Dr. Közi-Horváth József: Nemzetiszínű pogányság

200 Ft

Szerző: Dr. Közi-Horváth József
Cím: Nemzetiszínű pogányság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1937.
Oldalszám: 16
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Leírás

„A „Korunk legnagyobb veszedelme” c. röpiratban világosan bebizonyítottuk, hogy a bolsevizmus nem hozhatja meg ezt valamennyiünk által óhajtott jobb világot. XI. Pius pápa azóta megjelent „Divini Redemptoris” kezdetű hatalmas körlevelében ízekre szedi a kommunista tanítást és törekvéseket. Ennek a körlevélnek tiszta tükrében minden elfogulatlan szemlélő megláthatja, micsoda eszeveszett kísérletezés a kommunizmus, milyen ördögi gonoszsággal dolgoznak, mesterkednek világszerte a bolseviki vezérek és ügynökök és milyen rabszolgaság és nyomorúság húzódik meg a bolsevizmus csábító ígéreteinek árnyékában.       A „Divini Redemptoris” körlevél különösen megbélyegzi a bolsevizmusnak azt a tanítását, hogy az embereknek istenteleneknek kell lenniök, ha jobb sorsot akarnak. Az igazság ennek az állításnak éppen a fordítottja. A kereszténység és a jobb megélhetésért való harc éppenséggel nem ellenkezik egymással. Krisztus a rabszolgák felszabadítója, a szegények, az elnyomottak legjobb barátja. Szociális téren senki nem tett annyit az emberiség sorsának megjavításáért, mint Krisztus Egyháza. És a mi napjainkban is éppen Krisztus helyettese száll a leghatározottabban síkra a szegény emberek védelmében, a társadalmi és a gazdasági igazságtalanságok megszüntetése érdekében. Ha a bolsevizmus mégis tűzzel-vassal harcol a kereszténység, sőt egyáltalán a vallás és az Isten ellen, ezzel csak azt bizonyítja, hogy még a lelket is el akarja rabolni az emberektől, mert érzi, hogy a hívő ember inkább meghal, de nem ismeri el igazaknak a bolseviki tanokat és nem hajlandó fejét a szovjet-zsarnokok minden emberi szabadságot csírájában elfojtó rabszolgaságába hajtani.

A bolsevizmussal ne is foglalkozzunk tovább. Úgyis biztos, hogy épeszű, józan magyar ember még a legelkeseredettebb pillanatában sem gondolhat arra, hogy bolseviki, kommunista legyen. Mi már egyszer megkóstoltuk ezt a szovjet-paradicsomot. Ha valaki mégis annyira megzavarodnék, hogy hallgatna a Magyarországon is bujkáló, jól fizetett kommunista-ügynökök szavára, azt a társadalom békéje és a magyar jövő érdekében a legrövidebb úton oda kell juttatni megérdemelt helyére: a fegyházba.”

(Visited 272 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Közi-Horváth József: Nemzetiszínű pogányság” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .