Fiala Ferenc: Az utolsó választás – 1939

400 Ft

Szerző: Fiala Ferenc
Cím: Az utolsó választás – 1939
Kiadás éve: 2010.
Kiadás helye: Budapest
Kiadó: Front
Oldalszám: 33

OLVASS BELE!

Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

Leírás

Előszó

Fiala Ferenc tanulmánya, amelyet az 1939-es választások 20. évfordulójára már németországi emigrációban vetett papírra, először az Újlaki Miklós szerkesztésében Kanadában kiadott Hungarista Tájékoztató című emigráns havi folyóiratban látott napvilágot öt részletben, 1959 októbere és 1960 márciusa között. A cikksorozatot a szerző nem a saját neve alatt, hanem „Hungaricus” aláírással közölte. 1986-ban aztán egy kis füzet formájában a saját neve alatt is megjelent a Hungarista Tájékoztató Szolgálat kiadásában Németországban.

A tanulmány nem egyszerű emlékezés és a történésekre évtizedek óta rákent tömérdek hazugság tisztázása, hanem figyelmeztetés is egyben.

Figyelmeztetés, hogy a mindenkori álnemzeti pártok – akik jelenleg épp a Horthy-korszak arisztokrata őskövületekből álló, velejéig romlott, álszent politizálását tekintik példaképüknek —, napjainkban éppen olyan kétszínűséggel és leplezett gazemberséggel próbálnak elfojtani minden valódi nemzeti gondolatot, mint ahogy azt Fiala tanulmányában jó 70 évre visszavetítve olvashatjuk.

Fiala Ferenc írása a hiteles szemtanú beszámolója, aki maga is cselekvő részese volt az akkori eseményeknek, s amiért a háború után előbb halálra, majd kegyelemből életfogytiglani fegyházra ítélte a minden szempontból jogtalan hatáskörrel rendelkező „népbíróság”. Amit leír, az nem más, mint ami az elmúlt évtizedekben a történelemkönyvekből valami miatt kimaradt: az érem másik oldala. A könyvtárakat megtöltő fércmunkák és nyilvánvaló történelemhamisítások által okozott ködöt ez a kis dolgozat sem fogja eloszlatni, de aki elolvassa, legalább gondolkozzon el kicsit azon, hogy a nyilasokkal kapcsolatos — már számtalanszor kártyavárként összeomlott — vádak vajon megállnak-e a történelem ítélőszéke előtt.

Ez a tanulmány nem nyilas propaganda, hanem a történelmi igazság feltárásának érdekében íródott.

Legyen végre világosság!

Dobszay Károly (2010)”

(Visited 84 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fiala Ferenc: Az utolsó választás – 1939” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…