Röck Gyula: Dániel jövendölései, a világ vége és a zsidók jövője korunk látószögéből

600 Ft

Szerző: Röck Gyula
Cím: Dániel jövendölései, a világ vége és a zsidók jövője korunk látószögéből
Kiadás éve: 1944.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 120
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Szimbólumok és a végzet.
Letűnt világok emlékei.
A világvég előjelei és végjelei.
A próféciák szelleme.
Az álló szobor és a világ sorsa.
Az óriásfa és az Egyház sorsa.
A négy állat és az Antikrisztus.
A két állat és a Hamispróféta.
A Messiás eljövetelének próféciái.
Antikrisztus harcai az Egyház ellen.
A világ végső napjai.
Zsuzsánna elítéltetése és az Egyház.
A Hamispróféta egyháza és a Sárkány megöletése.
Korunk próféciái.
Isten két tanúja.
A zsidók jövője.
A világ vége és az új világ.
A megváltás és az új ember.
A megváltás feltételei.
Befejezés.

 

Leírás

„Az »Utolsó idők és korunk« című könyvben megírtam az utolsó ítélet idejére vonatkozó fizikai jeleket; jelen munkámban, valamint az »Antikrisztus és a Hamispróféta« című könyvemben az utolsó idők szellemi jeleit kívánom ismertetni, hogy mindenki tisztán láthasson a jövőbe s láthassa, mi vár a Világra és mi vár az Egyházra, illetve mi lesz az Antikrisztus és mi lesz a Hamispróféta szerepe. Ez a váza eme három kötetnek.

Előre bocsátom, hogy mindeme megvilágítások csak korunk látószögéből való logikai megvilágítások, amire azért van szüksége minden gondolkozva bibliázónak, mert az a próféciái magyarázat, amit Dániel látomásaihoz kortársai, vagy utódai fűztek és írtak a Szentírásba — amint majd alább kifejtjük —, korunk látószögéből nézve tarthatatlanok, amiért is vagy a próféciákat kell elvetni, vagy az abban jelzett időket kell a múlt helyett a jelenben s jövőben keresni… Másként minden józanság csődöt mond e téren.

Dániel próféciái azonban nem vethetők el, mert maga az Úr Jézus Krisztus is hivatkozik rá Szt. Máté XXIV. r. 15. versében mondván, hogy »mikor látjátok majd a pusztító utálatosságot, (Értsd: Antikrisztust) melyet megjövendölt Dániel próféta, állani a szenthelyen, aki olvassa, értse — akkor… stb. S eme hivatkozással hitelesítette Dániel jövendöléseit, de nem a hozzáfűzött utókori magyarázatokat. Ha pedig a jövendölés hiteles, akkor meg kell keresni azt az időt, melyre az — ráillik, mely tényleg ama utolsó időkre illő idő… S ez — a huszadik század, a közeli évek s évtizedek… Korunk ! —

Meg kell a tájékoztatás teljessége céljából említeni, hogy Dániel próféta jövendöléseit soha senki sem fejtette meg. Úgy mered ez ránk a mintegy 2500 éves múltból, mint értelmetlen talány, mely se a benne szereplő személyekkel, sem az idővel, illetve történelmi eseményekkel maradék nélkül nem egyezik. Kétségbe ejti az embert, hogy vajon Istentől eredő könyvben lehet-e ennyi tévely, khaosz és ellenmondás, mint Dániel és az apokalipszis próféciáiban?… Ezeket kell-e elvetnünk s újat keresni helyettük, vagy azoknak régi magyarázatait, — mert a kettő nem vág össze.

Ilyen lelki harcok között joga van minden gondolkozva olvasónak olyan megoldást keresni, mely a fenti ellentéteket és képtelenségeket megoldja. Ezt tettem én is a mi Urunk Jézus Krisztus segítségével s kötelességemnek érzem eme nagy titok megfejtését más isteniekre szomjas lélekkel is közölni.

Végül: Nem tanként akarom ezt nyújtani, hanem csak szerény feltevésemként, mint egyéni látást, mert azon már én is túl vagyok, hogy a magam szerény és korlátok közé szorult világnézetét elmélet helyett igazságként igyekezem feltálalni. Így látom, — ennyi az egész indok, a többit a gondolkozva olvasóra bízom… Így látom, így egyezőbb… Ennyi az ok állítási részről. Tagadási részről? Állításaim nem tagadhatók még, hanem majd csak akkor, ha a közeli évtizedek alatt nem válnak be; de erről, — vagyis arról, hogy beválnak, — sok-sok régi és új prófécia kezeskedik már is, a világ eseményeinek menetén és szellemén kívül…”

(Visited 716 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Röck Gyula: Dániel jövendölései, a világ vége és a zsidók jövője korunk látószögéből” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .