Közi-Horváth József Dr.: Örök vezérünk: Szent István

300 Ft

Szerző: Közi-Horváth József Dr.
Cím: Örök vezérünk: Szent István
Kiadás éve: 1939.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 21
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

 

Leírás

„900 évvel ezelőtt válaszúton állott a magyarság.

Az ezredik esztendő táján kétségek közt vívódtak a magyarság legjobbjai. Látták, hogy a régi, harcos-portyázó életmódnak végképpen befellegzett. Tapasztalták, hogy a környező keresztény népek leszámolásra készülnek. Érezték, hogy a törzsekre szakadozott, egymás közt is torzsalkodó magyarság a rövidebbet húzza ebben az élet-halálharcban.

Új életet kell kezdeni! De milyen legyen ez az új élet? És hogyan teremtsék meg az új élet kivívásához szükséges magyar egységet? Ezek voltak a kínzó kérdések, amelyekre a legjobbak sem tudtak kielégítő választ adni.

Új világot akarunk mi is.

Új világot, új életet, gyökeres átalakulást akar ma is minden becsületes magyar. Nem maradhatnak a dolgok úgy, ahogyan most vannak. A népek öldöklő versenyében mostani viszonyainkkal, hitbeli lanyhaságunkkal, szociális és gazdasági hátramaradottságunkkal, szétforgácsolt erőinkkel képtelenek leszünk megállni a helyünket.

Új világnak kell jönnie. Új világnak, amelyben becsületesebb az egyén, tisztább a család, egységesebb a nemzeti társadalom. Új világnak, amelyben értéke van a munkának, kenyere a munkásnak, tekintélye a vezetőnek, szabadsága az Egyháznak, hatalma az Államnak.”

(Visited 130 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Közi-Horváth József Dr.: Örök vezérünk: Szent István” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…