Békefi Benő: A keresztről szóló beszéd

200 Ft

Szerző: Békefi Benő
Cím: A keresztről szóló beszéd
Alcím: Bűnösök bizonyságtételei Jézusról 2.
Kiadás éve: é. n.
Kiadás helye: Dombóvár
Oldalszám: 12
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

 

Leírás

„Jézus Krisztus Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ez azt jelenti, hogy Ő azért jött, hogy elintézze a világ bűn-kérdését. A bűn a világ, az egész emberiség és így az egyes ember, s éppen ezért a te legégetőbb kérdésed is. Jézus Krisztus evangéliuma a bűnbocsánat evangéliuma, a bűntől és annak átkától való szabadulás örömhíre. Az emberrel szemben és így veled szemben is azt jelenti, hogy van bűnbocsánat, van szabadulás és lehetséges egy új élet.

Jézus Krisztus minden tanítása, összes cselekedete és egész élete ennek az evangéliumnak hirdetése és kiábrázolása. Jézus bűnbocsánat, szabadulás és új élet szerzését azonban legvilágosabban a keresztről való beszéd hirdeti nekünk. Oly annyira, hogy Pál apostol szükségesnek tartja kijelenteni: „Nem végeztem, hogy egyébről tudjak tiközöttetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről”. A megfeszített Krisztusról szóló evangéliumban van a bűnbocsánat kegyelme, a szabadítás ereje és az új élet lehetősége.

Az evangélium nem bölcsesség, még kevésbé szólásban való bölcsesség, hanem Jézus Krisztus halála és vére bűntörlő erejének egyszerű feltárása. „Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, akik megtartatunk, Istennek ereje.”

A keresztről való beszéd.

Mi a keresztről való beszéd? Jézus kereszthalálának egyszerű elbeszélése.

Jer a Golgota tövéhez. Egészen közelről, nem szemeddel, nem füleddel, hanem lelkeddel és szíveddel lásd és halld meg, hogy mi történt ott. Én hiszem és hirdetem teneked, hogy ha most el tudod magadat vonatkoztatni mindentől, ami földi, és egyedül a bűnbocsánat, szabadulás és az új élet igénylésével jössz, akkor meg fogod ismerni azt a Jézust, akit a téged kereső Isten Úrrá és Krisztussá, Fejedelemmé és Megtartóvá lett számodra is.”

(Visited 133 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Békefi Benő: A keresztről szóló beszéd” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .