Philipp Bouhler: Hitler

400 Ft

Szerző: Philipp Bouhler
Cím: Hitler
Alcím: Egy népi mozgalom keletkezése
Fordította: Dr. Kerekes Béla és a 60.216-osszámú párttag
Kiadás éve: 1940.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 47

Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Bevezetés
Életrajzi előzmények
A mozgalom megindulása
A munka
A válságos idők
Felemelkedés
A győzelem útja
A hatalom útján

Leírás

„BEVEZETÉS.

1918. november 9.-én szemmel láthatóan bekövetkezett a német nép politikai, gazdasági és kulturális hanyatlása. Azonban már az ezt megelőző évtizedek alatt különböző okok hosszú sora teremtette meg az alapját annak, hogy a német nép történelmének ezen legfeketébb napján olyan rendszer lépett fel, melyet egyik igen ismert egyházfejedelem úgy említett, mint hitszegést és árulást.
Az ideális szempontok érvényesülését mindjobban elnyomta az anyagiasság befolyása. A mind jobban növekedő gyári iparosodás és gépesítés nemcsak a munkásság életlehetőségeit rontotta le, hanem a paraszttömegeket is háttérbe szorította. Ezek a körülmények veszélyeztették népünk ellátási alapjait és helyet adtak a nemzetközi gazdálkodás lázálmainak. Az önálló vállalkozások helyébe a részvénytársaságok, az iparosok helyébe pedig az áruházak léptek.
A nyugati demokrácia gondolatköre félretolta az egyéni értékeket és helyükbe a lélektelen, holt számokat, a szavazatokat és a parlamentarizmust helyezte. A marxizmusból kitermelt szociálizmus ideológiája két részre szakította a népet és megteremtette a proletárok azon lealacsonyított milliós tömegét, mely nem ismerte azt a hazát, mely Németország volt.
Ezzel állott szemben a származási és osztály elvakultságba merevített polgárság, mely érzéketlen volt a széles rétegű tömegek jogos szociális követeléseivel szembon és tétlenül nézte azt, hogy a néptől teljesen idegen elemek, a nép létének alapjait elrabolják és a Német Birodalmat lassan, de annál biztosabban horogra kerítik.
Világtörténelmi érdeme a nemzeti szocializmusnak az, hogy kézbe vette a sors irányítását és a német történelem szekerének abban az utolsó órában adott új irányt, amikor már a könyörtelen, megváltozhatatlan és örök megsemmisülés felé rohant. A nemzeti szocializmus keletkezése, de még inkább a fejlődése elhatározó fordulatot jelentett Németország, további fejlődésében.
A nép faji öntudatának hivatásszerű érzete, a vezérielv, az alkotási szellem, a nemzeti gondolkodás, az osztályharc gondolatának kirekesztése és a nemzetieskedés iránti törekvés, a legszélesebb síkon mozgó kiküszöbölése a szociális elégedetlenségeknek, de mindenek előtt a marxizmus teljes megsemmisítésének gondolata: nemcsak szólamok és üres mondások voltak, hanem megalapozó felismerései annak, hogy csak így lehet Németország újjászületésének lehetőségét biztosítani.”

(Visited 296 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Philipp Bouhler: Hitler” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…