító, 1935-ös hungarista munka következik a Festetics-féle Magyar Nemzeti Szocialista Párt gondozásában megjelenő könyvsorozat első részeként. Dr. Oláh Ernő jegyzi és A Magyar Nemzeti Szocialista Párt törekvéseinek erkölcsi alapjai címet viseli. Unikum.


2017.10.05.

A vajúdó, átalakuló Új Európáról ilyen izgalmas látleletet nagyon régen olvastunk már! Minden szava aranyat ér Aradi Zsolt könyvének: Az európai forradalomnak!


2017.10.03.

A nemrég bemutatott Nemzetiszocialista káté sikere folytán a szerkesztők további részek gyártásába kezdtek, mely jellemzően egy – a hungarizmus szemszögéből sarkaltos világnézeti kérdéskört ölelt fel. Jelen esetben – a 4. füzetről lévén szó – a Nemzetnevelés miértjeit és hogyanjait tárgyalja.

Csak megjegyezzük a gyűjtők kedvéért, hogy Fiala Ferenc neve ebben a füzetben is feltűnik!


2017.09.30.

Vértesi Frigyes írásáról nem mondható el, hogy ne lenne egyenes beszéd…


2017.09.29.

Újra Varga László, és az előző szakmunkájához hasonlóan ismét a hivatásrendiség témájában adjuk közre kiváló tanulmánymunkáját Új társadalmi rend felé címmel!


2017.09.27.

És mára egy magyar nyelvű könyvszenzáció! A korabeli kritikák róla:

„A Teremtés bölcseleti felfogása mély és eredeti. Lucifer filozófiailag konzekvens és lélektanilag is indokolt átalakulással halad végzetes útján.” (S. S. pap, író és tanár.)

„A Teremtés mindkettőnknek nagy élvezetet szerzett. A hittel megvilágított helyes bölcseleti felfogással és költői ihletséggel rajzolja Lucifernek és az első emberpárnak a bukását, sőt remekül jellemzi Lucifernek a törekvéseit, melyek a materializmus és a testiség kultuszában, később az emberiség történelmében felmerülnek.” (F. F. kanonok.)

„Elolvastam. Elolvastam figyelemmel és édes gyönyörérzéssel. Kritikát mondjak? Nem lehet. A Szentírást csak a vak és a gonosz kritizálhatja. Műve úgy hat, mint az írás, erősen, határozottan, lesújtón és felemelőn. Én csak elismerést küldhetek, elsősorban a keresztény világnézet szempontjából, melynek drága gyöngye lesz e mű. Fogadja e szempontból igazi csodálatomat. Oly könnyen és művészien kezeli a dogmatika legfinomabb árnyalatait, mint egy tökéletes teológiai professzor. Elragadott és sok helyen megrendített. Művét majd az utódok imakönyv gyanánt viszik magukkal a szentföldi zarándokútra s fenn a Golgotán, annak legszentebb félhomályában fogják olvasni és megérteni. Meg kell jegyeznem, hogy mindazok, akik elolvasták e művet, el vannak ragadtatva tőle.” (P. Z. püspök.)

„Elolvastam a Teremtést. Ahogy most melegiben átfogom, azt kell mondanom, hogy megjelenése sokkal nagyobb esemény, mint amilyent például egy többszázezer példányos könyvsiker szokott jelenteni. Tárgya világ átfogó, hatalmas, nagy. Állandóan kellene vele foglalkozni, hogy soha le ne kerüljön a napirendről. Egy világerkölcsi összegezésnek, amilyen a Teremtés, nem merül ki abban a hivatása, hogy elolvassák és megkritizálják. Sőt igazi rendeltetése, hogy terjessze a gondolatrajzást és erősítse a hitet. Sokkal többre kötelez megjelent munkája, melyet én korszakosnak érzek, semhogy egy cikkbe lehessen kényszeríteni a méltatást. A Teremtés ajándék e nagy kornak, mely szédületes tempóban előrelendült technikája mellett világnézetével megrekedt. Ezért kell e könyvvel behatóan foglalkozni. Esztétikai értékelésnek itt nincs helye. Aki Istenről, Sátánról tárgyal, az erkölcsi sziklákat görget. Ha mégis futó összehasonlítást teszek az Ember tragédiájával, akkor az erkölcsi horizont növekedését kell konstatálnom a Személyes Isten felé. Madách a történelemből gyűjtött kévéket rakott költői keresztekbe. A Teremtés gondolat-szálazásokból szőtt hitfilozófiai egységet. Hangsúlyoznom kell, hogy elfogulatlan egységet, mert nem részrehajló, hanem megérintve tudományt, filozófiát, hitet, vallást, szektát s majd minden aktuális szellemirányt, minden fölé helyezkedve, megfrissülten vezeti ki az olvasót a szellemi kóválygásokból. Madách a Magasztosnak észleléséig viszi az embert, biztatva: küzdj és bízva bízzál. A Teremtés a mennyei összhang zsámolyáig vezet. Madách a társadalmi történet olyan középvonalában mutatja be az örökké megújuló egyéniséget, a Teremtés az emberi, angyali, démoni és sátáni egyéniségekben együtt mutatja meg az Istent. Aki velünk szenvedi e nagyot lendült technikai kornak a világnézeti visszamaradottságát, annak reményt és üdvöt hoz a Teremtés. Egy letisztult optimista világnézet van itt színjátékba foglalva, egy új hangú erkölcsi világnézet, mely egyszer úgy védi meg a vallást, hogy nem ejt kárt a más nézetűekben sem. Erre az új hangra muszáj felfigyelni. A Teremtés az emberiség beköszöntött férfikorát jelzi. — E könyvvel a kezemben szinte áttekintem az egészet, amik még az égben lobognak. Ez a könyv több mint irodalmi eset.” (A. D. író.)

„Rendkívül érdekes és mélyen szántó irodalmi munka jelent meg, a Teremtés. A Teremtés a Sátán problémát igyekszik tisztázni és az ember sok torpanásán, vívódásán és küzködésén keresztül eljut a derűs és felemelő befejezéshez. A vég itt rendszeresen és keményen végigvezetett filozófiai gondolatsor természetes és spontán konklúziója. Érdekes, hogy amikor ilyen nagy problémát tűz maga elé az író, amikor valósággal szikla hengerítésre vállalkozik, gondolatai kifejezésének módja sehol sem törik meg, hanem világosan és egyenesen teszi érthetővé a legabstraktabb mondanivalókat is. És ez igen sokat jelent, mert hiszen a filozófiai írásművek rendesen a nehéz kifejezések útvesztőibe vesznek. Nemcsak gondolkozás, hanem az írásművészet készsége is kellett ahhoz, hogy ez a valóban érdekes könyv ebben az értékben jöhetett nyilvánosságra.” (K. B. Reggeli Hírlap.)

„Két főhibája van e műnek, egyik, hogy a Faust és az Ember tragédiája mellett a gondolat nem eredeti (?), a másik, hogy oly irtóztatóan nagy bibliai témát ölel fel, aminőt a mai ember nem bír el. (?) Az ön vállalkozása gigászi, de ismétlem, csak a mai műfelfogás szempontjából tartom művét sikertelennek, az eszme magasztosságát tekintve, műve elsőrendű.” (H. L. pap, író.)

„Nagy lelki nyereségnek tekintem a nagy mű élvezését. Ennyi mélységet és szubtilitást föltáró munkához csak nagy elmélyedéssel lehet hozzászólni. Valóban rendkívüli munkacélkitűzése és témája teljesen más, mint a Fausté és az Ember tragédiájáé. Már pedig ez dönti el a műnek helyét. Hogy külső formájában bizonyos hasonlatot mutat fel és szerkezeti felépítésében emlékeztet két nagy elődjére, az hozzáértő előtt imponderábile. Ez a mű elődeinél — ha úgy szabad mondanom — tovább halad és a nagy, kozmikus lelkisejtelmeknek határozottabb irányt és körvonalat ad. Jobban be is hatol a modern lélek eddig még magunk előtt is ismeretlen rejtélyeibe, mert a mai gondolkodás nagyon is összetett, illetve talán összezavart keresztezetszelét minuciózus gondossággal tudja megsejtetni, sőt megmutatni.” (N. M. pap, író.)

„A Teremtést ingyen kellene osztogatni, hogy ott álljon mindenütt a Biblia mellett. Ha pénzem volna, osztogatnám.” (T. K. író.)

„A művet elolvastam, gyönyörű. Nem tudom, kihez hasonlítsam, nagyon tartalmas. A mai világ sokat meríthet belőle, engem Homerosra emlékeztet.” (D. K. ismeretlen olvasó.)

„Sokat, nagyon sokat vártam, de ennyit, amennyit a Teremtés nyújt, még remélni sem tudtam volna. A Teremtés a hívőnek gyönyörűséget, a hitetlennek hitet, az irodalomszeretőknek élvezetet nyújt, de mégis a legtöbbet azoknak ajándékoz, akik eddig nem tudták megtalálni azt az egyenes boldogságos utat, amely a lelket Istenhez vezeti. Ezeknek kellett ez útjelző oszlop, e fáklya.” (Sz. J.-né.)

„A Teremtés többet ad, mint Faust és az Ember tragédiája. Azok a földön hagynak, ez az égbe emel. Egy teljes világképet ad, e könyvvel meg tudom érteni a létet.” (Dr. T. J.)

„A Teremtést félig olvastam. Az volt a célom, a végén fogok egy hálás levelet írni, de nem bírom tovább. Úgy érzem, mintha egy hályog esett volna le a szememről.” (K. E. ismeretlen nő.)

„A Teremtés fönséges szellemi élvezet. Nem lelki táplálék ez már, hanem páratlan és egyedül álló szellemi gyönyör. Egyenes útjelző a mennyei úton. Amilyen lassan csak lehet, olyan lassan olvasom, hogy tovább tartson e mennyei gyönyör. Ha valaki nem értené meg, óh, menyire sajnálnám, hogy a kincsek ily bőséges tengeréből nem meríthet. Madách, Faust, nagyszerű művek, mégis… el ne nyelje teljesen, hálátlanul eme új nagy fényszóró, világítótorony. Minden dicséretet megérdemel s minden dicséret kevés! Ha valaki gáncsot találna benne, azokhoz így szólnék: „Jó a leadóállomás, de a felvevő készülék hibás…” (A. P. ismeretlen úr.)

Röck Gyula: A teremtés


2017.09.26.

Dr. Rohling Ágoston könyve több tekintetben is kuriózumnak tekinthető. Egyrészt az 1945-ös indexet természetesen ez a mű sem kerülhette el, és az egyike azon munkáknak, melyekből a legkevesebb példány maradt fenn. Azután tematikáját tekintve érzékeny területet érint és valószínűleg nem is nagyon lőhet mellé, hiszen mind a szerző, mind pedig a fordító – Luzsénszky Alfonz – a mai napig is támadások tömkelegét kapja, ami vetekszik Adolf Hitler Mein Kampf-jával. Harmadrészben pedig nem is magányos ez az írás, Rohling tanulmányát mintegy megkoronázóként – és nem mellékesen igazoló tényezőként – két mellékmunka is helyet kapott a kötetben, melyek név szerint: I. B. Pranaitis: A keresztények a Talmudban és Kimchi dávid rabbi: Feleletek a keresztényeknek.


2017.09.24.

Fiala Ferenc nevére rákeresve ismét bővült a repertoárunk! Ezúttal talán a főművének tekinthető Zavaros évek c. emigrációban megjelent történelmi áttekintését nyújtja egy olyan időszaknak, ami még legalább egy évszázadon át foglalkoztatni fogja nemcsak a történészeket, hanem a laikusokat is. Olyan mozzanatokat örökít meg, melyeket csakis olyan ember tud átadni, aki maga is átélte az eseményeket és részese volt a történéseknek, ami mára már történelemnek számít.

Kihagyhatatlan olvasmány mindenkinek, akit érdekel Magyarország 2. világháborús és azutáni sorsa!

(Megjegyzés: Ez a könyv nem azonos a neten keringő változattal, ez attól eltérő és bővebb változata.)


2017.09.21.

Óriási ereje van a propagandának! A most megjelentetett Nemzetiszocialista káté is ékes bizonyíték rá, hogy egy jól megszerkesztett, találóan összeállított tartalommal rendelkező kis füzet is olyan tömeghatást tud produkálni, hogy választásokat lehet vele nyerni. Érdemes átolvasni az 1945-ös tiltott könyvek jegyzékében a hungarista anyagokat. A legtöbbjük propagandafüzet, brossúra, kis terjedelmű, de viszont annál hatásosabb tömegfegyver. Nos, ez a káté is részese volt a pár évvel későbbi hatalomátvételnek – tekintve, hogy az előszavát egy már akkor is igen aktív húzónév jegyezte: Fiala Ferenc.


2017.09.18.

Korábban már említettük Tower Vilmos Másvilág, pokol, mennyország c. műve kapcsán, hogy a háború előtt rengeteg katolikus paptudós nevelődött ki Magyarországon, kik olyan maradandót alkottak, hogy remélhetőleg évszázadok múlva is hivatkozni fognak szakmunkáikra.
Ezek közé tartozott Müller Lajos is, ki többek között két főművével, az Aszkétikával és a Misztikával örökre írta be nevét a halhatatlanok közé.

E két monumentális kötet nemzetközi színtéren is megállja helyét a tematikus irodalom többi opusza között, kimagaslóan sok forrásmunkával megalkotott mesterműveknek tekinthetjük őket. Bár egymásból következnek, de önmagukban is önálló műveket alkotnak.

Az első, most bemutatott kötet az Aszkétika, melyet még idén követni fog a Misztika is.

Aki most rendeli meg, kedvezményesen juthat hozzá e nem mindennapi olvasmányhoz!


2017.09.16.

1939 Az első nyilas-kalendárium néven jelent meg az igazi unikum írásokat tartalmazó hungarista évkönyv. Propagandahatása rendkívüli volt, be is zúzták a háború után az összes fellelhető példányát.

Manapság aukciókon lehet vele találkozni nagynéha, persze horror áron. Nálunk minden cikke olvasható lesz idővel! Ma például Ifj. Mattyasovszky L. Kornél: Istóczytól Szálasiig című publikációja.


2017.09.13.

Az újra reneszánszát élő okkultizmus minden válfajának csírái megtalálhatók voltak már a 19. században is. Akkor még a közös gyűjtőnév a babona volt, most a New Age a legsokatmondóbb elnevezése annak a fekete mágiának, ami magában foglalja többek között az asztrológiát, az agykontrollt, a jóslást, a meditációs szeánszokat, a reikit, a jógát és ki tudja, mennyi keleti eredetű, de azt csak felületesen meghonosító tév-tanításokat. Közös jellemzőjük a kereszténységnek és magának az Istennek is tagadása, elbagatelizálása.

Ezekre hívta fel a figyelmet Nyisztor Zoltán 1926-ban írt Modern babonák című könyvében.


2017.09.12.

Az ideális család képét rajzolja meg Zborovszky Ferenc igen magas orvosi és etikai színvonalon, a gyermektervezéstől egészen a gyermeknevelésig – tekintettel a fizikai, biológiai és lelki befolyásokra.

Nem csak családosoknak és nem csak keresztényeknek!


2017.09.11.

Bangha mesternek továbbra is a költői énjével ismerkedhetünk meg életművének 8. kötetében is. Hamarosan viszont erőteljes politikai és apologetikai munkák következnek tollából!


2017.09.08.

A hivatásrendiség leghivatottabb szakemberének, Varga Lászlónak adjuk közre fajsúlyos szakmunkáját Szociális reform és hivatásrendiség címmel. Kiváló hétvégi elmélyedéshez az államirányítás mélységeiben!


2017.09.07.

És mára egy rövid, de ennek ellenére nagy jelentőségű téma – ismét Somogyi József tollából. Ezúttal a társadalmak ideális kultúr-összetételéről és kultúrfölényéről értekezik a szokásos magas színvonalú, de szabatos írásmodorban.


2017.09.06.

Somogyi József szerepel már a repertoárunkban néhány természetbölcseleti munkával és most egy újabb műve csatlakozik az előzőekhez. Ezúttal a sokat mondó Eugenika és etika – A fajok sorsának erkölcsi megvilágítása című munka került publikálásra.
Szerkesztőségünk nemcsak hatalmas tárgyi tudása miatt szereti és ajánlja Somogyi József műveit, hanem mert azon ritka tudósok közé tartozik, akik objektivitásuk mellett még erkölcsileg is vizsgálják a tárgyukat. Valljuk be: a fajkérdés, a születésszabályozás jellemzően pogány táptalajon növekedő kérdéskörök. Somogyi mindezeket az erkölcs mérlegére is felteszi – és megállapítja, hogy egyes esetekben bizony a keresztény kultúrkörben is van alapjuk.


2017.09.05.

Fiala Ferenc Erdélyi levelek című rövid, de annál szenvedélyesebb opuszát kínáljuk ma olvasásra. Ritka munka, még aukciókon sem tűnik fel nagyon… Éljen most a lehetőséggel!


2017.09.04.

Henney Árpád fejti ki a véleményét az államforma kérdésében egy szabadon olvasható cikk keretein belül!


2017.08.31.

Vágó Pál néhány szakmunkával már jelen van a kínálatunkban, de ezúttal az emigrációból jelentkezik be politikai művével, a Himler Márton és a szekerébe fogott ájtatos gójok címmel. Kemény írásra sikeredett…


2017.08.30.

A zseniális Bangha Béla ezúttal egy új oldalával ismertet meg bennünket: ebben a kötetben a szépírói vénáját villantja meg előttünk, nem is akármilyen minőségben!


2017.08.29.

Lépes Andor könyve a ’30-as években oly divatossá vált átkeresztelkedéseket veszi górcső alá fizikai és metafizikai síkon. Tanulságos olvasmány.


2017.08.28.

Várady Gyula egri paptanár művét igen kevesen ismerik, de erős és misztikus hangvétele folytán népszerű azok között, kiknek volt szerencséjük munkáját olvasni. Ezúttal portálunkon is elérhető A ghettótól – a trónig; A keletről fenyegető vörös zsidó világrém c. műve.


2017.08.26.

Az állami és társadalmi rend felforgatására vagy megsemmisítésére irányuló bűntettek. Ízlelgessük e szavakat kicsit.

Ugye, hogy ma is előfordul ilyen tevékenység? Ugye, hogy hatásosabban kellene fellépni ellenük? Nos, Angyal Pál könyve tökéletes segítség lenne ehhez – ha alkalmaznák. Angyal Pál neve bizonyára sokat mond a szakmabélieknek, és a mai napig felbukkan a neve a tananyagokban, csak sajnos nem alkalmazzák e bölcs jogász irányelveit az állami és társadalmi rend felforgatására vagy megsemmisítésére irányuló bűntettek elkövetőivel szemben.

Itt lehet művelődni belőle.


2017.08.24.

Vágó Pálnak liberális körökben az egyik legnagyobb vihart kavart és legnagyobb visszhangot kiváltó munkája a Munkaalkotmány címet viseli. A Nyilaskeresztes törvényjavaslatok pénzügyi téren is szakítottak az addig megszokott formákkal és klisékkel; az aranyfedezettel, a kamatrabszolgasággal, az éhbérrel. Merőben új és bátor szemléletmóddal találkozhatunk benne, mely alapvetően nemzetiszocialista jellemző.
Vágó Pál önmagában is érdekes és izgalmas személyiség, amelyet csak fokoznak gondolatai és írásai!


2017.08.23.

A korábban beharangozott Bangha-összes soron következő kötete a hatodik, mely mától megtalálható honlapunkon. Kicsit gyorsítunk a maradék 24 kötet publikálásán, ígérjük! :)


2017.08.20.

Mi másról szólhatna a mai cikkünk, mint a Szent Koronáról? Egy rendkívül izgalmas és méltatlanul agyonhallgatott időszakba -, a szovjetek elöli menekítés idejébe repít vissza minket az írás. Ne maradjon olvasatlan!

– – – – – –

Valamint Közi-Horváth Józsefnek olvashatjuk Örök vezérünk: Szent István című örökérvényű gondolatait.


2017.08.19.

És ismét a népszerű Tower Vilmos, aki ezúttal történelmi távlatokba tekint, ráadásul egy magyar vonatkozású munkával. Egy elég szép csokorba gyűjtötte össze a Magyarországnak – nem csak erkölcsi téren – nyújtott mindenkori pápai segítségeket. Hiánypótló munka!


2017.08.15.

Haldoklóknak, betegeknek, szenvedőknek, tanácstalanoknak, boldogtalanoknak, lelki vigaszt keresőknek; tehát majdnem mindenkinek ajánljuk Tower Vilmos vigasztaló és erőt adó könyvét. Amennyiben az Ön környezetében is rászorul valaki a vigasztalásra, kérjük adja meg e könyv elérhetőségét számára!


2017.08.14.

A hányattatott sorsú vátesz, Istóczy Győző mondja el pártja tönkretételeinek körülményeit és következményeit e kis füzetben. Nevére érdemes rákeresni oldalunkon nem csak a termékek, hanem a cikkek rovatban is.


2017.08.09.

Rezessy Zoltán neve bizonyára nem hangzik ismeretlenül vásárlóink számára; Adolf Hitler Németországa kapcsán olyan műveket tett le az asztalra, mint A III. Birodalom politikai és társadalmi rajza, illetve A III. Birodalom kultúrképe. Ezúttal az utóbbi szakmunka vált elérhetővé oldalunkon, mely történészeknek és a kor kutatóinak elengedhetetlen forrásanyag.


2017.08.08.

A mai napon Perneczky Béla szakmunkáját adjuk közzé a hivatásrendi államról -, mely talán a magyar léleknek a legideálisabb államberendezkedés – és a Koreszméink címet viseli.
Vessen az olvasó egy pillantást a tartalmára!


2017.07.30.

Kádár Lajos személye önmagában is érdekes életsors, de ezt az érzést tetézik letehetetlen regényei is. Először 1936-ban jelent meg A doni halálbánya című visszaemlékezése a gyilkos orosz harcokról, melyet azután követett a Stádium Kiadó Nemzeti Könyvtár című sorozatában 1940-ben egy újrakiadás.

A harmadik megjelenés pedig itt, az ekönyv.org-on olvasható.


2017.07.22.

Íme az egyik legtöbb kattintást generáló publikációnknak – a maga idejében is – nagy sikerű folytatása. Sutter Pál: Exorcismus – Ördögűzés – 2. rész


2017.07.21.

Virányi Elemérnek, a tartui észt egyetem volt magyar lektorának adjuk közre könyvét, mely A finn-ugor népek élettere címet viseli, és egy izmos szakmunka a finn – észt tengely népei tekintetében.


2017.07.20.

Csuray Károly igen alapos munkát végzett A magyarság, mint faj és nemzet című könyvével. Végigveszi és kielemzi a honfoglalás előtti és utáni magyarság faji összetételét és lelki jellemzőit, bemutatja a magyarságot alkotó ősnépeket és tisztáz jó pár kérdést, ellenvetéseket cáfol meg. Nem elvakult ősmagyarkodó, hanem józan, tiszta fejű történész.

Ajánljuk!


2017.07.19.

Egy rendkívül jó apologetikai munka a mai termés, ami nem más, mint Endrefalvy Ottónak az Igazság és élet című opusza. Katolikus polcokról nem hiányozhat ez a mű!


2017.07.17.

Felpétzi Győry Jenő: A soproni zsidókapu című regénye olyannyira jól sikerült, hogy mi ezt tennénk kötelező olvasmánnyá a Pál utcai fiúk helyett.


2017.07.13.

Martinovich Sándor korábbi, A zsidókérdés c. füzete után újabbak következnek, melyek hasonlóan nyíltan és szókimondón veszik górcső alá a társadalmi problémákat. A sorozatból olyan címek szerepelnek most a repertoárban, mint: Egyház és demokrácia, Kereszténység és feminizmus, Modern vallásosság, Úri morál és Atheista-e a modern tudomány?

Igazi unikumok!


2017.07.12.

Egy nagyobb adag frissítés előtt jöjjön még egy cikk, mely 1939-ben, a parázs zsidó-vita közepén született és antropológiai szempontból vitatja a beolvadás lehetetlenségét. Mecsér András írása.


2017.07.06.

A metafizikai Gonosz minden egyes vallásban jelen van. Különösen a kereszténység emlékeztet mindig a jelenlétére a kísértések és ennek folyománya; a bűn kapcsán. Rosszabb esetben megszállásokról is beszélhetünk, mely lélek mellett a testet is kínozza.
Ennek elhárítására – egyházi privilégiumként, mivel Jézus maga is űzött ki démonokat – ún. ördögűzést alkalmaztak. Ez mára a szekták profanizálása és a hollywoodi ördögűzős horroroknak köszönhetően egyházi részről szinte teljesen háttérbe szorult, mert az istentelen liberalizmus pusztán nevetséges középkori babonának bélyegzi ezt a nagyon is komoly és veszélyes egyházi aktust.

Eme tevékenységről és néhány példáról olvashatunk az Exorcismus című felettébb érdekes és kuriózumszámba menő könyv első kötetében.

„…de szabadíts meg minket a gonosztól


2017.07.03.

A minőségi – és nem utolsó sorban mennyiségi – papnevelésünk érdekében kérünk minden katolikus olvasónkat, hogy továbbítsa Lantos-Kiss Antal könyvének az elérhetőségét olyan ismerőse számára, akikről tudja, vagy azt sejti, hogy papi pályára készül! Segítsük e fiatalokat lelki felkészülésükben, hogy szükség esetén majd ők is tudjanak segíteni nekünk lelki krízishelyzeteinkben.


2017.07.01.

Fiala Ferencnek egy emigrációban írt cikkét mutatjuk be ma olvasóinknak; A visszahozott zászló címmel.


2017.06.30.

Érdekes dolog ez a világuralom-kérdés. Újra és újra előkerült a történelem során, időtől és tértől függetlenül. Kmoskó alapos kutatómunkájának köszönhetően tudhatjuk, hogy már az ókorban is megvádolták vele a zsidóságot. Vallási tantétel, vagy csak olcsó antiszemita koholmány? Döntse el az olvasó maga.


2017.06.29.

Ma jöjjön egy kis nemzetiszocializmus. Ezúttal a már oldalunkról ismert Bácskay Bencsik Béla mutatja be a nemzetiszocializmus filozófiáját.


2017.06.28.

Elfeledett magyarországi zsidótörvényeket van hivatva feleleveníteni U. Károly Miklós könyve, mely a misztikus A sárga folt titka címet viseli. Összeszedett és alapos törvénygyűjtemény, igazi csemege történészek és az érdeklődők számára!


2017.06.24.

Eszterhás István politikai regényét adjuk ma közre, melynek inkább az alcíme árulkodik: Regény a Numerusz Clauzusz mellől… Kiváló olvasmány a vízparti pihenés mellé!


2017.06.23.

Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve ismerős? És az erről szóló Jegyzőkönyv-per az már kevésbé, ugye? Hát nosza, olvassuk csak el, Bosnyák Zoltán tolmácsolásában mert valóban tanulságos!

– – – – – –

És a mai napra egy ideológiai vonatkozású cikk is született Idejét múlta-e a Hungarizmus? címmel.


2017.06.20.

Az ötödik Bangha-összes kötet a Mária-tisztelet jegyében született; Szűz Máriáról és a kongregációról szóló írásokat gyűjti egy csokorba. Illetve gyűjtené, ha elférnének egy kötetben. De mivel nem férnek el, így a következő, hatodik kötet is ezt a kérdéskört fogja boncolgatni.


2017.06.19.

Depresszió. Ez jellemzi azt a kort leginkább, amelyről Fiala Ferenc mai könyvében néhány életsorsot bemutat. Teszi mindezt úgy, hogy nemcsak kiváló ismerője volt annak az embertelen eszmének, mely 1945-ben Magyarországra ömlött, hanem elszenvedője is. Beáldozott kommunistákkal és rendszeridegen szocdem prominensekkel került egy cellába, így novelláiban első kézből szerzett értesüléseket, információkat helyez a történések középpontjába. Regényszerűen olvasmányos munka, de minden sora valóság. Keserű valóság…


2017.06.17.

Idézzük a bemutató sorokat: „Hunt Béla, az éleslátású, színesen és érdekfeszítően író riporter, mint a honvéd haditudósító század tagja vett részt a bolsevizmus ellen megindult gigászi küzdelemben. „Szemtől szembe a vörös pokollal” című könyvében személyes élményei alapján tárja szemünk elé mindazt, amit ott látott és hallott.” – És nem is akárhogyan! Roppant érdekfeszítő és izgalmas kis könyv ez. A történelem iránt rajongóknak kötelező darab! Vakációra is ideális olvasmány diákoknak.


2017.06.15.

Mai könyvünk Kádár Lajos regénye, mely a ’30-as évek Szovjet-Oroszországában játszódik és Tarjányi János első világháborús hadifogoly történetét és viszontagságait vetíti szemünk elé. Istentelenek a mű árulkodó címe.


2017.06.13.

Fiala Ferencet nem kell bemutatni olvasóinknak. Ezúttal az utolsó előtti nyomtatásban megjelent könyvét bocsájtjuk közre, mely a Berkes és a szerzetes címet viseli és 6 novellát tartalmaz. Témái közvetlenül a háború befejeztével kezdődnek és haladnak át egészen az emigrációs békeévekbe. Fiala minden sora nagyszerűen jellemzi a keserű magyar sorsot. Szívből ajánljuk minden olvasónknak!


2017.06.12.

Bosnyák Zoltán keményvonalas cikksorozata 1943-ban jelent meg a Magyarság című napilapban, és a Hogyan szállta meg a zsidóság Magyarországot? címet viseli. A kor kutatóinak nagyon érdekes szociológiai fejtegetéseket tartalmaz.


2017.06.11.

A Bangha-életműsorozat negyedik részében a páter ezúttal olyan tudósokat, művészeket, katonákat, államférfiakat és szerzeteseket mutat be, kikre példaértékű életvitelük, magasztos eszméik és hősies hitvallásuk folytán méltán büszke lehet nemcsak az Egyház, de az egész világ is.


2017.06.09.

Az ENSZ elődjéről született egy kitűnő írás, nem másnak, mint vitéz Dr. Endre Lászlónak a tollából. Íme.


2017.06.08.

Igen érdekes betekintést nyújt a III. Birodalom nevelési módszereibe és hatékony működésébe a ma közölt mű, melynek a címe: Nemzetiszocialista nevelés a III. Birodalomban és Soós Tihamér neve fémjelezi az értékes anyagot.


2017.06.07.

A Bangha-életmű soron következő harmadik kötete nem kisebb témákat feszeget, mint A Katolikus Egyház krisztusi eredete, valamint a Katolicizmus és zsidóság. Nehéz, komplex és veszélyes témakörök, melyek óriási felkészültséget igényelnek, hogy érdemben tudjunk megszólalni ezekben – de mivel Bangha Béla tollából származnak ezek az értekezések, nem lehet kétsége senkinek afelől, hogy magabiztosan és tényszerűen nyilatkozik meg ezekben is szerzőnk.


2017.06.06.

Egy magyar nyelven egyedülálló szimbológiai munka következik – legalábbis tematikáját tekintve biztosan egyedülálló. Mert jelképtan ugyan létezik, de ami kifejezetten korunk (1941) misztikus ábráit vetné igen alapos vizsgálat alá, olyan nem jön szembe velünk az utcán minden nap. Ezt az űrt van hivatva kitölteni Weck István és Dr. Schmidt Ferenc: Korunk misztikus ábrái c. művével, mely a mérnök pontosságával és a filozófus mögélátásával szedte kötetbe azokat a szimbólumokat és jelképeket, melyek az 1940-es években a legjellemzőbbek voltak.

A fizikai világ és a misztikum összefonódása ez a könyv, mely tudományos alapossággal alkotta meg az eszmék által jelképezett szimbólumok jelentésének törvényszerűségeit.


2017.06.05.

Mi mással kezdhetnénk ezt a napot, mint Bangha Bélával? Ezúttal gazdag a felhozatal, mert két cikk érhető el a tematikus napon: a Pünkösd és Pünkösd titka című írásai, valamint az 1942-43-ban megjelentetett Bangha-életműsorozat első két kötete.

Az első kötet tartalmazza A nagy kérdések útján című remekbe szabott világnézeti értekezését, valamint az Istenhit és istentagadás című vaskos és nem kevésbé alapos apologetikai mesterművét.

A második kötet sem fukarkodik megmutatni Bangha zsenijét, mert hozza a Jézus istenségének bizonyítékai és Fejezetek az ősegyház történetéből című grandiózus opuszokat!

Hasznos és épületes olvasást kívánunk!


2017.06.02.

Röck utolsó időkkel foglalkozó trilógiájának befejező könyve még mindig nem ismétli önmagát; most is tud újat mondani. És ezúttal egy olyan dologgal is foglalkozik, mellyel eddig előtte senki sem, vagy csak nagyon elvétve, felületesen. Ez pedig nem más, mind a zsidóság jövője.

Ha valaki csupán egyetlen könyvet szeretne elolvasni – sok anyagias megközelítés után – a zsidókérdés metafizikájáról, akkor ez legyen az!

2017.06.01.

Az 1900-as évek első felében, mikor a keleti tanok elindultak európai hódító útjukra, Alexander Cannon Kelet mágusai c. könyve is nagyban hozzájárult Magyarországon is az okkultizmus, a spiritizmus és a teozófia – most talán érthetőbb, ha azt mondjuk: a New Age – terjedéséhez.
E tanok népszerűsítése ma is töretlen, sőt elterjedtebbek, mint valaha. Cannon könyvének itt adjuk most közre digitális verzióját.


2017.05.29.

Ahogyan azt Tower Vilmos könyvszenzációjánál már jeleztük, a magyar katolicizmus rengeteg nagyszerű gondolkodót termelt ki magából a háború előtt. Ez alól a nevelők sem voltak kivételek. Koszterszitz József, Lantos-Kiss Antal, Marczell Mihály mellett Szivós Donát munkái is szinte futószalagon jöttek ki egykor, hogy lelkünkbe és szívünkbe véssék örökérvényű mondataikat a magyar ifjúság férfivá neveléséről és az életben való helytállásáról. Nemcsak pedagógia volt ez, hanem nemzetnevelés a javából.

Magyar vagyok! – adta címül Szivós a ma publikált könyvének. Nem is adhatott volna jellemzőbb címet ennek az igazán bravúros műnek. Minden mondata kincset ér!


2017.05.27.

Egy rövid kis áttekintést olvashatunk arról, hogy milyen közjogi és társadalmi viták előzték meg az elmúlt történelmi időszakokban a zsidóság ma elfoglalt helyét a közéletben – mind pro, mind kontra szemszögből. Tekintettel a megjelenés helyére (Magyar Kultúra), önmagában is értékes írásról van szó, nem beszélve a tartalmáról!


2017.05.26.

A világháború előtti katolicizmus reneszánszát élte Magyarországon, mely kitermelt magából számtalan kiváló tollú és hatalmas tudású papot és szerzetest. Közéjük tartozott Tower Vilmos is, ki nemcsak lexikális tudású és nagyon sokoldalú tudós volt, hanem megvolt az a kiváló erénye is, hogy szabatos fogalmazása révén az olyan témakörökben is magabiztos tudást volt képes közvetíteni a tömegek felé és számukra érdekeltté tenni, mint a hipnotizmus, képességvizsgálat, illemtan. Szép számmal kerültek ki kezei közül teológiai művek, életrajzok és  – ma úgy mondanák – párkapcsolati tanácsadások is.

Tower talán fő művének tekinthető a most közölt grandiózus eszkatológiai munka, mely a Túlvilág, pokol, mennyország címet viseli, és a magyar nyelven eddig megjelent legteljesebb és legaprólékosabban kifejtett szakmunka.

Kifejezetten ajánlott olvasmány – vallástól függetlenül – nemcsak a téma iránt érdeklődőknek, nemcsak világi hívőknek, hanem egyházi hivatást választóknak is!

Május hónapban még ráadásul kedvezményesen is megvásárolható ez a 303 oldalas, monumentális opusz.


2017.05.25.

Per Engdahlnak, a Svéd Nemzeti Liga egykori vezetőjének közöljük írását, mely az Út és Cél c. emigráns folyóiratban jelent meg először magyarul. Mindenképpen érdekes olvasmány, mely mély bepillantást enged a nyugati nemzeti mozgalmak gondolkodásmódjába.


2017.05.24.

A mai napon két történelmi vonatkozású írás került fel a cikkek rovatba. Az egyik a véres 1945-ös esztendőbe repít vissza bennünket, a másik pedig 453 évvel korábbra, egészen Amerika felfedezésének évébe. Izgalmas írások, bővítsük tudásunkat ezek által is!


2017.05.23.

Egy igazi kuriózum következik: az angol újságíró, Douglas Reed magyar vonatkozásokban is gazdag füzete a Kiválasztott nép-e a zsidó? címet viseli. Külön érdekessége a kiadó: a Bosnyák Zoltán nevével fémjelzett Zsidókérdéskutató Magyar Intézet. Nem sok ilyet találni még a könyv-árveréseken sem…


2017.05.21.

Varga László szociális apostolnak adjuk közre e rövid, de annál jelentősebb kérdéskört boncolgató elmélkedését a magyarságnak a kereszténységen belül betöltött szerepéről.


2017.05.20.

Müller Lajos tollából olvashatunk egy meglehetősen konkrét összehasonlítást a szociáldemokrácia és a kereszténység véghezvitt tetteiről és eredményeiről. A konzekvencia levonásával sem marad adós a szerző. Bár a mű majdnem 100 éve íródott, nem csak a szociáldemokrácia szellemi örököseinek ajánljuk elolvasásra, de a keresztényeknek sem árt felfrissíteni elméjüket.


2017.05.18.

Ismét Tordai Vilmos következik, ezúttal a Van-e túlvilág? című könyvével, 1918-ból. Nem csak a spiritizmus iránt érdeklődők számára tartogat érdekességeket ez a több, mint 100 képet tartalmazó munka!


2017.05.16.

Jöjjön egy kis beszéd mára. Nem is akárkié. Nem is akármilyen beszéd.

Mussolini 1943-as év végi beszédét közöljük, mely etalonja kellene lennie egy valamire való vezető valamire való beszédének. Ettől őszintébb sorokat rég olvastunk politikai és hadászati témában. Soká is fogunk ilyet olvasni, hiszen egy ilyen beszédhez elsősorban őszinteség és gerinc szükségeltetik.


2017.05.15.

A mai nap Vízöntő körül forog: a szabadon olvasható Kék Hadosztály c. írása a napokban 100. évfordulóját ünneplő fatimai jelenés apropóján vált közvetve esedékessé. Mindenképpen érdekfeszítő írás akár fizikai, akár metafizikai síkról vizsgáljuk az eseményt.
Másik két műve az Út és Cél c. folyóiratban látott napvilágot cikksorozat formájában, és mivel kapcsolódnak egymáshoz, mindkét írást egyszerre publikáljuk. A demokrácia viszonyát vizsgálja a kereszténység és a zsidóság vonatkozásaiban.

Mindkét mű a maga nemében kimagasló gondolatokban gazdag, vízöntői távlatokból, globálisan vizsgálja a kérdésköröket, sajátosan egyedi stílusban. A szerző az emigráció egyik legaktívabb és legfelkészültebb írója, ideológusa. Kötelező olvasmányok!


2017.05.14.

Ne tévesszen meg a cím senkit, nem egy vulgár-antiszemita fröcsögést, hanem egy rövid, de komoly történelmi tanulmányt olvashatunk a kommunista világtragédia első magyarországi vonatkozásairól. Eszláry Károly írása az emigrációból.


2017.05.12.

Dr. Orsós Ferenc neve nem emiatt a műve miatt került indexre 1945-ben, hanem mert egyedüli magyar orvosként részt vett a katyn-i tömegsírok feltárásában, és bizonyította szakvéleményével, hogy a bestiális tömegmészárlást a szovjetek követték el. Ezt a tevékenységét soha nem bocsátották meg neki a kommunisták, ezért háborús főbűnösnek (!) bélyegezték meg. 1962-ben halt meg Nyugat-Németországban. Rá emlékezünk ezzel a kis füzettel.


2017.05.11.

Ahogyan Röcknek az Antikrisztus és a Hamispróféta című testvérkötete, úgy a mostani Utolsó idők és korunk is a végítélettel és a most folyó világkorszak lezárultával foglalkozik részletesen, de ugyanakkor nagyon szabatosan. Teszi ezt azzal a jellemzően sajátos, misztikus stílusában, ami szinte letehetetlenné teszi a könyvet.


2017.05.10.

Herwig Ferenc nagyon realisztikus könyvét mutatjuk ma be Müller Lajos fordításában, mely az élet árnyoldalát mutatja be, a bűnt és (kimondatlanul ugyan) a kommunista mentalitást, melyet szembeállít a gerincességgel, az önfeláldozással, a hittel és a halálig tartó hősiességgel.

– – – – – –

Ezúton mondunk köszönetet a Kitartás.net stábjának, hogy önzetlenül népszerűsítik weblapunkat olvasótáborukban. Reméljük, hogy ezáltal is olyanokhoz jutnak el kiadványaink, akik kamatoztatni tudják a nálunk megszerzett szellemi tőkét! Köszönjük!


2017.05.09.

Hogyan kezdődött? – lehetne ez is a címe mai könyvünknek – ami a liberális szellemi mérgek megjelenését illeti a finom irodalmi nyelvezetben. Zoltvány kutatói alapossággal követi és veszi lajstromba azokat az idegen – főként a zsidóságtól eredő – szellemi hatásokat, melytől eljutottunk napjaink már oly természetessé vált pornográfiájáig. Az alapos szerzőt aligha lehet megvádolni antiszemitizmussal!


2017.05.07.

A hétfő induljon egy csokor hungarizmussal: könyvünk is és cikkünk is Szálasi ideológiájának jegyében születette, nevezetesen: Csonka Emil: Szálasi küzdelmeiből – Hogyan történt a hatalom átvétele?; illetve H. K.: A hungarizmus hivatása a múltban és jelenben.


2017.05.05.

Zárjuk a mai napot két, a saját tematikájában nagyon fontos írással!
Báró Villani Lajosnak A mai Olaszország című könyvét közöljük, mely a ’30-as évek Olaszországáról fest objektív képet.
Cikkünk pedig a nagyszerű Bangha Béla tollából származik, és A buddhizmus és a katolicizmus sokat sejtető címet viseli.


2017.05.04.

Egy hiánypótló történelmi tanulmány a Keresztény Front működéséről és vezetőiről Tudós-Takács Ernő tollából.


2017.05.03.

Iskoláinkban nyíltan vagy titokban eddig is folyt idegen eszmék és szellemi irányzatok propaganda- és aknamunkája. Jó lenne végre meghallani a már 100 éve szóló vészharangok hangját! Miklóssy István előadása.


2017.05.02.

Tordai Vilmost nem kell bemutatni a spiritizmusban és okkultizmusban járatos olvasóinknak. Neve garancia az egyik legjobb könyvére, az Okkult elemek a magyarság életében-re, mely mától érhető el oldalunkon.


2017.05.01.

Nincs is jobb pihenőnap annál, mint mikor a napsütésben és a friss levegőn egyik kedvenc olvasmányunkba mélyedünk el. Tegyetek Ti is így Fiala Ferenc leleplező írásával!


2017.04.30.

A mai napon két anyag került fel, az első Röck Gyula: Az Antikrisztus és a Hamispróféta misztikus könyve, mely a bibliai utolsó idők előjelei és korunk párhuzamait tárja szemünk elé.
A második anyag pedig egy érdekfeszítő cikk, mely Erdély őslakóinak zsidó voltát cáfolja meg.

Hasznos olvasnivalók hétvégére!


2017.04.29.

A kommunisták által kisajátított május elseje közeledtével vessünk egy pillantást a Szociáldemokrata Párt működésére és eredményeire. A konzekvenciát mindenki vonja le maga.


2017.04.27.

A háború befejeztével és Kun Béláék elkergetésével egy új korszak kezdődött Magyarország életében. A zsidókérdés túlburjánzásával megszületett a tömeges igény az antijudaizmusra is, mely kapcsán rengeteg kisebb-nagyobb írás született a ’20-as években. Egyik ilyen jól összeszedett munka a mai anyagunk, a beszédes címet viselő: Egy ébredő magyar: Miért kell a zsidók hatalmát letörni?


2017.04.26.

Újabb tomista bölcselettel bővült repertoárunk; ezúttal Dr. Ferenczi Zoltán: Az okság elve és a végtelen című székfoglalója vált elérhetővé oldalunkon.


2017.04.25.

Nem adhatok mást, csak mi lényegem – vallotta meg Lucifer Madách zseniális opuszában. Így van ez a bolsevista iszonnyal is: ahová betette patáját, mindenhol hullahegyek, vér, kín, szenvedés és könyörtelen osztálygyűlölet kísérte dicstelen útját – a pokol fenekére. Kínában sem volt ez másképpen. Megpróbáltatásairól emlékiratban számol be a ferences misszionárius. –> Szovjetcsillag Kína felett.


2017.04.24.

Ez a kis rövid füzetke nagyon realisztikusan mutatja be, hogy mi is történt Magyarországon 1919-ben, Szamuelyék véres uralkodása alatt.


2017.04.22.

A mai napon egy keményvonalas anyag következik: Johann von Leers: Bolsevizmus és a zsidó világuralom.


2017.04.21.

Hogyan tudjuk, hogy evangéliumaink azonosak az apostolok által írt evangéliumokkal? Bangha Béla igencsak kimerítően válaszolt!

– – – – – –

Egy ritka alapos és objektív elemzés a zsidóság kezdeti kialakulásától napjaink betetőzéséig Dr. Osgyáni Rónay Károly tollából.


2017.04.20.

%%% ÁRESÉS! %%%
 
Megéri csütörtökön telepakolni a bevásárlókosarat!
Kizárólag egyetlen napon, április 20-án használható a lenti kupon, mely 33% kedvezményt garantál a NEMZETISZOCIALIZMUS kategóriában található e-könyvekre! Ekkora kedvezménnyel idén már biztosan nem fogsz találkozni, ne hagyd ki ezt a vissza nem térő lehetőséget! :)
 
A vásárlás véglegesítése előtt írd be a kuponkód mezőbe a HBD128 kódot, érvényesítsd és máris hozzájutsz a 33%-os végösszeg-kedvezményhez!
 
Pénteken már késő lesz!
– – – – – –

Az Új Horvátország megalapítójának, Dr. Ante Pavelicnek szenteltük legutóbbi könyvünket, így tematikusan most a nyugati végekkel folytatjuk: a nem kevésbé érdekes brit fasiszták vezérével, Sir Oswald Mosley-val!
Soha nem gondoltuk volna, hogy az egyik legjobb demokrácia-kritikát pont egy angol fogja nyújtani!
Kiváló olvasmány, garantáljuk, hogy a pulzusod megugrik!


2017.04.19.

Sajnos magyar nyelven elvétve jelent csak meg a horvát Usztasa mozgalomról és annak vezetőjéről, Dr. Ante Pavelic-ről némi cikk vagy adatfoszlány.
Ezt az űrt van hivatva pótolni a mai letehetetlen könyvünk Holló József tollából, mely a kibontakozóban lévő Új Horvátországot tárja fel előttünk. Sok hiányossága ellenére is az egyik legteljesebb munka, mely igazán nagyszerű stílusban mutatja Horvátország mai napig tartó fiatalos lüktetését.


2017.04.17.

Feltámadásra időzítve pedig vegyük szemügyre a két szellemi pólus esszenciáját és küzdelmét. Szász Péter előadásának szerkesztett változata.


2017.04.16.

Egy elfeledett korabeli regény a leghíresebb magyarországi vérvádról és körülményeiről.


2017.04.15.

kupon


2017.04.14.

Mindenképpen formabontó a mai cikk, hiszen nem háború előtt született írást mutatunk be, hanem néhány évvel ezelőttit, de ami tematikáját illeti: ideillőbb nem is lehetne!
Sajnos kevés szerző tudja csak ilyen emelkedetten szemlélni magát a misztikumot is.
Ajánlott olvasmány!

– – – – – –

Békefi Benő egykori református püspöknek közöljük szívbemarkoló leírását Jézus kínszenvedéséről és kereszthaláláról. A mai nap az elmélkedésé legyen!


2017.04.12.

Horváth Sándornak, a kiváló magyar tomistának egy korábbról félbemaradt könyvét mutatjuk be, immár teljes terjedelmében: Katolikus közélet.


2017.04.11.

Mai cikkünk: Roósz József: A nyárspolgár. Tanúságos.


2017.04.10.

A magyar nyelven megjelent apologetikai munkák egyik legkiemelkedőbb jelensége Cathrein Viktornak Katholikus világnézet c. remekműve. 606 oldalon keresztül száll síkra a katolikus hittételek mellett, hárítja el az azt érő támadásokat és cáfolja meg az antikatolikusok ellenérveit. Közérthető, szabatos fogalmazása, vaslogikája és terjedelmes tartalma bizonyítja szakértelmét és óriási tárgyi tudását a szerzőnek. Katolikusok polcáról – esetünkben számítógépéről – nem hiányozhat ez az alapmű!


2017.04.09.

Két új tartalom a letöltéseknél: ezúttal Dr. Gehrig Oszkár: Bombazáporban Európa kultúrája címet viselő szívszorító, nagyalakú albuma és Milbich T.: Néhány szó a szerzetesekről c. remekbe szabott írása érhető el. Kellemes olvasgatást!


2017.04.06.

Két cikk került ki, melyek közül igazi kuriózum a Zadravetz István püspöknek az utolsó szó jogán a Népbírósághoz intézett beszéde, valamint Bosnyák Zoltánnak A magyar fajvédelem úttörői c. művéről írt hasonló címmel recenziót Soós Tihamér. Fogadjátok szeretettel.


2017.04.05.

Frissítettük a webáruház modult, aminek egyelőre még foghíjas a magyar fordítása, de reményeink szerint napokon belül újra helyre áll a rend a nyelvtan terén. Köszönjük a megértést!


2017.04.05.

Két könyv került fel a webshopba, a Felvidékünk – Honvédségünk, és A zsidók rémuralma Magyarországon c. munka. Kellemes Böngészést!


2017.04.02.

Kezdeti 100 ingyenes és 100 letölthető írással útjára indult az ekonyv.org oldal!
Folyamatos frissítések következnek, érdemes napi szinten követni munkánkat!

Részletesen a tartalmak:

Könyvek:

1. Anka János: Északi fény
2. Dr. Benevolus: A Dohány-utcai bombamerénylet tettesei
3. Hajdú István: A méreg
4. Bosnyák Zoltán: A zsidókérdés törvényes rendezése
5. Dr. Goebbels: Kommunizmus álarc nélkül
6. Kinau Jakab: A fjordok tigrise
7. Friedrich Stieve: Amiről a világ hallani sem akart
8. Kiss Sándor: Zsidó fajiság – magyar fajiság
9. Dr. Kmoskó Mihály: Zsidó-keresztény kérdés
10. Koszter atya: Levelek a gólyához
11. Dr. Tasnádi-Kovács József: Krisztus és a zsidók
12. Lantos-Kiss Antal: Tiszta munkáskéz
13. Dr. Molnár Ákos: A hitleri árjatörvények teljes szövege és magyarázata
14. Somogyi József: A faj
15. Jean és Jerome Tharaud: Ha Izrael a király
16. Wilhelm von Kries: Az angol háborús propaganda sztratégiája és taktikája
17. Huszár Károly: Zsidóméreg
18. Dr. Bikkal Dénes: Totális állam, érdekképviseleti állam, munkakamarák
19. Bízó Béla: Hit és Haza
20. literáti Vágó Pál Dr.:Örök Magyarország
21. Dr. Goebbels: A bolsevizmus elméletben és gyakorlatban
22. Incze István: Az egyház a világnézetek harcában
23. Dr. Kovács Vince: Egy természetes kultúra lehetőségei
24. F. M. Dosztojevszkij: A zsidókérdés
25. Lantos-Kiss Antal: Vezérférfiúság
26. Dr. Közi-Horváth József: Nemzetiszínű pogányság
27. Migray József: Mit akar a magyar nemzeti-szocialista mozgalom?
28. Schlick János S. J.: Isten és a természet
29. Padányi Viktor: Összeomlás (1918-1919)
30. Bíró Xav. Ferenc S. J.: A kommunizmus és Jézus Szíve
31. Böszörményi Zoltán: A gálya prédikátora
32. Bangha Béla S. J.: Istenhit és istentagadás
33. Hitter József S. J.: Spanyol tűztenger
34. Előpataki: Aforizmák a zsidókról
35. Kibédi Varga Sándor: A nemzetiszocialista Németország
36. Martinovich Sándor S. J.: A zsidókérdés
37. Dr. Szörényi Andor: Zsidó fajiság – zsidó lélek
38. Móricz Zsigmond: Fortunátus
39. Dücső Csaba: Nincs kegyelem
40. Dr. Nagy Elek: A nemzetek szövetsége, mint a zsidó világuralom egyik eszköze
41. Jean et Jerome Tharaud: A kereszt árnyéka
42. Vízöntő: Átalakuló világ
43. Dövényi Nagy Lajos: Állóvíz
44. Tomka Ágoston S. J.: A nagyság varázsa
45. Tomka Ágoston S. J.: Salamon kincse
46. Tomka Ágoston S. J.: A viszokai hős fiúk
47. Somogyi József: A nemzeteszme
48. Tomka Ágoston S. J.: A világdinamó
49. Marjay Frigyes: Ámokfutó Bukarest
50. Dr. Roykó Viktor: Katolikus lettem
51. Luzsénszky Alfonz gyógyászati útmutatója
52. Hubay Kálmán: Két forradalom
53. Ruville Albert: A világtörténet aranyalapja
54. Giovanni Papini: Góg
55. Sagittarius: Összeesküvés az Egyház ellen
56. J. R. George: Jud Süss
57. Tomka Ágoston S. J: Három nap a Manrézában
58. Tomka Ágoston S. J: Hitvédelmi kérdések
59. Kiss József: ÁVÓ-s voltam, ÁVÓ-sok vertek
60. Tudós-Takács János válogatott írásai
61. Krug von Nidda: Marianne
62. Dövényi Nagy Lajos: Szigettől Zágonig
63. Dr. Istóczy Győző: emlékiratfélék és egyebek
64. Csonka Emil: Szálasi Ferenc országjárása
65. Marschalkó Lajos: A vörös boszorkány
66. Gabriel Antal: Katholikus hitvédelem dióhéjban
67. Oláh György: Görögtűz
68. Jon Svenson: Hogyan lettem én katolikussá?
69. Tower Vilmos: A papi celibátus
70. Luigi R. Nervetto: A Palazzo Veneziától a Gran Sassóig
71. Trikál József: Új élet a régi romjain
72. Tower Vilmos: Krisztus közelsége
73. Dr. Trikál József: A felsőbbrendű ember
74. Bácskay B. Béla: Rend vagy káosz?
75. Dr. Trikál József: Érdemes-e élni?
76. Dr. Mihályfi Ákos: Elmélkedés a halálról
77. Dr. Mihályfi Ákos: Elmélkedés az utolsó ítéletről
78. Dr. Mihályfi Ákos: Elmélkedés a pokolról
79. Dr. Mihályfi Ákos: Elmélkedés a mennyországról
80. Dr. Mihályfi Ákos: Elmélkedés a tisztítóhelyről
81. Dr. Mihályfi Ákos: A magyar királykoronázás jelentősége
82. Dr. Jehlicska Ferenc: Öngyilkos felebarátaink
83. Luzsénszky Alfonz: Mi az igazság?
84. Luzsénszky Alfonz: A zsidó nép bűnei
85. Málnási Ödön: Feladatok
86. Nógrádi Gyula: A szabadkőművesség titkai
87. Bosnyák Zoltán: Sem antiszemitizmus, sem zsidógyűlölet, hanem nemzeti önvédelem
88. Jászkunsági Imre: Visszaemlékezés a hungarizmus harminc éves harcára
89. Id. Egan Lajos: A zsidókérdés Magyarországban
90. Makkai János: Válság Amerikában
91. Dr. Machovich Gyula: A szabadkőmívességről
92. Weiser Ferenc S. J.: Alpesi fény
93. Vízöntő: A bajkeverők
94. Capistrano: A Vatikán bombázása és az angol közvélemény
95. Dr. Virág Jeromos: A felszabadulástól a családig
96. Tarnói László: Az örök bajtárs
97. Wichtl Frigyes: Szabadkőműves gyilkosságok
98. literáti Vágó Pál Dr.: Munkanélküliség, hitel, országépítés
99. Buck Róbert: Így rohamoztuk meg Lüttichet
100. Röck Gyula: A reinkarnáció

Cikkek:

1. A liberalizmus hatása a nemzeti lélekre
2. Dr. Balogh György: A spanyol forradalom háttere
3. Jablonkay Gábor S. J.: A metafizika jogosultsága
4. Dévai Imre: Kereszténység és zsidóság
5. Ernest F. Elmhurst: Trebitsch Lincoln, a bolygó zsidó
6. Szergej Kirlov: Szovjetoroszország igazi arca
7. Dr. Nagy Elek: A jog és a szabadkőművesség
8. Szendrői Miklós: A Méhely-Bleyer pör
9. Wein Jakab: A zsidó kapitalizmus téves gazdálkodása
10. W. I. G.: Borzalmas emlékek
11. F. Papp Zoltán: A fajvédelem lélektana
12. Galánffy János Dr.: A zsidókérdés
13. Macsói Gábor: Fajvédelmi tízparancsolat
14. Sagittarius: A rabbik tanácsa
15. Dr. Kühár Flóris O. S. B.: A modern ember lelkivilága és a liturgikus imádság
16. Jablonkay Gábor S. J.: Megismerhető-e az igazság?
17. Dr. Kamocsay Jenő. Aristoteles tana a forradalmakról – keresztény tan
18. Pezenhoffer Antal: A zsidóság számadatai
19. Oláh György: Bárdossy László utolsó szavai
20. Sagittarius: A Charlemagne-SS divízió utolsó csatája
21. Oláh György: Ha ők győznének…
22. Málnási Ödön: Magyarország első Jud Süsse: Snéor-szerencsés Imre
23. Doros Gábor: A magyar fajjavítás új útjai
24. Harkányi Vilmos: Ha egy nemzet meghasonlik önmagával
25. Harkányi Vilmos: Magyarság és demokrácia
26. Rockwell: In hoc signo vinces
27. Nikolaj Berdjajev: Az orosz forradalom
28. Zsidók önmagukról
29. Liszt Nándor: Szegény pesti polgár
30. Gálócsy Árpád: Nyomorgó izraeliták
31. Kühár Flóris: Mit jelent Szent Tamás személye és műve korunknak?
32. Kühár Flóris O. S. B.: Együttélésünk az egyházzal
33. Lantos-Kiss Antal: Diáklelkigyakorlat és tömeglélek
34. Liszt Ferencz a zsidókérdésről
35. Liszt Nándor: Pesti polgár a viharban
36. Dr. Malán Mihály: Fajismeret és örökléstan a német iskolákban
37. Oláh György: Alkotók fölszabadulása
38. A. G.: Az alföld nemzetiszocializmusa
39. Alföldi Géza: Szálasi Ferenc nyomában
40. Bácskay B. Béla: Az új európai egység, a közös irányítás és nagytervgazdaság problémái
41. Baky László ny. csendőrőrnagy: A M. N. Sz. P. – Hungarista Mozgalom rövid története
42. Fettich Nándor: A kievi magyar fémművességről
43. Figyelő: Skorzeny Ottó belépett a legendák világába
44. Gelniczei Attila: Cigánykérdés
45. Gyárfás Elemér: A szovjet-propaganda és a romániai magyar kisebbség
46. Henney Árpád: Emlékezzünk
47. Hitler nemzeti szocializmusának tanításai
48. Egy hungarist értekezlet témája: Múlt, Jelen és Jövő
49. H. K.: Hungarizmus és demokrácia
50. I. S.: Demokrácia és faji kérdés
51. Kabay Zoltán: egy elsüllyesztett Móricz Zsigmond-dráma: A magyar Jud Süss
52. Kabay Zoltán: Hallgatás Móricz Zsigmond antiszemita drámája körül
53. Dr. Zakar András: Talmudista államcsíny Kazárországban
54. Dr. zakar András: Az indoeurópai-elmélet által okozott rombolások
55. Ö. A.: Szabadság és demokrácia
56. Viharsarki: Totalitás vagy demokrácia?
57. Lúdvári: Demokrácia vagy áldemokrácia?
58. Marschalkó Lajos: A halhatatlan város
59. Marschalkó Lajos: Hazátlan bitangok
60. Marschalkó Lajos: Kennedy és a világhódítók
61. Marschalkó Lajos: Nem vagyunk fasiszták!
62. Marschalkó Lajos: Tíz éve történt
63. Marschalkó Lajos: Új bibliát!
64. Márton Áron Erdély magyar püspökének felszólalása a II. Vatikáni Zsinaton
65. Márton Áron erdélyi püspök 1946. január 28-i levele Groza miniszterelnökhöz
66. K. J.. Istóczy Győző tragédiájáról beszélnek lányai
67. K. K. B.: A horogkereszt új nevelőiskolái: a rendi várak
68. Kőnig Antal: Az istentelenek frontja
69. Ki az az Erdős Renée?
70. Koós Kálmán: A jövő
71. Koós Kálmán: A feudális átoksor
72. K. R.: Március 12. a magyarság nemzeti mártírjainak ünnepe
73. K. R.: Trianon
74. Krónikás: Faji kérdés
75. Nyisztor Zoltán: Mérlegen a négerek
76. Nyisztor Zoltán: Nyílt színvallás és konok hallgatás
77. Dr. Nagy Elek: A fasizmusról
78. Wass Albert: Helyzetjelentés az erdélyi frontról
79. Hubay Kálmán: 1939 – Hungarista állam
80. Hubay Kálmán: Gondolatok a zsidókérdésről a gyűjtőfogház magányában
81. Dr. Koszterszitz József: Dörömbölök az otthon kapuján
82. Dr. Koszterszitz József: Elnémult a rádiós apostol
83. Dr. Koszterszitz József: Hogy gondolta el Isten a házasságot?
84. Dr. Koszterszitz József: Úgy gondolkodjam, mint a gyermek
85. Milotay István: Visszaemlékezés Prohászka püspökre
86. Milotay István: Zsidó szellem az irodalomban
87. Mozgalmunk története
88. Földeáki Návay Imre: vitéz kis- és nagyhindi Hindy Iván m. kir. Vezérezredes Budapest hős védője emlékezetére
89. Emiliano Rigoli: A XX. század forradalma
90. 1944. október 15.
91. Hubay Kálmán. Játék a tűzzel
92. Jablonkay Gábor S. J.: Jókai s a magyar lélek
93. Jablonkay Gábor S. J.: Jókai és a történelmi érzék
94. Rudyard Kipling: Az ötödik folyó
95. Ifj. Kovács Béla: Hogyen nevelődik a német ifjúság a munkatáborokban?
96. Ö. A.: Nacionalizmus, szupranacionalizmus, konnacionalizmus
97. Ö. A.: Nationalism, supranationalism, connationalism
98. Ö. A.: Nationalismus, supranationalismus, konnationalismus
99. Dr. Schütz Antal: Emlékbeszéd Prohászka Ottokár Dr. székesfehérvári püspökről
100. Schütz Antal: Prohászka rendkívülisége