Posted on Hozzászólás most!

Wass Albert: Helyzetjelentés az erdélyi frontról

Megjelent: Nincs adat.
Megjelent: Nincs adat.

Ma már tisztán láthatja mindenki, akinek szeme van: harcban állunk. – Nem magunk kerestük: a román kormány erőszakolta reánk ezt a háborút. Az erdélyi magyar nemzet – rész létéről, vagy nem létéről van szó, Erdély ősi kultúrájának megmaradásáról, erdélyi magyar testvéreinknek a román rendőrség kínzókamráiból való kiszabadításáról. Egy szörnyűséges élethalál harcról, amit egy kegyetlen, balkáni szellemű elnyomó hatalom erőszakolt reánk, mely az erdélyi magyarság teljes kiirtását és magsemmisítését tervezi és hajtja végre, napról-napra, lépésről-lépésre.

Miután a mai modern fegyverek világában kiegyenesített kaszák és élesre fent balták már nem nyújtanak önvédelmi lehetőséget az elnyomott népek számára, erdélyi testvéreink helyett mi, a szabad földön élő magyarok, kell hadba szálljunk a szelem fegyvereivel minden alkalmat megragadva arra, hogy a világ figyelmét ráirányítsuk arra a barbár emberirtásra és lélekpusztításra, amit  a román kormány közegei ma Erdélyben végeznek. Ugyanakkor pedig egyenesen és kertelés nélkül rá kell mutassunk azokra a lehetőségekre, melyeknek igénybe vételével a jó szándékú és civilizált országok népei és kormányai véget vethetnek ennek a kegyetlen vérengzésnek.

Isten segítségével már eljutottunk oda, hogy az erdélyi magyarság elnyomásának részletei mind több és több világlapban jelennek meg, úgy Amerikában, mint az európai földrészen. Washingtonban a Congressional Record egyre nagyobb számban őrzi már azoknak a derék amerikai képviselőknek és szenátoroknak a beszédeit, akik szót emeltek az erdélyi magyarság védelmében. Bizonyító erejű könyveink, amiket Erdéllyel kapcsolatban olyan szép számban adhattunk ki az utóbbi években, ma már megtalálhatóak majdnem minden nagyobb könyvtár polcain és gondoskodnak arról, hogy az igazságot ne lehessen többé hamis szavakkal kendőzni.

Sajnos az elmúlt esztendőben, elnöki ígéretek ellenére is, csatát vesztettünk és Románia vérengző kormánya újra csak megkapta az Egyesült Államok kormányától a kiváltságos kedvezményeket.

Az „emberi jogok” vonala is csődöt mondott Belgrádban. Kudarcainkon felbátorodva a Román kormány egy újabb és úgy méreteiben, és kegyetlenségében minden eddigit felül múló magyarirtásba kezdett, melynek során 1977 nyara óta 68 erdélyi magyar tanárt és tanítót vertek halálra a román rendőrség kínzó kamráiban, vagy kényszerítettek öngyilkosságra embertelen kínzásaikkal, főként Csíkszeredán, Sepsiszentgyörgyön, és Brassóban. Magyar diákok és diáklányok százait hurcolták meg hasonló módon, kényszerítve őket, hogy megtagadják magyarságukat. Ezeknek a szörnyűségeknek nagy részéért egy Dan Nicolescu nevezetű brassói rendőr ezredes a felelős, aki abban leli örömét, hogy magyar tanárok, tanítók és iskolás gyermekek fejét addig veri a falba, míg azok ájultan, vagy holtan esnek össze.

Minden hiteles adatot összegyűjtve újabb vádiratot készülünk benyújtani a civilizált országok kormányaihoz, arra kérve őket, hogy szakítsanak meg minden barátságos kapcsolatot Romániával mindaddig, amíg a román kormány meg nem szünteti ezeket a barbárságokat, meg nem bünteti a tetteseket és az erdélyi magyarságnak meg nem adja mindazokat a szabadságjogokat a gyakorlatban is, mely szabadságjogok biztosítását előző román kormányok a békeszerződések aláírásával magukra vállaltak, s mely szabadságjogok tiszteletben tartását a mai román kormány is magára vállalta úgy a helsinki egyezményben, mint a saját szocialista alkotmányában.

Ezt a követelésünket továbbra is hangoztatni fogjuk még akkor is, ha bizonyos ismeretlen célokat szolgáló és magukat erdélyieknek nevező New York-i körök emiatt csak a revizionizmus és irredentizmus vádjával illetnek, mely vádakat, mint hazafias magyar öntudatunk és becsületes emberi helytállásunk bizonyítékát továbbra is büszkén vállaljuk és viseljük.

Vagyis teljes mértékben azonosítjuk magunkat testvéregyesületünk, az Amerikai Magyar Szövetség közgyűlése határozatával, mely kimondta, hogy egyik célja: „a magyarság, illetve Magyarország Erdélyre való jogának a fenntartása, szolgálata és népszerűsítése a világ különböző kormányai, az Egyesült Nemzetek és világ közvéleménye felé”.

Magyarok, fegyvertársak! Tudomásunk van arról is, hogy a román kormány fizetett zsoldosai útján idekint is mindent elkövet, hogy bennünket elhallgattasson. De aggodalomra, félelemre nincsen ok. Az igazságért küzdünk, s akik az igazság oldalán állnak azokkal van az Isten!

 

(Visited 70 times, 1 visits today)
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .