Posted on Hozzászólás most!

Nem Kolumbus, hanem a zsidó Torres lépett elsőnek Amerika földjére?

Megjelent: Harc!, 1944. évfolyam
Megjelent: Harc!, 1944. évfolyam

Megkeresztelkedett zsidók, mint Kolumbus matrózai, Izabella tanácsadói — Zsidó Torres és a dohányüzlet — Az üzlet miatt kellett megbuknia a felfedezőnek

I.

Hat és fél évszázaddal ezelőtt Marco Polo színes kínai és indiai elbeszéléseiért izgult a világ. Valahol Genovában egy Kolumbus Kristóf nevű ember kiszámította, hogy a gömbalakú Föld másik oldalán van a kincses Zipangu s hogy oda a marcopoloi vargabetűk nélkül is eljuthat, ha átszeli az ismeretlen Óceánt. Mivel Itáliában bolondnak tartották, áttelepedett Spanyolhonba, ahol éppen nagy ügyek voltak folyamatban: a spanyol nép akkor igyekezett lerázni a zsidó igát. Aki zsidót agyon nem vert, annak menekülnie kellett. Vagy ha tehette, sürgősen keresztelkednie kellett. A csalásnak a spanyolok beugrottak s elnevezték a cipőben keresztelkedett zsidókat marranusoknak (titkos zsidóknak).

II.

Az akkor uralkodott Izabella királynőnek három titkos zsidó tanácsadója is volt, a valenciai Luis de Santagel, Gabriel Sanchez és a különösen kegyelt Juan Cabrero. Az első a király adóbehajtó bérlője, a második királyi kincstárnok, a harmadik királyi kamarás. Tény, hogy ez a három zsidó a kolumbusi terveket pártfogásába vette. Miért? Majd később kiviláglik. Tény, hogy a királyné ékszereit a három zsidó zálogosította el s így, ezen a pénzen indulhatott Kolumbus 1492 augusztus 3-án három fahajóval az Óceánra.

III.

Tény, hogy a hajók tele voltak zsidó matrózokkal. Öten közülük, Luis de Torres, Marco, Bernals, Alfonzo dela Calle és Gabriel Sanchez szervezték meg Kolumbus ellen a lázadást, mikor a felfedező nem teljesítette akaratukat s nem akart visszafordulni, majd a lázadás leverése után, bosszút esküdtek ellene. Mikor pedig felhangzott a megváltó kiáltás: „Föld” — elsőnek nem ő, hanem a „királyné nevében” Luis de Torres szállt partra. Ezek meghamisítatlan kolumbusi naplójegyzetek!

IV.

Azon sem lehet vitázni, hogy ez a Torres figyelte meg, hogyan dohányoznak a bennszülöttek. Azonnal felismerte ebben a jó üzletet s miután az első dohányszállítmányt, magát Kolumbust és a zsidó Bernals-t visszaküldte Spanyolországba, ő ott maradt, majd áthajózott Kubába s néhány esztendő múlva vagyonokat érő dohányszállító vállalat tulajdonosa lett. Ezzel szemben Bernals a jussát követelő gójt, Kolumbust lehetetlenné tette Izabella előtt s az ügy vége, mint ismeretes, az lett, hogy Kolumbust vasraverve, fogollyá tették Spanyolországban. Amerikában verték vasra, s a hős, aki annyi kalandon át a kultúrának oly nagy szolgálatokat tett, a zsidók miatt sohasem kaphatta meg, amit szerződésileg neki biztosítottak.

*

Ezek az adatok a spanyol polgárháborúk során kerültek nyilvánosságra Rabeida kolostorában, amelynek falai alól, a cadizi vizekről, Kolumbus egykor elindult kalandos útjára…

(Visited 130 times, 1 visits today)
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .