Hunt Béla: Szemtől-szembe a vörös pokollal

400 Ft

Szerző: Hunt Béla (A haditudósító század tagja)
Cím: Szemtől-szembe a vörös pokollal
Kiadás éve: 1941.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 35
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

 

Leírás

„A világháború utáni forradalmakból született meg a legnagyobb és legterhesebb titok, amely valaha isi ránehezedett a világra, de különösen a civilizált és műveltségben a földgömbön vezető Európára: a bolsevizmus.

A kommunista világnézet „gyakorlata” elszigetelődött a hatalmas kiterjedésű Oroszországban és a köröskörül légmentesen elzárt birodalomban átterjedt és átforrott a különösen módszereiben és eszközeiben sajátos bolsevizmussá.

Európában ezt a nagy politikai, világnézeti és gazdasági rejtélyt csak vezetői és irányítóinak olykor a nemzetközi sajtóban megvilágított alakjain keresztül ismerték. Mindez természetesen nem volt elegendő ahhoz, hogy a bolsevizmus lényegét feltárja és megismertesse.

Maga a moszkvai kormányzat és a hatalom az idők folyamán az ideológusok kezéből a gyakorlati pártemberek kezébe csúszott át, akiknek a bolsevizmus fenntartásának eszközeire nézve semmiféle aggályaik nem, voltak és a bolsevizmus lényegét azoknak a kegyetlen és véres; módszereknek alkalmazásában látták, amelyeik eredetiben a bolsevista forradalmat jellemezték.

A pribék módszer tehát öncél lett s amint a kommunista, ideológiából kiirtották az eszmei „szépség” utolsó foszlányát is, a bolsevizmus nem maradt egyéb, mint erőszakkal fenntartott kaotikus zűrzavar és a terror-cselekmények sorozata.”

(Visited 321 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hunt Béla: Szemtől-szembe a vörös pokollal” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .