Migray József: Mit akar a magyar nemzeti szocialista mozgalom?

200 Ft

Szerző: Migray József
Cím: Mit akar a magyar nemzeti szocialista mozgalom?
Sorozatcím: Magyar Nemzeti Szocialista Könyvtár 1. szám
Előszó: Vasváry Lajos
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1936.
Oldalszám: 12
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Leírás

„A magyar nemzeti szocialista mozgalmat ellenfelei és ellenségei a legkülönbözőbb vádakkal illetik, hogy gyöngítsék, s ha lehet, hogy elgáncsolják. Az első és legfőbb vád: „idegenből hozott, meg nem emésztett eszme”, aztán: „pángermán ideológia, amely a német imperialisztikus törekvéseket szolgálja a Duna-medencében”; majd pedig: „nem egyéb, mint a Hitlerizmus kopírozása politikai akarnokok részéről” ésatöbbi.

A Magyar Nemzeti Szocialista Párt Szellemi Munkaközössége, amely keresztény magyar fizikai s szellemi munkásokból alakult, abból a célból, hogy a magyar szocializmus tudományát művelje, — elhatározta, hogy ezeknek az ostoba, kelekótya vádaskodásoknak egyszer s mindenkorra véget vet azzal, hogy egy röpiratsorozatot indít meg a magyar nemzeti szocializmus eszmekörének népszerűsítésére és terjesztésére, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá váljék a fenti vádak ostobasága, amelyek forrása rendszerint vagy a tudatlanság, vagy — a tudatos hazugság és a rosszakaratú szándék a magyar nemzeti szocializmus eszméjével és mozgalmával szemben.

A magyar nemzeti szocialista mozgalom — magyar népmozgalom: tehát se nem fascizmus, se nem hitlerizmus. Célja: azoknak a történelmileg szükséges gazdasági, társadalmi, kulturális és állampolitikai reformoknak a komoly keresztülvitele, amelyek a, nemzet életét, fennmaradását és jövendő fejlődését biztosítják. A mozgalom tudományos alapelvei Migray Józsefnek „A marxizmus csődje” c. munkájában vannak lefektetve, amely egyszersmind megjelöli a mai liberális kapitalista gazdasági és államrend válságából a kivezető utat is, ami nem más, mint — a keresztény erkölcsi alapokon felépülő nemzeti szocializmus megvalósítása.

Mi itt az „idegenből hozott eszme”, mi itt a „pángermán ideológia” és a „német imperialista érdekek szolgálata” — amikor Migray Józsefnek könyvét az egész keresztény magyar sajtó osztatlan elismeréssel fogadta és még Migray politikai és világnézeti ellenfelei is elismerik, hogy műve alapos, komoly tudományos munka?

A magyar nemzeti szocializmus tehát, elméleti megalapozásában is magyar és kizárólag az öncélú magyar államiság érdekeit szolgálja.

Ez a röpirat, amely „Mit akar a magyar nemzeti szocialista mozgalom?” címmel jelenik meg, külön kiadása Migray József új műve „Bevezetés”-ének. Az új mű „A magyar nemzeti szocializmus történelmi, gazdasági és kulturális alapjai” címmel jelenik meg és részletesen szól az egész magyar élet történelmileg szükséges reformjáról. Mivel a műnek itt kiadott részlete kiválóan alkalmas arra, hogy minden magyar dolgozó embert tájékoztasson a magyar nemzeti szocializmus lényegéről és céljáról s az ostoba vádakat, hazugságokat és rágalmakat elnémítsa, röpiratsorozatunkat e remekbe készült írással indítjuk hódító útjára, ajánlva: minden dolgozó magyarnak!

Vasváry Lajos
vasmunkás
a Magyar Nemzeti Szocialista Párt
Szellemi Munkaközösségének
elnöke.”

(Visited 373 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Migray József: Mit akar a magyar nemzeti szocialista mozgalom?” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .