Vízöntő: A bajkeverők

400 Ft

Szerző: Vízöntő
Cím: A bajkeverők
Alcím: Huber Lipót: Zsidóság és kereszténység Krisztustól a középkor végéig c. művét és Újkori és modern zsidók Jézus Krisztusról és a kereszténységről c. művét ismerteti: Vízöntő.
Kiadás éve: 1971-1972
Kiadás helye: Sidney, Ausztrália
Oldalszám: 37
Egyéb információ: Jelen írás sok másik mellett megtalálható a szerzőnek később kiadott, A XX. század pestise címet viselő kötetében is.
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

I. A zsidóság a történelemben az inquizicióig.
II. Az újabbkori zsidóság és zsidó eretnekségek.
III. Bűnösök-e Jézus halálának okozói?
IV. Krisztus és a kereszténység a zsidó irodalomban
V. Fanatizmusból elkövetett bűncselekmények és a vérvád.
VI. A zsidó messiás
VII. A zsidó irodalom
VIII. A mai zsidó vallás nem azonos az ószövetségi zsidó vallással

Leírás

„A Föld népeit időnként különböző járványok sújtják. Még a mai modern tudományos megközelítéssel is úgy tűnik, hogy e járványokat valamilyen megmagyarázhatatlan ok indítja el hirtelen és ugyanilyen tisztázatlan okból meg is szűnnek. Érthető, hogy misztikus és sokszor fantasztikus magyarázatokat fűztek e különös jelenséghez. Valami mélyebb, a logika és értelem számára nehezen megközelíthető ok rejlik itt. Ez az a félelmetes illogikus valami, amit a görög sorstragédiák oly megrázóan élményszerűvé tesznek. A modern orvostudomány azzal veszi elejét a járványoknak, hogy laboratóriumokban kikutatja a kórokozó baktériumokat, azok természetét és életfeltételeit felderíti és ezen az alapon megtalálja az ellenük való védekezést is. De ezzel még mindig nem kapunk magyarázatot arra, hogy miképpen maradhatott pl. a vérbaj járványa oly sokáig távol Európától, miért kezdett el dühöngeni oly hirtelen a XIV. szd. végén annyi áldozatot szedve s miként lanyhadt el fokozatosan a XVII. szd.-tól fogva?

A nélkül, hogy azonosítanók magunkat a német fajpolitikának azzal a megállapításával, hogy a zsidóság tulajdonképpen egy bizonyos fajta ember-betegség, valami párhuzamot mégis látunk a járványok kórokozói között és azok a modern vészterhes társadalmi jelenségek között, amiknek kétség nélkül főképp a zsidók az okai. Huber Lipót fenti hatalmas és alapos munkáiban szinte a szó teljes értelmében pontosan leírja és mintegy természettudományosán meghatározza a zsidóság lényegét. Behatol a zsidó lélek és gondolkodás mélyére, bemutatja a zsidó világképet s úgy tár föl minden apró titkot, ahogy az orvos föltárja a baktériumok világát az elektromikroszkóppal.

Lapjaink hasábjain immár több évtizeden át igyekeztünk fölrázni az el-elalvó közérdeklődést, újra és újra bemutatni a világ előtt a zsidóságban rejlő veszélyeket.”

(Visited 164 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Vízöntő: A bajkeverők” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .