Posted on Hozzászólás most!

Macsói Gábor: Fajvédelmi tízparancsolat

Megjelent: A Cél, 1937. évf.
Megjelent: A Cél, 1937. évf.

1. Imádd az egy igaz Istent és benne isteni alkotását: fajodat! Ha ettől eltérsz, úgy idegen Isteneket és faragott képeket imádsz!

2. Fajod érdekei mindenkor szentségként álljanak előtted és minden ténykedésedben fajod érdekei vezéreljenek! Semmi körülmények között se hagyd magadat erről az útról eltántorítani, mert Istennek szent nevét csak ezen az úton való haladással nem veszed hiába!

3. Megemlékezz róla, hogy a fajod fejlődésében végbemenő események napjait ünnepléssel szenteld meg!

4. Tartsd különös tiszteletben fajod sajátos jellemvonásait kidomborító, fajod érdekeiért eredményesen, önzetlenül, minden időkben működő fajtestvéreidet és kövesd példájukat, mert fajod csak így lehet hosszú életű a földön!

5. A világegyetem állandóan folyó faji harcában, faji önvédelemből minden eszközt megragadhatsz!

6. Ne paráználkodj, mert ezzel részben fajod teremtő erőit, részben a fajodat fenntartó erkölcsi erőket tékozlod el!

7. Ne orozd el más fajok életlehetőségeit, de ne hagyd elorozni a saját fajodéit sem! Gondold meg, hogy az általános világfejlődés szempontjából bizonyára szükség van az összes teremtett fajokra, mert ha ez a szükségesség nem állna fenn, úgy azok meg sem teremtettek volna. Faji otthonodnak, hazádnak, faji sajátosságaid szerinti berendezésére, isteni és természeti törvények szerint jogod van és ez egyben — fajod védelmére — kötelességed is!

8. Idegen fajokkal szemben felmerült ügyeidet — minden hamisságtól mentesen — tárgyilagosan intézd el! Kérlelhetetlenül támadj, ha idegenek faji otthonodban fajod ellen mernek cselekedni; védekezz minden erőddel, ha faji otthonodat kívülről támadják!

9. Ne vidd véredet idegen fajokba, de ne tűrd azt sem, hogy idegen fajok oltsák vérüket a tiédbe! Gondold meg, hogy a természet megmásíthatatlan, igaz törvényei szerint tartós léte csak a tiszta fajoknak van, mert haladást csak a tiszta fajok fejlődésének párhuzamosan haladó energiavonalai biztosítanak. Felebarátodnak, a saját fajod egyedein kívül csak azokat az idegeneket tekintsd, akik fajod érdekei ellen nem vétenek!

10. Ne kívánd más fajok semminemű jószágát és életviszonyait, mert mindezek a különféle faji sajátosságok kialakításának természetes erőtényezői és a megkívántak birtoklása mindenkor csak a magad faját gyengíti!

(Visited 65 times, 1 visits today)
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .