Magni-Castelbranco: Válaszunk a fatimai üzenetre

550 Ft

Szerző: Magni-Castelbranco
Cím:
 Válaszunk a fatimai üzenetre
Fordító: Dr. Waigand József
Kiadás éve: 1944.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 100

Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Elöljáróban.

ELSŐ RÉSZ
Válaszunk a fatimai üzenetre

I. fejezet: Gyakorolni fogjuk és másokkal is megismertetjük Mária szeplőtelen Szívének tiszteletét
II. fejezet: Felajánljuk életünket Mária szeplőtelen Szívének
III. fejezet: Készek vagyunk megengesztelni Mária szeplőtelen Szívét
IV. fejezet: Gyakorolni fogjuk az első szombati engesztelő ájtatosságot
V. fejezet: Buzgón fogunk elmélkedni a rózsafüzér titkairól

MÁSODIK RÉSZ
Elmélkedések a rózsafüzér titkairól

I. fejezet: Az örvendetes szentolvasó
II. fejezet: A fájdalmas szentolvasó
III. fejezet: A dicsőséges szentolvasó

HARMADIK RÉSZ
Új életprogram. Ájtatosságok

I. fejezet: Keresztény életprogramm a fatimai üzenet után
II. fejezet: Ájtatosságok (Imádságok)

Leírás

„ELÖLJÁRÓBAN

A fatimai események történeti leírásával ebben a könyvben részletesebben nem foglalkozunk. Feltételezzük, hogy a Szűzanya jelenéseiről és a Fatimában történt csodákról valamennyi olvasónk hallott már.

Jelenései során a fatimai Szűz hármas üzenetet hozott a világnak. Napjaink számtalan megpróbáltatása közt nincs vigasztalóbb, mint ezeket az anyai szavakat hallgatni. Méltán mondhatjuk a fatimai jelenésekkel kapcsolatban is a Lourdes-i Szűz zsolozsmájának szavait: „A mennyek dicsőséges Királynő asszonya megjelent a földön, az üdvösség igéit és a béke zálogát hozta el népének; Gloriosa coeli Regina in terris apparuit; populo suo verba salutis et pignora pacis attulit!”

Hármas üzenetet küldött a világnak a fatimai Szűz: először, hogy hagyjon fel a bűnnel és tartson bűnbánatot: másodszor, hogy naponta imádkozza a rózsafüzért; harmadszor, hogy ájtatosan tisztelje az ő szeplőtelen Szívét, különösen a hónap első szombatjának megünneplésével.

A. Magni jelen munkája, amelyet kissé átdolgoztunk, elsősorban azt a gyakorlati célt szolgálja, hogy valamennyien méltó választ tudjunk adni a Szűzanya mennyei üzenetére. Hogy a felesleges ismétléseket elkerüljük, a hármas üzenetet a fatimai Szűz legfőbb kívánsága köré csoportosítjuk, vagyis az Ő szeplőtelen Szívének kultusza köré. A kinyilatkoztatásoknak erről a sarkalatos kérdéséről Luciának legutóbbi írásai adnak bővebb felvilágosítást. Mint tudjuk, a három kiválasztott gyermek közül, akiknek a Szent Szűz megjelent, ma már egyedül Lucia él. Az ő hivatása a mennyei üzenetet a világgal közölni.

Mint ezekből a feljegyzésekből kitűnik, már az 1916-os előkészítő jelenések alkalmával a „béke angyala” Jézus és Mária szent Szívéről szólott, akiknek irgalma rövidesen meg fog nyilvánulni a három kis látó-gyermek életében.

A fatimai Szűz már az 1917-es első jelenésektől kezdve azt kívánta, hogy tegyék jóvá mindazokat a káromlásokat és sértéseket, amelyekkel az emberek az Ő szeplőtelen Szívét illették.” (…)

(Visited 122 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Magni-Castelbranco: Válaszunk a fatimai üzenetre” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…