Utolsó Idők Lapja – 2. szám

200 Ft

Szerkesztő: Röck Gyula
Cím:
Utolsó Idők Lapja
Kiadás éve: 1938.
Lapszám: 2.
Kiadó: Röck Gyula
Kiadás helye: Dombóvár
Oldalszám: 8

Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Leírás

„A világ – aion – vége

A Szentírásban járatlanok szeretik emlegetni, hogy a világvégének idejét nem tudhatjuk, mert írva van, hogy se a napot, se az órát nem tudjuk s nem értik át, hogy eme mondat nem zárja ki azt, hogy a hónapokat, évtizedeket s kivált a századot – tudhatjuk… Mint ahogy tudjuk is, éppen a kat. irodalom és a Szentírás világos kijelentései folytán. Lássuk hát, hogy mit is mond a századról, évtizedről, aztán az évekről a jövendölés.

Szent Pétér ap: 11. levelének III. része három világról beszél: a Noé előtti világról, mit „akkori világnak” nevez, mely elpusztult, aztán a „jelenvaló világról”, majd, egy eljövendő „új világról” s megemlíti, hogy amint a Noé akkori világa vízzel, úgy a jelenvaló világ tűzzel fog elpusztulni. De mikor, azt nem mondja. Az elpusztulás jeleit Szent Máté ev. XXTV. és Szent Lukács XXI. részében olvashatjuk, melynek egyik feltűnő tünete, hogy mikor az egész földön hirdetve lesz az evangélium, akkor jön a vég… Ma – tudjuk, hogy a Föld egész felületén, mintegy 500 nyelven hirdetik az evangéliumot, tehát a századnak – e szerint – benne vagyunk.

A századnak és évtizedeknek pontosabb megjelölését adja a legnagyobb kat. látnoknő, – kinek nem csak misztikus képességei, de szent élete is bámulatba ejti az embert.”

(Visited 117 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Utolsó Idők Lapja – 2. szám” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…