Dr. Benevolus: A Dohány-utcai bombamerénylet tettesei

200 Ft

Szerző: Dr. Benevolus
Cím: A Dohány-utcai bombamerénylet tettesei
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1922.
Oldalszám: 16
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Leírás

„Ezek után térjünk át a bombamerénylet tárgyalására.

Kérdem. Melyik hazafias érzésű keresztény magyarnak vagy pártnak volt érdeke éppen a genovai konferencia előtt újabb tápot adni a sajnos, már amúgy is általános Magyarország elleni ellenszenvnek? Ez legfeljebb csak a zsidóság azon részének lehet érdeke, amely a zsidó világhatalomra törekedvén, az országra a forradalmakat, a gyalázatos békét a mai drágaságot és nyomort hozta. Azé a zsidóságé, amely a Kun Bélák, Szamuellik és Korvin Kleinek vörös vérengzését a világsajtóban agyonhallgatta, ellenben az ellenforradalom óta ótestamentumi gyűlölettel uszít a keresztény Magyarország ellen és szemenszedett hazugságaival az egész világ előtt a Horthy-terror hazug színeivel feketít be minket. Ez volt szibériai hadifoglyaink tudják a legjobban, kik hazatérve, bámulva látták, hogy abból a sok hazugságból, mint pl. abból is, hogy az ellenforradalomkor Sinyey Merse István volt főispán és felső-­magyarországi kormánybiztos gyújtó szavainak hatása alatt kezdődött meg a Dunántúlon az első zsidóellenes pogrom, mely a Dunántúlon 40.000, Budapesten 60.000, de az ország egyéb városaiban is, mint Szegeden, Szolnokon stb. számtalan áldozatot követelt olyannyira, hogy Egerben pláne még a zsidó csecsemőket is kidobálták az emeleti ablakokból a kövezetre — semmi sem igaz.

Az arcátlanság netovábbja az is, hogy a galamblelkű Sinyey Merse Istvánt, ki az egész forradalom és ellenforradalom alatt soha másutt, mint Sáros vármegyében, nem tartózkodott, ily galád módon meghurcolni képesek. A zsidóság ezen része akkorát hazudott a világnak, hogy kezdenek nem hinni neki, hogy pedig végképp el ne veszítse hitelét a világ elölt, az az érdeke, hogy Magyarországon atrocitások legyenek, amikre rámutathasson, mint bizonyítékokra.

Persze fáj neki, hogy Héjjasék és Prónayék nem ugranak be többé a Heltai-féle zsidók ugratásainak és a zsidóság teljesen biztonságban élhet közöttük. Miért ne rendezhetne a zsidóság ezen része is egy kis zsidóellenes bombamerényletet?”

(Visited 398 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Dr. Benevolus: A Dohány-utcai bombamerénylet tettesei” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .