Koszter Atya: Levelek a gólyához

450 Ft

Szerző: Koszter atya
Cím: Levelek a gólyához
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1943.
Oldalszám: 63
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Élet kapuját döngetők.
Krisztus a diákszobában.
Diplomáért jöttél az egyetemre.
A diákélet.
Társadalmi életed.
Ceruzát a kézbe!

Leírás

„Kedves Gólya!

Nem régen könyvet írtam neked.

Akkor még úgy szólítottalak: Kamaszka! Akkor még a középiskolát járó serdülő fiú százarcú problémáiról magyaráztam, a „viharzóna” tőreiről és a fejlődő élet nagy vezérgondolatairól. A könyvben volt egy fejezet az egyetemi hallgatóról. Ennek a fejezetnek címe volt: „Élet kapuját döngetők”. Amikor olvastad, bizonyára sóhajtottál: hej, csak már ott tartanánk!

Hát látod, ott tartunk már. Óriási jelentőségű esemény történt veled ott valahol az elmúlt június hónapban: letetted az érettségit. Befejezted a „fiú” képzését magadban, hivatalosan beléptél a férfiak közé. Megszerezve az általános műveltséget, alkalmasnak találtattál arra, hogy most már a szakképzést jelentő egyetemen a magad hivatására készülj fel férfiszívvel és felelősséggel.

Az ember előtt a jövőt állandóan sűrű köd takarja. Makacs köd: amint óráról-órára előre hatolsz benne, mindig csak egy-egy lépésnyire tágít, de a következő lépéseket még mindig elburkolja. És az életben törtető számára a problémák és nehézségek nem kiáltanak jó előre, nem közelednek messziről észrevehetően, hogy felkészülhessen fogadásukra, hanem a ködből hirtelen lépnek elő és a szemébe vigyorognak: Itt vagyok, oldj meg! És hirtelen kell odakapni, villámgyorsan megoldást találni. Nehéz ügy.

Látod, ezért készült ez a levélsorozat számodra. Ez olyan „térkép a ködvilágról”, amelyből kiolvashatod a problémákat, amelyek a közel jövőben vagy távolabbi jövőben eléd fognak állni hirtelen, és megtanulhatod előre, hogyan ragadd meg és oldd meg ezeket a problémákat. Mi, akik írjuk, már régen túl vagyunk rajtuk és egy részüket a magunk tapasztalataiból ismerjük; másik részüket azoknak a fiúknak életében látjuk, akiket ránk bízott a jó Isten. Azt akarjuk, hogy messze láss, távlatod legyen, a dolgoknak értelmét lásd és történetét és végét, és így mindig helyesen fogd meg a dolgokat és eltaláld mindig a helyes megoldást. Hallgass ránk, nem bánod meg!”

(Visited 157 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Koszter Atya: Levelek a gólyához” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .