dr. Fehérgyarmati Csongor: Mi lesz a zsidókkal?

200 Ft

Szerző: dr. Fehérgyarmati Csongor
Cím: Mi lesz a zsidókkal?
Kiadás éve: 1919.
Kiadás helye: Budapest.
Oldalszám: 28
Fájlok:

  • PDF – szöveges, OCR-es karakterfelismeréssel
  • ePub

Tartalom:

Nem gyűlölet!
A magyar faj védelme.
Vallás vagy faj?
Kik csinálták a bolsevizmust?
A régiek védekezése.
Nemzetek átka.
Új honfoglalásra!
Beolvadás nem segít.
Cionizmus sem segít.
Csak kivételes intézkedések segíthetnek!
Keresztény politikát!
A sajtó.
A sajtó mint politikai uszító.
A zsidó intelligencia.
Életre-halálra! Most vagy soha!

Leírás

“«Eljön az idő, mikor valamennyi keresztény nemzet, amelyik zsidókkal együtt él, közösen tudatára ébred, hogy a zsidók meghagyásának vagy kiutasításának kérdése reá nézve az életnek vagy halálnak, egészségnek vagy örökös betegségnek, a társadalmi békének vagy a folytonos sorvadásnak és állandó láznak kérdése.» (Liszt Ferenc, Gesammelte Schriften VI. 61/5.)

Nem gyűlölet!

Mindjárt elöljáróban kijelentem: Nem gyűlöletre akarok izgatni!

Bármilyen kimondhatatlan nyomorúságot zúdított is a szegény magyar hazára a bolseviki zsidó uralom, bármilyen ijesztő pusztulásba rántotta is az országot a négy hónapi garázdálkodás, bármily égbekiáltóan vérzenek is még a sebek a kéjelgéssel akasztófára juttatott magyar parasztok és középosztálybeliek hozzátartozóinak ezrei szívében, — mégis ki kell mondanom: a keresztény lelkület nem engedi meg a fejbeveréseket. Ezért kiáltom oda magyar testvéreimnek: Magyarok, véreim, ne mocskoljátok be magatokat, ne borítsatok árnyat a magyar civilizációra! Nem ez a kérdés megoldása. Nyíltan kimondom: Aki a zsidókkal szemben tettlegességre ragadtatja magát, ahelyett, hogy megoldaná a kérdést, csak elmérgesíti azt!

Szerencséje az országot tönkretevő fajnak, hogy ez a keresztény lelkület, — amit pedig négy hónapos rémuralmuk alatt tűzzel-vassal igyekeztek kiirtani, — még megvan a magyarságban. Mert ennek mérséklő befolyása nélkül — bizony mondom! — meg nem mentenék most magukat a szomorú romlásba taszított magyarságnak láncát tépett bús haragja elől. De ha magyar testvéreimet arra kérem is, hogy a keresztény lelkület tartson vissza a szenvedélyektől, viszont azt is hangsúlyozom, hogy ne legyünk emellett továbbra is olyan gyámoltalanok, élhetetlenek, mint eddig voltunk — merő kényelemből — kereszténységet, felebaráti szeretetet emlegető kényelemből!”

(Visited 133 times, 1 visits today)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„dr. Fehérgyarmati Csongor: Mi lesz a zsidókkal?” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Érdekelhetnek még…