Bosnyák Zoltán: Sem antiszemitizmus, sem zsidógyűlölet, hanem nemzeti önvédelem

300 Ft

Szerző: Bosnyák Zoltán
Cím: Sem antiszemitizmus, sem zsidógyűlölet, hanem nemzeti önvédelem
Alcím: Válasz a „Mi az ok a zsidógyűlöletnek?” című röpiratra
Kiadás éve: 1936.
Kiadás helye: Budapest
Oldalszám: 29
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • Epub

Tartalom:

Bevezetés.
Felekezet — faj — nép?
A Talmud.
A „Cion bölcsei.”
Gazdasági vádak.
A zsidók és a bolsevizmus.
A marxizmus.
A forradalmár zsidók.
Tekintélyrombolók-e a zsidók?
A szabadkőművesség és a zsidóság.
A zsidók parazitasága.
Intelem a zsidósághoz.

Leírás

„A nemzetközi zsidóság világhatalma megingott. Az a szemkápráztató, szédületes törtetés, amelyet a zsidóság mintegy száz év óta, a liberális-marxista világnézet európai térhódításával egyidőben biztosított magának, megtorpant. Úgy látszik, hogy a fák még a zsidóság akaratából sem nőnek az égig. A zsidóság nemzetek feletti hatalmának tartóoszlopai — a világsajtó, az internacionális pénz- és banktőke, a szabadkőműves páholyok — állnak ugyan még, de tekintélyük megtépázva, befolyásuk megcsappanva, minden eresztékükben recsegnek-ropognak. A zsidó bolseviki pestis, a vörös világforradalom próbálkozásai minden bizonnyal a nemzsidó népekre itt is, ott is még nem egy válságos, nehéz órát fognak zúdítani, de hinnünk kell a népek józan életösztönében, hinnünk kell, hogy ezeket a kommunista lázrohamokat, a világzsidóság uralmi tébolyának ezeket az utolsó kitöréseit is kiheverik.

Azonban nem szabad magunkat tévhitben ringatnunk, mert a világzsidóság még nem adta fel a játszmát, sőt inkább új, elkeseredett és kétségbeesett harcra készülődik, hogy elvesztett hadállásait visszahódítsa. Minden nyílt és titkos erőforrását mozgósította, valamennyi nyílt és titkos fegyvertársát és szövetségesét harcba küldi, a liberális világsajtótól a Nagy Oriensig, a marxista internacionálétól a páholyokig, a nemzetközi bankokráciától a Népszövetségig. Résen kell állnunk, hogy ezt az utolsó rohamot is visszaverhessük.”

(Visited 399 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bosnyák Zoltán: Sem antiszemitizmus, sem zsidógyűlölet, hanem nemzeti önvédelem” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .