Bosnyák Zoltán: Két világ harca

300 Ft

Szerző: Bosnyák Zoltán
Cím: Két világ harca
Alcím: A berni Protokoll-per tanulságai.
Kiadás éve: 1935.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 21
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

 

Leírás

„A legutóbbi évtizedekben a pánjudaista törekvésekre, a zsidó világhatalmi tervekre mért legsúlyosabb csapások egyike a bázeli első cionista világkongresszuson készült Jegyzőkönyvek nyilvánosságra jutása volt. Egyszerre váratlanul itt álltak az ámuló világ előtt az örök zsidó álmok. Napvilágra kerültek a zsidó világhatalmi politika rejtett eszközei és jól leplezett módszerei. Megmutatkozott a zsidó nép igazi arculata. A Jegyzőkönyvek kimeríthetetlen forrásai az eredeti zsidó gondolkodásnak s mint ilyenek felbecsülhetetlenül sok értékes adatot szolgáltatnak a zsidóság lélek- és erkölcsrajzának kialakításához.

A Jegyzőkönyvek napfényre jutása úgy érintette a zsidóságot, mint a hadsereget, amikor legrejtettebb haditervei a szemben álló tábor kezébe kerülnek. A nemzsidó népek határtalan együgyűségére semmi sem jellemzőbb, mint az, hogy ámbár birtokukban volt a minden részletében kidolgozott, agyafúrt leleményességgel és hideg számítással kieszelt zsidó haditerv, a fenyegető veszedelem elhárítására mégsem tettek jóformán semmit sem. Pedig az események csakhamar azokat igazolták, akik azt hirdették, hogy a zsidóság nem fog megállapodni a tervezgetéseknél, hanem mindent elkövet majd a tervek, a határozatok megvalósítása érdekében. Előbb a világkatasztrófának, népek összeroppanásának, trónok összeomlásának, államok széthullásának kellett bekövetkeznie, hogy végre a romlásba taszított nemzsidó népek millióinak szeme is felnyíljék. Mennyi szenvedést, mennyi nyomort, nélkülözést kerülhetett volna el az emberiség, ha hitt volna azoknak, akik meglátták s előre megérezték a közeledő katasztrófát. Mennyire másképp alakulhatott volna a népek sorsa és az egész világtörténelem, ha az államférfiak, akiknek az a hivatásuk, hogy népeik élete és jövője felett őrködjenek, felismervén a Jegyzőkönyvek jelentőségét, elhatározásaikban sohasem tévesztették volna őket szem elől.

Negyven év sem telt el azóta, hogy a budapesti származású bécsi újságíró, Herzl Tivadar, 1897-ben Bázelben összehívta az első zsidó világkongresszust. És ez a négy évtized elég volt ahhoz, hogy a konferenciának a Jegyzőkönyvekben lefektetett határozatai nagyon jelentős részükben be is teljesednek. Milyen kíméletlen gyűlölet, kérlelhetetlen elszántság és erőfeszítés kellett ehhez az eredményhez! Negyven év, nem is egészen egy emberöltő, a népek életében egy röpke pillanat, a zsidóságnak mégis a népi felfelé törtetés és az évezredes remények beteljesülésének korszaka. Nemcsak az új zsidó állam született meg ezernyi nehézség és máig is tartó vajúdások közepette, de közben a zsidó világuralmi célok útjában álló legyőzhetetlennek hitt akadályok is, mint a cári birodalom és a büszke Germánia, porba omlottak. Sőt mindkét helyen a proletáriátus és a demokrácia nevében az elenyésző csekély számú zsidóság ragadta magához az állami és politikai élet irányítását, hogy mind a két birodalomból zsidó érdekeket szolgáló hűbéres tartományokat formáljon. A nemzetközi zsidó bankkapitalizmus pedig ugyanakkor korlátlan hatalmat szerzett magának az egész világ gazdasági élete fölött.”

(Visited 235 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bosnyák Zoltán: Két világ harca” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .