Huszár Károly: Zsidóméreg

200 Ft

Szerző: Huszár Károly
Cím: Zsidóméreg
Alcím:
A Talmud népies ismertetése
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1903.
Oldalszám: 17
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

 

Leírás

„Jelige: «A keresztények védelme nem zsidóhecc!»

Van-e szemed, édes magyarom?

Élsz-e még, vagy csak alszol?…

Nem látod-e szerencsétlen véreid szomorú pusztulását? Nem siratja-e lelked keresztény testvéreid tömeges vesztét? Nem érzed-e tagjaidban a járványos népbetegséget, a szegények nyavalyáját, a nyomort, az ínséget? Nem hallod-e a tompa kalapácsütéseket, melyekkel koporsódat készítik?…

Ha Te nem is vagy még a nyomorodás útján, lehetetlen, hogy ne érezzed a nemzet sajgó sebeinek kínos fájdalmát! Ha nem sárból való a szíved, ha nem békavér kereng ereidben, — lehetetlen, hogy keserű könnyeket ne facsarjon a szemedbe a részvét fájó érzete. Mert ha emberi lélek lakozik kebledben, neked is érezned kell a milliók közös baját, népünk siralmas pusztulását.

Lehet, ma még szótlanul és tétlenül nézed testvéreid vergődését az élet küzdelmeiben, hisz te még nem vagy a veszedelem torkában, a pusztulás örvényében!…

A többiek bajához pedig semmi közöd!

Nem oda Buda! Ma nekem, holnap neked. A szerencse senki fiának sincs az ingéhez varrva. Ki biztosit arról, hogy az a bölcsőben szendergő, gyámoltalan kisded, avagy gonddal nevelt gyermeked is olyan boldog leszen, mint Te? Melyik füled mögé van az fölírva, jó ember?

Az azonban könnyen megeshetik, hogy mire az élet alkonyára érsz, mire őszbe borul fejed, már Te is robotoló rabszolgája leszesz azon élősködőknek, kik jármot raknak a hiszékeny nép nyakára, kik anyagilag, testileg és lelkileg tönkresilányították nemzetünket.

Halálos ágyad körül talán már nem ivadékaid fognak siratni, hanem lelketlen uzsorásaid tolonganak majd dobra került portádon, hogy az utolsó penészes szalmazsákot is kihúzzák összeaszott tetemed alól.”

(Visited 528 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Huszár Károly: Zsidóméreg” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .