Oswald Spengler: Ember és gép

600 Ft

Szerző: Oswald Spengler
Cím: Ember és gép
Alcím: Egy új életfilozófia vázlata
Fordító: Sz. Mátray Sándor
Megjelenés éve: é.n.
Kiadás helye: Budapest
Kiadó: Danubia Könyvkiadó
Oldalszám: 112
PDF ISBN: 978-615-6609-28-1

OLVASS BELE!

Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Leírás

OSWALD SPENGLER az elmúlt világháború után, a frissen kötött béke reménykedő éveiben belekiáltotta a világba az intő szózatot: csak a kezdetén vagyunk a nagy katasztrófáknak, új háborúk következnek és ezek még borzalmasabbak lesznek, mint az úgynevezett világháború. Kimondotta azt is, hogy az európai ember önmaga fogja lerombolni kultúrájának büszke alkotásait, hogy egy új barbarizmus korszakába léptünk, amely az európai műveltség bukásával, a Nyugat alkonyával egyértelmű. Az új világégés kellős közepén nem akarjuk eldönteni, igaza volt-e Spenglernek vagy sem, vajon csupán a háborúvesztés pesszimista prófétája szólt-e belőle vagy a világtörténelem egyik legnagyobb bölcselője értelmezte-e helyesen korunkat. Bizonyos azonban: az európai kultúra, fenyegető veszélyeit őnála jobban senki nem ismerte fel. Meglátta a technika csodálatos haladásában rejlő veszedelmet is. Mi lesz, — kérdezte — ha egyszer az ember a természet legyőzésére szánt tökéletes fegyvereit nem az építés, gyógyítás és gyarapodás érdekében használja, hanem önmaga ellen fordítja, hogy romboljon és pusztítson. Ugyanaz a technika, amely az európai kultúrát oly csodálatosan felépítette, lesz majd a nyugati civilizáció igazi sírásója. — Ez a tanulmány

EMBER ÉS GÉP

mintegy összefoglalása, betetőzése Spengler nagy művének, amely »A Nyugat alkonya« címein jelenik meg magyar fordításban.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Oswald Spengler: Ember és gép” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…