Tomka Ágoston S. J.: A nagyság varázsa

950 Ft

Szerző: Tomka Ágoston S. J.
Cím: A nagyság varázsa
Grafikus: Györgyfi György
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1940.
Oldalszám: 263
Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Az egérvadász
A hadvezér
A két zászló
Felhők között
Szemtől szemben a vörös zászlóval
Fullánkok a karácsonyfa alatt
Bilincsbeverten
Szerencsés halászat
A szegletkő
Az utolsó vihar
Boldog vagyok

Leírás

„KASZAP ISTVÁN EMLÉKÉNEK

Az egérvadász.

E kellemetlen dolog egy jelesrendű bizonyítvánnyal végződött. Szombathy Máriusz, vagy röviden, amint őt barátai nevezték: Márió, a negyedik gimnáziumba járt akkor Viszokán. Abban az időben ott még a rőtszlávok uralkodtak. Az iskola is az ő nyelvüktől volt hangos. Magyar szót csak keveset lehetett hallani, azt is csendesen mondták. Ő pedig ízig-vérig magyar fiú volt. Ősei a közelben fekvő Ószombatból származtak. Atyjának azonban Viszoka közelében volt terjedelmes birtoka, és a várostól mintegy két kilométerre csinos kastélya. Márió itt született. Természetes tehát, hogy szerette ezt a vidéket, szűkebb hazáját.
Otthonában minden a magyar szabadságról beszélt: őseinek képei a falon, akik közül nem egy lett a harcmezőkön a hazáért áldozattá, a régi páncélok, vértek meg fegyverek, melyeket az országunkra rontó ellenséggel szemben használtak a Szombathyak, az a sokféle emléktárgy, melyet még a régi szép időkben gyűjtöttek össze szülei a magyar föld legnevezetesebb helyeiről.”

(Visited 162 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tomka Ágoston S. J.: A nagyság varázsa” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .