Bosnyák Zoltán: Hogyan szállta meg a zsidóság Magyarországot?

400 Ft

Szerző: Bosnyák Zoltán
Cím: Hogyan szállta meg a zsidóság Magyarországot?
Egyéb információ: Cikksorozat, mely megjelent a Magyarság 1943. évfolyamában
Kiadás éve: 1943.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 46
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

A liberális Magyarország és a zsidó bevándorlás
A zsidó vándormozgalmak Európában
Milyen hatással volt a zsidó bevándorlásnak az észak-keleti országrész életére?
Néhány szó a zsidó parazitizmusról
Statisztikusok és szociológusok a zsidó bevándorlás és a magyar kivándorlás közötti összefüggésről

Leírás

„Lássuk, mik voltak ennek a zsidó térhódításnak a következményei? A múlt század elején, amikor ez az egész folyamat megindult., városaink jó része még lezárva tartotta kapuit a zsidók előtt. Így tehát a zsidóság kénytelen volt a falvakban és a mezővárosokban megtelepedni. Kocsmatartás és pálinkafőzés a fő kereseti forrása. Iszákosság, elszegényedés, nyomor és erkölcsi züllés a kísérő jelenségei ennek az „áldásos” közgazdasági tevékenységnek. A birtokos nemesség sem kerülheti el sorsát. Uzsorakölcsönökkel forgatják ki vagyonból. Mikor a negyvenes, ötvenes években már a városokban is megtelepedhetnek a zsidók, nagy tömegekben hagyják el a falvakat. A parasztság és a birtokos osztály kihasználásával szerzett vagyonukkal a városi iparos és kereskedő osztályt próbálják legázolni, majd legvégül az értelmiségre kerül a sor.

Távol áll tőlünk, hogy a magyarországi kivándorlási mozgalomért egyes egyedül és kizárólag a zsidóságnak a múlt század eleje óta lefolyt tömeges bevándorlását tegyük felelőssé. Annyi azonban kétségtelen, hogy a zsidóság ijesztő elszaporodása egész országrészekben döntő módon hozzájárult ahhoz, hogy az őslakosság tíz és százezrei elhagyták szülőföldjüket. A következőkben éppen ennek az összefüggésnek bizonyítására vállalkozunk. Látni fogjuk, hogy a zsidóság tömeges bevándorlása mindenütt előbb, vagy intőbb az ott élő bennszülött, befogadó népesség sokszor pánikszerű menekülését vonta, maga után. Nemcsak a bevándorló zsidó tömegek természetes nyomása kényszerítette kivándorlásra az őslakosságot, hanem az új jövevények sajátságos társadalmi, gazdasági életformája a parazitizmus. Ahol a zsidóság nagy tömegekben telepedik meg, ott a gazdanépre sorvadás és pusztulás vár, ha csak idejében el nem hagyja otthonát. A zsidóság szívósan, lerázhatatlanul rátapad áldozatára, megfosztja őt minden életlehetőségétől, kiforgatja minden vagyonából, kíméletlenül kihasználja a munkaerejét. A magyarországi kivándorlási törekvések megindulásában és kifejlődésében döntő szerepe volt ennek a zsidó parazitizmusnak.”

(Visited 311 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bosnyák Zoltán: Hogyan szállta meg a zsidóság Magyarországot?” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .