Nevelős Ágoston: Az utolsó húsz év története

400 Ft

Szerző: Nevelős Ágoston
Cím: Az utolsó húsz év története
Alcím: Európa 1920-1940.
Sorozatcím: Nemzeti könyvtár 16. szám
Megjelenés éve: 1940.
Kiadás helye: Budapest
Kiadó:Stádium
Oldalszám: 48
PDF ISBN: ISBN 978-615-6609-31-1

OLVASS BELE!

Fájlok:

  • PDF – képes, OCR-es karakterfelismeréssel

Tartalom:

Leírás

„1920. június 4-én a Páris melletti Trianon nevű kastélyban aláírták a Magyarországnak diktált békét. Idén húsz éve ennek. Húsz kemény, nehéz esztendő múlt el fölöttünk. A rongyossá szegényedett, szétszakított ország azonban nem múlt el, nem tűnt el a föld színéről, ahogyan azt oly sok ellensége kívánta, hanem él, virágzik s gazdagszik. A legutóbbi időben pedig az európai politika egyik tényezője. Szava messzire elhallatszik s nélküle vagy ellene Délkelet-Európában ma már semmi maradandót sem lehet tenni. Ennek a kis füzetnek a feladata ezt a húsz esztendőt leírni. Leírni, hogy miként haladt, kavargott s háborgott ez a vén Európa, hogyan és miként haladt hazánk a Felvidék, s Kárpátalja felé vezető úton. Feladata, hogy megéreztesse az olvasóval, mily hatalmas gépezet, mily óriási erőket mozgató gépezet is a diplomácia.

Feladata ennek a füzetnek, hogy meglássa az olvasó, miként vész el ebben a hatalmas gépezetben az egyes ember, ha nem áll össze honfitársaival, ha nem egy szívvel s lélekkel áll az ország szolgálatába.”

(Visited 80 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nevelős Ágoston: Az utolsó húsz év története” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…